Michael Douglas (vas.) ja Matt Damon loistavat show-pianisti Liberacen elämästä kertovassa elokuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Michael Douglas (vas.) ja Matt Damon loistavat show-pianisti Liberacen elämästä kertovassa elokuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Show-pianisti Liberace eli viimeiset vuotensa niin kuuluisuutensa kuin seksuaalisuutensa vankina.

IS TV-LEHTI: Takin koristelut kimaltelivat, paksut sormukset sädehtivät ja rivillinen valkoisia hampaita tervehti yleisöä, kun showpianisti Władziu Valentino Liberace (1919–1987) asteli 1970- ja 1980-luvulla Las Vegasin esiintymislavoille.

Vahva kitsch-estetiikka hallitsee tarkoituksella myös Steven Soderberghin ohjaamaa elokuvaa, jossa Liberacen paksut turkikset ja pöyhkeät peruukit pukee ylleen isottelevaan rooliin täysillä heittäytyvä Michael Douglas.

Ylilyönneistä oli aikoinaan apua: ökytyyli teki Liberacesta maailman parhaiten tienaavan viihdyttäjän. Räiskyvästä persoonasta ja tämän koreasta elämäntyylistä lumoutui aikoinaan myös Scott Thorson, josta tuli tähden suojatti ja salainen rakastaja. Rajat puuttuivat osittain miesten suhteestakin: Liberace sai suostuteltua Thorsonin jopa kasvoleikkauksiin, jotta tämä muistuttaisi enemmän häntä itseään.

Soderberghin elokuva perustuu Thorsonin muistelmiin. Elokuvassa häntä näyttelee Matt Damon – asiaankuuluvien kitsch-vaatekertojen kera.

Elämäni Liberacen kanssa (Behind the Candelabra, 2013), Teema & Fem, PE 30.6. klo 21.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.