Supertähdet-kauden yllättäjä on Matti Nykänen.

IS TV-LEHTI: Teemu Selänteen luotsaaman Supertähdet-ohjelman toinen kausi kuvattiin Las Vegasissa. Jokaisen supertähden päivänä testataan hänen omaa lajiaan tai jotain muuta yllättävää aktiviteettia.

Selänteen mukaan kauden positiivinen yllättäjä on mäkihyppääjä Matti Nykänen. Selänne ei tuntenut Mattia entuudestaan, kuten ei tuntenut suurin osa muistakaan kauden tähdistä.

Mukana ohjelmassa nähdään myös ex-jalkapalloilija Sami Hyypiä, golfaaja Minea Blomqvist-Kakko, nyrkkeilijä Eva Wahlström, lumilautailija Peetu Piiroinen sekä pesäpalloilija Toni Kohonen.

– On jännä juttu, millainen mielikuva Matista on, kun hänestä on kirjoiteltu niin paljon. Mutta uskon, että katsojat saavat hänestä tämän ohjelman jälkeen erilaisen kuvan, Teemu Selänne kertoo puhelimessa Kaliforniasta.

– Matti on herkkä, mukava, rauhallinen ja kiltti.

Samaa sanoo myös Eva Wahlström.

– Matista myös paljastui todella herkkä herrasmies, joka otti aina ensimmäisenä kaikki ihmiset huomioon ja kysyi ensimmäisenä aamulla, miten nukuin. Hän on niin väärinymmärretty ihminen.

Matti herkistyy silmin nähden muiden ja etenkin Teemun antamasta palautteesta.

– Tuntuu hienolta, kun tällaisia kommentteja tulee tuollaisen supertähden suusta. Ei voi kuin ihmetellä.

”Teemu on sillä tavalla vähän sovinisti, että sen mielestä naiset eivät voi pärjätä urheilussa.”

Myös Teemusta tuli esiin puoli, jota moni ei ehkä ollut aiemmin täysin tiedostanut. Teemun kilpailuvietti nousi ohjelmassa ihan omaan luokkaansa.

– Teemu on raudankova kaveri, joka suhtautuu jokaiseen lajiin täysillä eikä anna tuumaakaan periksi. Ehkä tässä ohjelmassa ei olisi tarvinnut ottaa kaikkia lajeja niin tosissaan, mutta samalla tuli selväksi, miksi hän on niin hyvä omassa lajissaan, Matti pohtii.

Eva huomasi nopeasti, että kilpailuhenkinen isäntä ei usko naisten päihittävän miehiä ohjelmaan valituissa lajeissa.

– Teemu on sillä tavalla vähän sovinisti, että sen mielestä naiset eivät voi pärjätä urheilussa. Kuvauksissa Teemu totesi kaikissa lajeissa, että katsokaa, että kumpikaan tytöistä ei voita, Eva kertoo.

– Meillä oli koko ajan pientä, positiivista vääntöä, koska Teemu oli kuin isoveli, joka kiusaa pikkusiskoa. Teemu tökki juuri sellaisissa asioissa, jotka ärsyttävät minua.

Tämä sai samanlaisella kilpailuvietillä varustetun Evan näyttämään kyntensä, vaikka kyse olikin leikkimielisestä kisailusta.

– Kuvausten loppuvaiheessa Teemu alkoi jo pehmetä ja uskoa, että naisetkin voivat pärjätä ainakin joissain lajeissa.

Teemu vieraat saapuvat yllättäen viiksekkäinä. Kuva: Nelonen
Teemu vieraat saapuvat yllättäen viiksekkäinä. Kuva: Nelonen

Lentopelkoinen käy ohjaimiin

Sami Hyypiän jakso aloittaa sarjan tuoreen kauden.

Toisena jaksona nähdään Matin päivä. Tuolloin luvassa on muun muassa taitolentokoneilla lentämistä.

– Se oli päräyttävä kokemus! Pelkään lentämistä, vaikka olenkin lentänyt elämässäni paljon, ja sitten juuri minulle kävi niin, että koneen moottori ei ensin toiminut siellä yläilmoissa, Eva kertoo.

