Sunglass Cat. Kuva: TV5
Sunglass Cat. Kuva: TV5

Amerikan kissatähdet -ohjelma lupaa esitellä netin kiinnostavimmat kissat ja nostaa samalla esille nipun ongelmia.

IS TV-LEHTI: Erilaiset kissavideot villitsevät internetissä, ja niitä on jopa tutkittu: on todettu, että kissavideoiden katsominen rauhoittaa ja rentouttaa.

Minäkin lukeudun niihin ihmisiin, joiden päiviä kissavideot piristävät – ovathan kissat suloisia, hauskoja ja kekseliäitä karvapalloja. Olinkin siis melko innoissani alkaessani katsomaan tunnin mittaista ohjelmaa Amerikan kissatähdet (America’s Next Cat Star, 2015), joka lupaa esitellä netin suloisimmat ja kiinnostavimmat katit.

”Haipuvut kissoilla ovat niin in juuri nyt.”

Valitettavasti ohjelma keskittyy söpöstelemään internetin kissavideoiden ikävimpiä puolia. Uutta kissatähteä etsitään juuri niistä vastenmielisistä videoista ja kuvista, joissa kissoja ollaan puettu ”hassusti” tai kissa on niin liikalihava, että juuttuu kiinni kissanluukkuun.

– Haipuvut kissoilla ovat niin in juuri nyt, ihastelee internetsivusto Buzzfeedin edustaja.

Hän on yksi kolmesta raatilaisesta, jotka valikoivat ilmiöksi netissä nousseista kissoista sen vetävimmän. John Fultonin hangonkeksihymyllä juontaman ohjelman muut raatilaiset ovat koomikko ja ”lemmikkiasiantuntija”.

Asiantuntija tuo ohjelmaan vähän uskottavuutta muistuttamalla, että kissojen ylipaino ei ole vain hassua, vaan myös ongelmallista, ja että jos lemmikiksi ottaa kissan, jolla on rakenteellisia ongelmia, pitää olla valmis panostamaan niiden hoitoon vielä normaalia enemmän.

Kissat ovat parhaimmillaan silloin, kun niiden luontoa kunnioittaa. Kissavideoita voi katsoa hyvillä mielin silloin, kun kissoja ei ole ängetty ”söpöihin” pukuihin tai muuta typerää.

Amerikan kissatähdet, TV5 ke klo 20.00

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.