Tänään alkavan Suomen Bachelorin uusi bachelor ei vaikuta olevan mikään pelimies.

IS TV-LEHTI: Vähän jännittää, mikä kuuluu tietysti asiaan. Olenhan menossa sokkotreffeille, enkä kenen tahansa miekkosen kanssa, vaan tapaamaan uutta Suomen Bacheloria eli unelmien poikamiestä helsinkiläisravintolaan. Ennakkoon tiedän vain, että hänen nimensä on Tuomas, hän on ammatiltaan lentäjä ja että hänen sydämestään on kamppaillut viime kesänä 19 kaunista nuorta naista. Siinäpä vertailukohtaa kyllikseen, hui!

Tuomas saapuu treffeille hyvin täsmällisesti, kaksi minuuttia ennen sovittua aikaa. Ravintolan edustalla viiltävä pohjoistuuli pöllyttää pientä lumituiskua.

– Onpa romanttinen lumisade! Tuomas virnistää ja halaa.

Vaikuttaa siltä, että Tuomastakin vähän jännittää, mikä on ihan ymmärrettävää julkisuuteen tottumattomalle.

Ensin vähän kuohuvaa

Rohkaisuksi otetaan treffien alkuun hieman kuohuvaa. Se johdattaakin oivalla aasinsillalla Tuomaksen muistelemaan ohjelman kuvauksia Etelä-Afrikassa. Siellä kippisteltiin ahkerasti, kun Tuomas kävi treffeillä matkalle valitsemansa kymmenen naisen kanssa.

Kokemus ei ollut varmasti epämiellyttävimmästä päästä, sillä sitä muistellessaan Tuomaksen silmiin syttyy loiste. Vai johtuuko silmien tuike siitä, että Tuomas kenties löysi ohjelmasta etsimänsä, elämänsä rakkauden? Sitä tietoa saamme odottaa ohjelman loppuun saakka.

”Halusin kuitenkin olla tasapuolinen ja huomioida kaikkia naisia.”

Mutta ainakin rakkautta etsiessä oli hauskaa, vaikka vaikeitakin hetkiä mahtui mukaan.

– Olihan se välillä hankalaa käydä treffeillä monen naisen kanssa, kun oli jo syttynyt tunteita joitakin heistä kohtaan. Halusin kuitenkin olla tasapuolinen ja huomioida kaikkia naisia, Tuomas selittää.

Mitään yksiselitteistä unelmien naista Tuomaksella ei ollut etukäteen mielessään, vaan hän piti mahdollisuudet auki, jotta kemiat voisivat kehittyä eri naisten kanssa.

Tuomas sanoo, että pohtiessaan ohjelmaan osallistumista hän punnitsi hyviä ja huonoja puolia. Tilaisuus löytää aito rakkaus ylitti mahdolliset julkisuuden kirot. Monet sanovat, etteivät hae tosi-tv-ohjelmista julkisuutta. Harvoja heistä uskon täysin, mutta mies vastapäätä vaikuttaa hyvin vilpittömältä, jopa hieman viattomalta.

Unelmien naapurinpoika

Mistä unelmien poikamies sitten unelmoi, muusta kuin rakkaudesta? Ainakin omakotitalosta Pohjois-Espoossa ja farmariautosta – molemmat tulevaa perhettä varten.

Kaiken kaikkiaan Tuomas on helppoa ja hurmaavaa treffiseuraa: fiksu, leppoisa ja huomaavainen. Hän kertoo itsestään avoimen oloisesti, muistaa kysellä treffiseuralaiseltaan asioita ja vitsailee sopivasti.

Tuomas ei vaikuta miltään valtavan egon pelimieheltä.

Tuomas on erilainen kuin ennakkoon odotin, sillä hän ei vastaa käsitystä tyypillisestä tosi-tv-urhosta. Hän ei vaikuta miltään valtavan egon pelimieheltä, vaan mukavalta, melko tavalliseltakin naapurinpojalta, johon monen on varmasti helppo ihastua.

Kenenkään ei siis ole syytä lukita tyttäriään kotiin, sillä tämä unelmien poikamies on oikea unelmien vävypoika.

Viime kauden Bachelor analysoi

Bachelor Suomen jokaista jaksoa ruoditaan sitä seuraavassa puolituntisessa ohjelmassa Bachelor Suomi – tilinteko 28.3. alkaen. Edellisvuoden bachelor Juha Rouvinen analysoi jakson tapahtumia yhdessä IS Tv-lehden toimittajan Katri Utulan kanssa.

