Sara Sieppi ja Jouni Hynynen koettavat pärjäillä Espoon Nuuksiossa. Kuva: Nelonen / Antti Halinen
Sara Sieppi ja Jouni Hynynen koettavat pärjäillä Espoon Nuuksiossa. Kuva: Nelonen / Antti Halinen

Miten kiinteistökuningatar Kaisa Liski, muusikko Jouni Hynynen, personal trainer-juontaja Sauli Koskinen ja 37 muuta julkkista selviävät useita päiviä metsässä keskenään ilman ruokaa ja suojaa?

IS TV-LEHTI: Julkkisselviytyjät-uutuussarjassa nähdään, mitä tapahtuu, kun 40 suomalaista huippujulkkista pudotetaan päiviksi keskelle Espoon Nuuksion luontoa.

Jokaisessa jaksossa seurataan kahta paria, jotka saavat retkelle mukaansa vain kartan, kompassin ja aivan välttämättömimmät varusteet. Kännykät otetaan pois, eikä yhteyksiä ulkomaailmaan ole. Myöskään ruokaa ei ole, vaan se on hankittava luonnosta. Majapaikka yöksi ja sateen varalle on rakennettava itse.

Jokainen parivaljakko asustaa alkeellisissa olosuhteissa keskellä Nuuksion metsää kolmen päivän ajan. Samanaikaisesti metsän toisella puolella asuu kilpaileva julkkispari, jota vastaan mitellään erätaitoja vaativissa tehtävissä.

IS Tv-lehti vieraili kuvauspaikalla lokakuun puolivälissä, jolloin yöt olivat jo pakkasella. Vuoden 2011 Miss Suomelle, malli-meikkitaiteilija Sara Siepille ja Sauli Koskiselle kylmyys aiheutti sen, että öisin ei saanut nukuttua. Ruokana heillä oli lähinnä kanervasta puristettua teetä ja mustikoita.

– En ole saanut nukuttua kovin hyvin, koska koko ajan on kylmä. Ja se on aika rankkaa, kun ei saa kolmeen päivään ruokaa, Sauli kommentoi.

– En tajunnut, että täällä on näin helkutin kylmä. Ei täällä ole vielä ainakaan tullut mitään nautinnon hetkiä, vaikka nälkään on jo tottunut, Sara pohti.

Saran parina on muusikko Jouni Hynynen. Heidän kilpakumppaniparinaan nähdään Sauli Koskinen ja perussuomalaisten poliitikko Sebastian Tynkkynen.

Parit eivät tienneet toisistaan tai kilpakumppaneistaan ennen kuvauksia. Kaisa Liski ja hiihtäjälegenda Juha Mieto esimerkiksi saavat vastaansa muusikko Mira Luodin ja vapaaottelija Makwan Amirkhanin. Mukana eri jaksoissa ovat myös muun muassa kirjailija Rosa Meriläinen ja malli-vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak, poliitikko Kike Elomaa ja Hottis-sarjasta tuttu Juha Immonen sekä Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck ja mentalisti Noora Karma.

Havupeti, täältä tullaan!

Sarjassa nähdään, kuinka hermot kiristyvät monella viimeistään siinä vaiheessa, kun makuupaikkana on lämpimän sängyn sijaan kylmä ja kostea havupeti.

Monista tunnetuista henkilöistä paljastuukin puolia, joita heistä ei ole aiemmin nähty.

Sarjaa on kuvattu pitkin syksyä. Ensimmäiset parit saivat vielä nauttia suhteellisen kesäisistä lämpötiloista, viimeiset parit eivät.

Selviytyjiä opastaa kokenut löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman.

– Se on todettava, että naiset ovat pärjänneet metsässä paremmin kuin miehet, Degerman vihjasi Nuuksiossa.

Julkkisselviytyjät, keskiviikkoisin 25.1. alkaen, Nelonen klo 20.00

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.