Osa heistä palaa pian ruutuusi – ja uniisi. Kuvat: Reuters, Shutterstock ja MVPhotos
Osa heistä palaa pian ruutuusi – ja uniisi. Kuvat: Reuters, Shutterstock ja MVPhotos

Uusissa Twin Peaks -jaksoissa nähdään 36 vanhaa tähteä, mutta myös uusia nimiä.

Twin Peaks -fanit saivat tällä viikolla iloisia uutisia, kun paluun tekevän kulttisarjan uudet näyttelijät julkistettiin. Mukana on monia kuuluisuuksia, kuten Naomi Watts, Jim Belushi, Laura Dern, Monica Bellucci ja Amanda Seyfried. Myös aikoinaan pienessä sivuroolissa nähty David Duchovny on mukana uudessa minisarjassa.

 

Laura Dern, Naomi Watts, Jim Belushi, Naomi Watts ja David Duchovny.
Laura Dern, Naomi Watts, Jim Belushi, Naomi Watts ja David Duchovny.

Uusien nimien lisäksi on varmistunut, ketkä alkuperäisistä näyttelijöistä ovat mukana. Agentti Cooperia näytelleen Kyle MacLachanin mukanaolo varmistui jo aikaisemmin, mutta hänen lisäkseen sarjassa nähdään jopa 35 muuta alkuperäisnäyttelijää, kuten Sherilyn Fenn, Sheryl LeePeggy LiptonRuss Tamblyn ja Grace Zabriskie.

Myös legendaarista Log Ladya eli "Pölkkyrouvaa" näytelleen Catherine Coulsonin piti olla mukana, mutta hän menehtyi syöpään viime syksynä. (Listan kaikista näyttelijöistä löydät Showtime-kanavan sivuilta.)

Catherine Coulson kuoli syöpään 71-vuotiaana.
Catherine Coulson kuoli syöpään 71-vuotiaana.

Sarjan valmistuminen on viivästynyt käsikirjoittaja David Lynchin ja kanavan erimielisyyksien takia, mutta nyt sarjan arvellaan valmistuvan vuonna 2017. Uusia jaksoja odotellessa hyvä palauttaa mieliin, miltä sarjan keskeiset hahmot aikoinaan näyttivätkään – ja miltä he näyttävät nyt.

 

Kyle MacLachlan (agentti Cooper)

 

Sherilyn Fenn (Audrey Horne)

 

Sheryl Lee (kaksoisrooli Laura Palmerina ja Maddy Fergusonina)

 

Peggy Lipton (Norma Jennings)

 

Russ Tamblyn (Lawrence Jacoby)

 

 

Grace Zabriskie (Sarah Palmer)

 

 

Monen fanin pettymykseksi Donna Howardia (keskellä) esittänyttä Lara Flynn Boylea ei uudessa sarjassa nähdä.

 

Uusi minisarja kertoo ajasta 25 vuotta Laura Palmerin murhan jälkeen.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.