Osansa saa niin uusi Bachelor Tuomas Sahimaa kuin hänen sydämestään kilpailevat naisetkin.

Tilinteko alkaa keskustelujaksolla, jossa Utula ja Rouvinen keskustelevat keskenään uudesta bachelorista ja naisten käytöksestä. Kakkosjaksosta alkaen vieraaksi saapuu aina viimeksi tippunut henkilö.

– Osa asioista tulee naisille jopa yllätyksenä, koska he eivät ole aikaisemmin nähneet jaksoja, Katri kertoo.

”Minulle tuli yllätyksenä, miten ilkeitä naiset voivat toisilleen olla.”

Kyyneliäkin on luvassa. Osallistuneet naiset saattavat hämmästyä sitä, millaisena oma käytös näyttäytyy televisiossa.

– Itse on voinut unohtaa, miten on puhunut muista. Se voi olla itsetutkiskelun paikka muutamille.

Katri oli yllättynyt kissatappeluiden määrästä.

– Minulle tuli yllätyksenä, miten ilkeitä naiset voivat toisilleen olla ja millaista kielenkäyttöä käytetään selän takana: kutsutaan toisia bimboiksi ja bitcheiksi.

Bachelor Suomi, Liv ti klo 21.00

Bachelor Suomi – tilinteko, Liv ti 28.3. alkaen klo 22.00

Tuntematon vihollinen -elokuvan keskiössä on raastava rakkaustarina, joka kertoo Nedin ja tämän miesystävän epätoivoisesta taistelusta.

IS TV-LEHTI: HBO:n tuottama, ajatuksella toteutettu tv-elokuva Tuntematon vihollinen (The Normal Heart) valottaa taitavasti 1980-luvun alun hiv-epidemian puhkeamista ja sen karuja seurauksia.

Tv-sarjoja Glee ja American Horror Story työstäneen Ryan Murphyn ohjaama tarkkanäköinen elokuva perustuu Larry Kramerin omaelämäkerralliseen näytelmään. San Franciscon homoyhteisöä aluksi ravisuttaneen epidemian laineet löivät nopeasti myös New Yorkiin, minne elokuvan tapahtumat keskittyvät.

HI-viruksen saaminen tarkoitti 1980-luvulla kuolemantuomiota, sillä immuniteettijärjestelmän lamauttamaan tautiin ei aluksi ollut minkäänlaista lääkettä. Mark Ruffalo näyttelee Ned Weeksiä, homopiireissä pyörivää mutta niiden ronskia seksielämää välttelevää nelikymppistä miestä. Hän huomaa yllätyksekseen, että yhteisön jäsenet sairastuvat samaan tautiin, joka etenee tappavalla vauhdilla.

Ned perustaa ystäviensä kanssa monestakin eri asiasta erimielisen aktivistiryhmän, joka alkaa jakaa tietoa sairaudesta ja yrittää samalla vakuuttaa poliitikot sairauden vakavuudesta ja sen seurauksista.

Julia Roberts tekee arkisen roolin polion rampauttamana lääkärinä, joka keskittää kaiken tarmonsa aids-epidemian pysäyttämiseksi.

Keskiössä on herkästi kuvattu, raastava rakkaustarina, joka kertoo Nedin ja tämän miesystävän epätoivoisesta taistelusta aikaa vastaan.

Tuntematon vihollinen TV1:llä ti 22.8. klo 21.30
 

Sarah on käyttänyt ulkonäkönsä muokkaukseen yli 15 000 euroa. Kuva: MTV

Täydellinen Instagram-kroppa -dokumentissa brittinaiset kertovat, mitä he ovat valmiita tekemään näyttääkseen omasta mielestään täydellisiltä.

IS TV-LEHTI: Instagram ja muu sosiaalinen elämä luo nykyään ulkonäköpaineita, ja moni kärsii valtavista itsetunto-ongelmista somen ”täydellisessä” maailmassa. Tästä kertoo brittidokumentti Täydellinen Instagram-kroppa (My Perfect Instagram Body, 2016).

Dokumentissa haastateltava personal trainer Lauren, 27, treenaa kuudesti viikossa, mutta se ei riitä alkuunsa siihen, mitä kaikkea hän on valmis tekemään ulkonäkönsä eteen.

– Sosiaalinen media luo paljon paineita siitä, minkänäköinen pitää olla. Somessa on tyttöjä, joilla on täydelliset kulmakarvat, hampaat, huulet ja hyvä vartalo. Jos en näytä siltä, alan miettiä, miksen näytä siltä?