Koneessa mukana ollut toinen pilotti kertoi, että moottori käynnistyy, kun se on lämmennyt tarpeeksi.

– Silloin vähän jännitti. Lopulta voin myös todella huonosti ja oksensin kesken lennon, koska teimme kaiken maailman kieppejä ilmassa.

”Lähdin aina suoraan kuvausten jälkeen soittamaan puhelun kotiin Pialle ja menin nukkumaan.”

Aktiviteetit veivät mehut etenkin Evasta ja Matista. He eivät jaksaneet viihtyä rajusta juhlimisesta ja uhkapelaamisesta tunnetussa Las Vegasissa yöelämässä kuvausten päätteeksi.

– Päivät olivat toki rankkoja, kun aamu kuudelta herättiin ja illalla yhdeksältä loppuivat kuvaukset. Lähdin aina suoraan kuvausten jälkeen soittamaan puhelun kotiin Pialle ja menin nukkumaan, Matti kertoo.

Myös Eva lähti usein hotellille, sillä hänen nyrkkeilevä avomiehensä Niklas Räsänen oli reissussa mukana, koska hänen oli tarkoitus treenata Vegasissa.

– Hänen molemmat kätensä murtuivat treeneissä juuri ennen reissua, joten hän tuli sitten hengailemaan paikalliselle nyrkkeilysalille, Eva kertoo.

Reissussa absolutistina

Muut supertähdet sen sijaan jatkoivat usein iltaa ja nauttivat muutenkin enemmän Las Vegasin iltaelämästä. Mattia moiset eivät edes kiinnostaneet.

– Ei minulla ole niin hirveää viettiä yöelämään, vaan haluan viettää nykyään rauhallista elämää. Joskus tulee piikkejä, kerran, kaksi vuodessa – siinä se, Matti kuittaa nykyiset juhlimisensa.

– En koskenut matkalla lainkaan alkoholiin. Toki olisin toki voinut yhden juoman silloin tällöin ottaa, ei se ole ongelma. Kyllä minä kotonakin saunakaljan otan.

Vesilinjalla ollut Matti oli koko matkan ajan hyvin reippaana ja osallistui pelottomasti kaikkeen, mitä eteen tuli.

”Jopa muut urheilijat saattoivat olla aluksi vähän varautuneita Matin suhteen.”

Ohjelman tuotanto oli kuitenkin varautunut Matin maineeseen ja varmistanut ennalta, ettei kuvauksissa tule yllätyksiä. Matti allekirjoitti sopimuksen, jossa hän lupasi olla juomatta.

– Hän ymmärsi sen, ja hänellä oli vahva halu tehdä ohjelma parhaalla mahdollisella tavalla, sillä hänellä on suuri kunnioitus Teemua ja muita ohjelmassa olevia urheilijoita kohtaan, ohjelman tuottaja Jukka Saharinen kertoo.

Tuottaja korostaa, että Matin esiintyminen ohjelmassa on huippuluokkaa.

– Jopa muut urheilijat saattoivat olla aluksi vähän varautuneita hänen suhteensa. Mutta viimeistään Matin jakson jälkeen kaikkien mielipide hänestä muuttui.

Supertähdet, Nelonen su klo 20.00

kauris 71

Tänään tv:ssä: ”Matti Nykänen on herkkä herrasmies” ja Supertähdet-ohjelman muut yllätykset

Hei! Minun oli ihan pakko kirjoittaa, koska Matin esiintyminen ohjelmassa yllätti positiivisella tavalla. Hänen kohdallaan täytyy kyllä todeta, että lehdistö on antanut meille suomalaisille ihan väärän kuvan. Olen lukenut Matin elämästä kirjankin, mutta kyllä ohjelmassa tuli esiin aito, lämminhenkinen, herkkä, tunteellinen ja ystävällinen Matti. Matille voisin sanoa, että onpa todella hienoa, että olit mukana ohjelmassa ja kerroit avoimesti sinulle kipeistäkin asioista. Kuten isästäsi. Ei sitä...
Lue kommentti

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.