Taavi päätti olla vastaamatta Rooman keisareihin liittyvään kysymykseen ja otti tienaamansa 30 000 euroa. Se on toistaiseksi suurin voittosumma tällä kaudella. Kuva: Nelonen
Taavi päätti olla vastaamatta Rooman keisareihin liittyvään kysymykseen ja otti tienaamansa 30 000 euroa. Se on toistaiseksi suurin voittosumma tällä kaudella. Kuva: Nelonen

Sympaattinen konduktööri David ”Taavi” Viljanen pääsi kolmen kysymyksen päähän pääpotista Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa. Hän voitti tähän mennessä kauden isoimman summan.

Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa nähtiin tänä lauantaina kauden jännittävin jakso. Jo viime jaksossa mukana ollut vantaalainen konduktööri David "Taavi" Viljanen, 30, pääsi jatkamaan kilpailua.

Taavi kertoi jaksossa, että jos voittaisi miljoonan, ensimmäiseksi hän maksaisi pois talonsa asuntolainan. Taavi asuu Vantaalla puolisonsa ja neljän lapsen kanssa.

– Ikää on 30, sä oot ollut touhukas, juontaja Jaajo Linnonmaa kuittaili Taaville lasten lukumäärästä.

– Joo, mä suosin tehokasta toimintaa niin kuin sinäkin ja hoidan monta kerrallaan tähän maailmaan, Taavi vastasi ja viittasi siihen, että on Jaajon tavoin kaksosten isä.

Kilpailussa Taavi jatkoi tilanteesta, jossa hän oli vastannut oikein jo kahdeksaan kysymykseen ja tienannut tuhat euroa. Oljenkorsiin Taavi ei voinut kuitenkaan enää turvautua, koska oli jo käyttänyt ne edellisessä jaksossa.

Lauantain jaksossa Taaville sattui sopivia kysymyksiä, sillä hän vastasi itsevarmasti kysymyksiin 9, 10 ja 11. Tässä vaiheessa Taavi oli tienannut varmasti itselleen jo 15 000 euroa. Siinä tilanteessa hänen oli helppo vastata myös seuraavaan, kahdenteentoista kysymykseen.

Haluatko miljonääksi -kilpailussa on kaksi välivoittosummaa: 1000 ja 10 000 euroa, joita ei viedä pois.
Haluatko miljonääksi -kilpailussa on kaksi välivoittosummaa: 1000 ja 10 000 euroa, joita ei viedä pois.

Lopulta Taavi päätteli oikein myös kysymyksen numero 12, joka oli 30 000 euron arvoinen. Näin hän oli enää kolmen kysymyksen päässä miljoonasta eurosta.

Kolmastoista kysymys oli 60 000 euron arvoinen ja kuului: Kuka seuraavista keisareista hallitsi Roomaa kaikkein lyhimmän ajan?

A. Aurelianus
B. Florianus
C. Gallenienus
D. Valerianus

Taavi kertoi, etteivät Rooman keisarit ole tuttuja, ja nimistä vain Gallenienus kuulosti etäisesti tutulta. Hän päätti lopulta olla vastaamatta kysymykseen ja otti mukaansa 30 000 euroa. Hyvä niin, sillä päätöksen jälkeen hän sai kertoa, mitä olisi kysymykseen vastannut. Vastaus olisi ollut väärin. (Katso oikea vastaus jutun lopusta.)

Taavi oli tyytyväinen voittamaansa summaan ja uskoi, että myös kotona oltiin iloisia. Taavin voittosumma on kauden paras tähän mennessä.

Haluatko miljonääriksi lauantaisin Nelosella kello 20.00 Uusinnat sunnuntaisin kello 19. Ohjelman näkee myös Ruutu.fi:stä.

Oikea vastaus: B. Florianus

Kysely

Olisitko osannut vastata oikein Rooman keisareihin liittyvään kysymykseen?

En.
En.
78.2%
Kyllä.
Kyllä.
15.2%
Vaikea sanoa, koska studiossa on aivan eri tilanne kuin kotisohvalla.
Vaikea sanoa, koska studiossa on aivan eri tilanne kuin kotisohvalla.
7.1%
Ääniä yhteensä: 1014
Petri

Tähän tyssäsi konduktööri-Taavin Haluatko miljonääriksi -kilpailu – olisitko itse tiennyt vastauksen?

Rooman historiaa hieman lukeneena, voin vain todeta, että kysymys itsessään oli väärin kysytty. Yksikään valittavana olleista keisareista ei hallinnut lyhyintä aikaa. Esimerkiksi Didius Julianuksella oli 66 päivän hallintoaika ja Gordianus I hallitsi poikansa Gordianus II:n kanssa alle kuukauden. Florianus hallitsi 88 päivää. Jos näistä keisareista piti valita, eikä sitä "kuka hallitsi Roomaa kaikkein lyhimmän ajan", olisi oikea kysymys kuulunut: "kenellä seuraavista keisareista oli lyhin...
Lue kommentti

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.