– Automaattisesti sitä vertailee itseään muihin ja joskus siitä tulee todella surkea olo, Lauren kertoo ohjelmassa.

”On hyvin addiktoivaa näyttää juuri tietynkaltaiselta.”

Brittidokumentissa naiset kertovat, mitä kaikkea he ovat itselleen tehneet näyttääkseen omasta mielestään täydellisiltä. Esimerkiksi Lauren on ottanut botoxia, täyttänyt huulensa, tatuoinut kulmakarvansa ja viimeisimpänä laittanut silikonit.

– Ja nyt mietin, mitä voisin seuraavaksi tehdä. Ihan sama, mitä teen, niin haluan aina entistä näyttää paremmalta, neljä viikkoa sitten silikonit saanut Lauren sanoo.

Lauren räpsii itsestään jatkuvasti selfieitä hyvin vähissä vaatteissa. Hän seuraa Instagramissa naisia, jotka esittelevät estoitta monesti kuvankäsittelyin muokattua vartaloaan.

– On hyvin addiktoivaa näyttää juuri tietynkaltaiselta. Katselen muiden kuvia ja mietin, että haluan ottaa tuon ja tuon kuvan. Olen vajonnut tietynlaiseen ansaan, Lauren pohtii.

Hänen äitinsä ei ymmärrä nykyisen sukupolven uusinta trendiä lainkaan.

Tavoitteena Barbien ulkonäkö

25-vuotias Sarah puolestaan kertoo, että hän haluaa näyttää Barbie-nukelta täydellisine valkoisine hampaineen ja täydellisine takapuolineen.

Sarah on laitattanut silikonit ja tämän lisäksi implantit poskipäihinsä ja huuliinsa, botoxia otsaan ja leukaan ja valkaissut hampaansa. Hän on käyttänyt yli 15 000 euroa ulkonäköönsä ja on pahasti velkaantunut. Hän riskeeraa myös parisuhteensa, sillä hänen poikaystävänsä on täysin kyllästynyt Sarahin päähänpinttymään ja ulkonäkökeskeisyyteen.

– Ennen hän oli tosi kaunis. Onhan hän vieläkin ihan hyvännäköinen, poikaystävä sanoo.

Sub.doc: Täydellinen Instagram-kroppa Subilla ma 21.8. klo 23.20
 

Illan tv-dokumentissa seurataan muslimityttö Sonitaa, joka haaveilee räppärin urasta.

”Huudan häkistäni uupuneena, hintalappujen painosta nuutuneena”, räppää nuori muslimityttö. Youtube-hitiksi muodostuneella musiikkivideolla hän esiintyy muun muassa mustelmaisena lapsimorsiamena. Räppäävä morsian on Sonita Alizadeh Afganistanista.

Rokhsareh Ghaemmaghamin uusintana viime syksyltä nähtävä dokumentti Sonita-tytöstä on vaikuttava kuvaus nuorten naisten ahdingosta runnellussa Afganistanissa. Elokuvan alkupuolella 18-vuotias Sonita elää pakolaisena Iranissa tukikodissa, joka auttaa lapsia ja nuoria selviytymään.

Sonitan oma selviytymiskeino on musiikki. Hän unelmoi rap-tähteydestä Amerikassa ja tahtoisi vanhempiensa olevan Michael Jackson ja Rihanna. Sen sijaan hänellä on kuusikymppinen äiti, joka saapuu Afganistanista hakemaan tytärtään pakkoavioliittoon. Morsiusrahoilla aiotaan maksaa Sonitan veljelle morsian.

Dokumentissa kysytään, onko oikein, että nuori tyttö on maksuväline. Länsimaissa vastaus on selvä, mutta vanhoillisissa muslimiperheissä eletään traditioiden mukaan.

Afganistanissa ja Iranissa naisten ei sovi laulaa ja esiintyä. Kun musiikkivideo Bride for Sale leviää somekanavilla ja päätyy televisioon, itse dokumentintekijöiden on astuttava esiin. Tässä hämärtyy raja tallentavan dokumentin ja hyväntekeväisyyden välillä, mutta katsoja ei voi kuin seisoa dokumentaristin rinnalla.

Sonita Yle Teema & Fem su 20.08. klo 22.00

 

Huomio! Juttu sisältää merkittäviä juonipaljastuksia Game of Thronesin uusimmasta jaksosta, mahdollisesta jatkosta ja kaikesta, mitä sarjassa on aiemmin tapahtunut.

