Brittiläisen Alan Titchmarshin luotsaama sarja Rakkaudesta puutarhaan pistää sydämen laulamaan.

IS TV-LEHTI: Puutarhuri, televisiopersoona ja kirjailija Alan Titchmarsh on hyväsydäminen hyväntekijä, joka tuo iloa niin uuteen uskoon laittamiensa puutarhojen omistajille kuin kotikatsomoon.

Alan Titchmarsh tiimeineen tekee pihasuunnittelua, jossa otetaan huomioon niin suurempien kuin pienempien pihojen toiminnallisuus. Puutarha on oleilua ja kaikenlaista tekemistä varten.

Kuudennelle kaudelle lähtevän sarjan johdannossa sanotaan pikku paratiisin takapihalla olevan monen unelma, joten televisiosarja pistää unelmat todeksi ja parhaimmillaan muuttaa ihmisten elämää, kun tuttuun tapaan ankeista pihoista tulee levähdyspaikkoja.

Tuttuun tapaan ankeista pihoista tulee levähdyspaikkoja.

Keskeisessä roolissa ovat puutarhojen omistajien tarinat, joista Alan Titchmarsh, David Domoney, Katie Rushworth ja Frances Tophill osaavat kehitellä huikeita ideoita toteuttaakseen kullekin persoonallisen puutarhan. Titchmarsh käy myös ammentamassa ideoita jo valmiista, hieman vastaavanlaisista puutarhoista.

Uuden kauden ensimmäinen jakso menee Hulliin, Britannian vuoden 2017 kulttuurikaupunkiin. 90-vuotias Iris ei pysty enää edes kumartumaan hoitaakseen kasveja, joten hänen rakastamansa puutarha on kuin varjo entisestään.

Pihan muodonmuutoksen lisäksi kuullaan naisen elämästä sodan aikana Naisten työpalvelussa. Tanssia harrastava Iris pääsee myös tanssahtelemaan uuden pihansa kunniaksi.

Rakkaudesta puutarhaan, TV1 ti klo 19.00

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.