Ihmeen sekava mutta oivalluksia ja ideoita antava Puutarhakausi yhdistää kokin, puutarhurin ja sisustajan voimat.

IS TV-LEHTI: Puutarhanhoito vaatii kärsivällisyyttä, ja sitä vaatii myös ruotsalaissarja Puutarhakausi (Trädgårdstider, 2009–), joka on televisio-ohjelmaksi ihmeen sekava.

Se saattaa johtua siitä, että uuden kauden aluksi muistutetaan, ettei ohjelma enää ole nimeltään ”puutarhatiistai”, ”puutarhamaanantai”, ”puutarhakeskiviikko” tai ”puutarhaperjantai”, vaan kaikki päivät ovat puutarhakausia. Koska kaikki päivät ovat puutarhapäiviä, ovat päivät myös melkoista sekametelisoppaa.

Puutarhakausi varmasti antaa enemmän sarjan eri versioita seuranneille, mutta sitä ensimmäistä kertaa katsovalle ohjelma ei juuri avaudu.

Kärsivällisille on kuitenkin luvassa hyviä vinkkejä.

Juontaja Pernilla Månssonin, kokki Tareq Taylorin, puutarhuri John Taylorin ja sisustaja Malin Perssonin uudet projektit liittyvät Lundin edustalla sijaitsevaan puutarhaan ja taloon, joka on aiemmista kausista vanha tuttu. Ohjelmassa palataankin vuosien varrella tehtyihin muutoksiin. Siitäkö johtuu ensimmäisen, tunnin mittaisen jakson silppu ja sälä? Lopussa myös nähdään hienoja lopputuloksia, jotka tuntuvat syntyneen kuin suitsait ilman, että prosessia on enemmälti seurattu.

Kärsivällisille on kuitenkin luvassa hyviä vinkkejä, muun muassa hieno ikkuna, josta yrtit saavat valoa, sekä pistokkaille itsekatselevat ruukut!

Uusissa jaksoissa rakennetaan puutarhassa ainakin hienot kesäjuhlat hääparille.

Puutarhakausi, Teema & Fem su klo 18.30

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.