Rebecca Hall ja Eric Bana. Kuva: TV5
Rebecca Hall ja Eric Bana. Kuva: TV5

Closed Circuit ei nyt valitettavasti kerää kehuja, vaikka toimintaa piisaa.

IS TV-LEHTI: Eric Banan ja Rebecca Hallin yhdistäminen kuumiin ajankohtaisiin aiheisiin – terrori-iskuun Lontoossa ja kaikkialle leviävään seurantaan – ei välttämättä ole riittävä pohja toimivalle oikeusdraamalle, kuten John Crowleyn hieman trillerimäinen Closed Circuit osoittaa.

Se paljon puhuttu kemia puuttuu Banan ja Hallin väliltä täysin, kun he näyttelevät entisiä rakastavaisia, jotka joutuvat yhdistämään voimansa puolustamaan terroriteosta syytettyä miestä. Turkkilaistaustaisen miehen (jonka sukunimi sattuu olemaan Erdogan!) epäillään tehneen pommi-iskun, joka surmasi kymmeniä ihmisiä maanalaisen aseman tienoolla.

Bana vaikuttaa aivan vieraaseen ympäristöön pöllähtäneeltä, kun hänen pitäisi näytellä epäilemättä kyvykästä puolustusasianajajaa Martin Rosea.

Katsojan aavistukset jostain hämärästä herätetään sillä, että Rosen edeltäjä on kuollut epämääräisessä tilanteessa. Epäilyt lisääntyvät, kun valtion pääsyyttäjä (Jim Broadbent) tulee alussa keskustelemaan Rosen kanssa vihjailevaan sävyyn.

Steven Knightin käsikirjoitus ei tällä kertaa ole onnekas: terrorismikysymyksestä kaikkialle leviävään seurantakoneistoon ulottuva problematiikka saa kerta kaikkiaan huteran käsittelyn.

Loppupuolella sorrutaan jopa aika lapsellisilta näyttäviin toimintajaksoihin. Kiintoisat alkukehittelyt valuvat vähitellen kummasti tyhjiin.

Kliinisen koleissa miljöissä liikkuva elokuva ei nouse vakuuttavaksi edes Broadbentin ja Ciarán Hindsin kaltaisten konkareiden roolitöillä.

Ohjaaja John Crowley sai sentään korjattua osakkeitaan seuraavalla työllään Brooklyn (2015), jota muistettiin kolmella Oscar-ehdokkuudella.

Closed Circuit, TV5 ke klo 21.00

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.