Kesäterassi tuo neljän viikon ajan ruutuun kesävieraat ja puheenaiheet. Keskustelua johdattelevat Helsingin uuden Allas Sea Poolin terassilta Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman. Kuva: MTV3.
Kesäterassi tuo neljän viikon ajan ruutuun kesävieraat ja puheenaiheet. Keskustelua johdattelevat Helsingin uuden Allas Sea Poolin terassilta Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman. Kuva: MTV3.

Suomalaista kesätalkshow'ta tehdään sään ehdoilla.

IS TV-LEHTI: Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman siirtävät toimiston terassimaisemiin seuraavaksi neljäksi viikoksi. Kaksikon juontama Kesäterassi on puolen tunnin keskusteluohjelma, jossa kohdataan ajankohtaisia vieraita.

–Suomalaiset heräävät henkiin lyhyen kesän ajaksi: kun aurinko paistaa, kaikki hymyilevät. Toivon, että saamme tuotua ohjelmaan tuota kesäistä rentoutta ja fiilistä, Tuija sanoo.

Neljän viikon aikana vieraina nähdään muun muassa fitnessyrittäjä Jutta Gustafsberg yhdessä kumppaninsa Juha Rouvisen kanssa, näyttelijät Antti Reini sekä Peter Franzén.

–Pyrimme tarjoamaan katsojille yllätyksiä ja uusia asioita vieraista sekä käsiteltävistä aiheista. Olisi mukavaa, jos katsoja saisi oivalluksia elämästä tai työvälineitä omaan elämään, Lorenz kertoo.

Ohjelma kuvataan arkipäivisin Helsingin keskustassa, Allas Sea Poolin terassilla. Oman haasteensa ulkokuvauksille tuo Suomen kesäsää.

–Jos sää ei suosi, vaihtelemme siellä paikkoja tilanteen mukaan. Toki teknisen toteutuksen sen salliessa saatamme kuvata vaikka meikit levinneenä kaatosateessa, sehän olisi makeeta telkkaria, Lore visioi.

Viime kesänä kaksikon yhteinen työ Sinulle on postia -ohjelmassa sujui sen verran hyvin, että molemmat ovat innoissaan uudesta, yhteisestä projektista.

–Suhtaudumme molemmat positiivisesti elämään, joten meidän persoonamme sopivat hyvin yhteen, Lore tietää.

–Lore on hieno tyyppi. Hän on hyvin asiallinen ja fiksu mutta myös aivan sekopäinen, joka tulee varmaan vähän aiheuttamaan hässäkkää. Jos kukaan muu ei hyppää altaaseen, niin Lore hyppää, Tuija nauraa.

Kesäterassi, MTV3 Maanantai 24.07. klo 19.30.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.