Saara Aalto on lähellä finaalipaikkaa brittien X Factor -kilpailussa. Kuva: Sanoma-arkisto
Saara Aalto on lähellä finaalipaikkaa brittien X Factor -kilpailussa. Kuva: Sanoma-arkisto

Kutkuttava X Factor UK -tuloslähetys nähdään ensimmäistä kertaa suorana myös Suomen televisiossa.

Saara Aalto, 29, loisti Britannian X Factor -kilpailuissa lauantai-iltana. Hän esitti sekä Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You -kappaleen että Sian Chandelier-biisin. Molemmat esitykset hurmasivat tiukkamaineiset tuomarit.

Mutta irtoaako näillä esityksillä finaalipaikka?

Se nähdään illalla.

Jännittävä X Factor UK -tuloslähetys nähdään tänään sunnuntaina ensimmäistä kertaa suorana Suomen televisiossa. Saaran mahdollinen finaalipaikka X Factorissa selviää tuloslähetyksessä kello 22 alkaen. Suoran lähetyksen vuoksi ohjelma nähdään ilman suomenkielisiä tekstityksiä.

Saaran lisäksi kilpailussa mukana ovat vielä Matt Terry, Emily Middlemas ja 5 After Midnight. Yksi heistä putoaa tänään. Saara on sanonut monta kertaa kilpailun aikana, että hän uskoo unelmiensa toteutumiseen.

Simon Cowellkin sanoi semifinaaleissa, että Saara on taistelija.

– Se oli täysin sensaatiomaista. Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat taistella ja sinä olet taistelija,

Suomalaislaulaja julkaisi semifinaalilähetyksen jälkeen kiitosvideon sosiaalisessa mediassa, muun muassa Instagram-tilillään. Siinä hän sanoo, että hänellä on vielä paljon suunnitelmia ja pyytää fanejaan äänestämään hänet finaaliin.

 

Thank you ❤️ @thexfactor #saaraaalto #teamnofear #xfactor

Video, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Ensi viikon sunnuntaina kolme kilpailijaa taistelee X Factor UK -voitosta Wembley-areenalla.  Voittaja selviää sunnuntaina 11. joulukuuta.

X Factor UK -semifinaalin tuloslähetys klo 22 alkaen Subilla ja MTV Katsomossa.

Kysely

Uskotko, että Saara Aalto voittaa koko X Factor UK -kilpailun?

Kyllä
Kyllä
81.5%
En
En
18.4%
Ääniä yhteensä: 92

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00