Game of Thronesin viime maanantaina julkaistu jakso oli täyttä toimintaa. Yksi isoimmista hetkistä jaksossa oli se, kun kolmoskaudelta saakka kadoksissa ollut Gendry teki odotetun paluun. Lue siitä lisää täältä.

Gendryn paluuta kukaan katsojista ei voinut olla huomaamatta. Sen sijaan jakson ehdottomasti merkittävin käänne saattoi hyvinkin mennä joiltain ohi.

Jakson suurin paljastus on koko sarjan kannalta valtavan iso käänne.

(Juttu jatkuu Instagram-upotuksen jälkeen.)

Daenerysiä näyttelevä Emilia Clarke julkaisi hauskan videon Jonia näyttelevästä Kit Harringtonista sarjan kuvausten kulisseissa.

Paljastus liittyi Jonin yhteyteen Targaryenin sukuun, ja se tapahtui hyvin ohimennen Samin ja Neilikan lukiessa kirjoja Kastellissa.

Kohtauksessa Neilikka lukee ääneen muuan yliseptoni Maynardin yksityiskohtaisia sepustuksia kaikista mahdollisista asioista. Raapustuksissa Maynard kertoo muun muassa suolen toiminnastaan ja siitä, kuinka monta rappusta Baelorin septissä on. 

Turhanpäiväisten asioiden joukosta Neilikka lukee kuitenkin äärimmäisen tärkeän ja kiinnostavan asian. Hän lukee, että yliseptoni Maynard myönsi ”prinssi Raggerille” avioliiton kumoamisen ja vihki prinssin toisen naisen kanssa salaisessa seremoniassa Dornessa.

Mitä tämä merkitsee?

Montaakin asiaa – mahdollisesti.

Suurella todennäköisyydellä ”prinssi Ragger” on oikeasti edesmennyt prinssi Rhaegar. Aiemmin hänen on tiedetty olleen naimisissa ainoastaan Elia Martellin kanssa. Hänellä oli kuitenkin sivusuhde Ned Strakin siskon Lyanna Starkin kanssa. Todennäköisesti Rhaegar siis kumosi avioliittonsa Elia Martellin kanssa ja avioitui salaa Lyanna Starkin kanssa.

Sarjan aiemmalla kaudella saimme tietää, että Jon Snown oikea isä ei olekaan Ned Stark vaan prinssi Rhaegar. Hänen äitinsä on puolestaan Nedin sisko Lyanna Stark.

Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä.

Aiemmin ajateltiin, että Jon on Rhaegarin äpärä, koska prinssi oli Jonin syntymän hetkellä naimisissa Elia Martellin kanssa. Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä. Sen sijaan hän saattaa olla Rhaegarin avioliitossa syntynyt poika.

Tämä tarkoittaisi siis sitä, että Jon on virallisesti Targaryen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO
Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO

Ja mitä sillä on väliä, jos Jon on Targaryen?

Jos Jon on Targaryen hän on Targaryenien suvun laillinen perillinen. Rhaegar oli syrjäytetyn Hullun kuninkaan vanhin poika. Perimysjärjestyksen mukaan hänen kruununsa siirtyy suoraan hänen jälkeläisilleen. Koska kaikki muut heistä ovat kuolleet, Jonilla on täysi oikeus kruunuun.

Jonin oikeus kruunuun on siis suurempi kuin esimerkiksi Daenerysin, joka oli Hullun kuninkaan nuorin tytär.

Mutta ennen kuin Jonia julistetaan Seitsemän kuningaskunnan kuninkaaksi, matkassa on monta mutkaa:

Ensinnäkin: prinssi Rhaegarin avioliiton kumoamisesta ja uudesta liitosta ei ilmeisesti tiedä juuri kukaan. Jos Sam ja Neilikka eivät ottaneet Maynardin kirjaa mukaansa, vahvistus Jonin todellisesta identiteetistä ei välttämättä paljastu hirveän helposti. Tai sitä ei voida ainakaan kirjallisesti todistaa.

Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta.

Toiseksi: Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta. Saa nähdä millainen soppa hänen ja Jonin välille syntyy, jos kumpikin heistä alkaa tosissaan havitella paikkaa Rautaistuimella.

Kolmanneksi: Jon matkasi viime jakson lopussa muurin toiselle puolelle, ja tulevan jakson traileri näyttää varsin pahaenteiseltä. Tiedä häntä, elääkö hiljattain Pohjoisen kuninkaaksi kruunattu Jon kovin kauaa.

Mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu? Katso traileri: