Holopainen (vas.), Iiris (toinen vas.) ja Marleena (oik.) palaavat ruutuun, mutta Jarkko ei (kolmas vas.). Kuvat: Yle Kuvapalvelu
Holopainen (vas.), Iiris (toinen vas.) ja Marleena (oik.) palaavat ruutuun, mutta Jarkko ei (kolmas vas.). Kuvat: Yle Kuvapalvelu

Kolmannen tuotantokauden loppu ei ollut kaikkien kannalta onnellinen: Jarkolle, Iirikselle, Marleenalle ja Lenitalle tapahtui ikäviä asioita.

Pitkä odotus on viimein ohi! Sairaalasarja Sykkeen neljäs tuotantokausi ilmestyy Yle Areenaan 1.1.2017. Siis kaikki kymmenen jaksoa kerralla!

Muistatko vielä, mitä kolmannen kauden lopussa tapahtui?

Jarkko putosi hissikuiluun

 

A photo posted by Syke (@ylesyke) on

RIP Jarkko.

Miten tällaista voi edes tapahtua? katsoja mietti kolmannen kauden lopussa. Jarkko (Lauri Tilkanen) ei kuollut heti, sillä maksansiirto onnistui. Mutta jos hänen henkensä olisi haluttu säästää, raajat olisi pitänyt amputoida. Lopulta Jarkon naisystävä Iiris (Iina Kuustonen) sai Jarkon vanhemmat uskomaan, ettei mies olisi halunnut elää ilman käsiä ja jalkoja. Raskas päätös oli tehtävä – Jarkko kuoli, eikä häntä nähdä enää uudella kaudella.

Iiris on selviytyjä, mutta miten Jarkon kuolema vaikuttaa häneen? Saako se hänet sulkeutumaan entistäkin enemmän?

Entä mihin suuntaan Iiriksen ja Maxin (Antti Luusuaniemen) välit kehittyvät – vai kehittyvätkö mihinkään? Ainakin Max on yhä kuvioissa, sillä kolmannen kauden lopulla hän kieltäytyi todella hyväpalkkaisesta työstä ja jäi traumapolille.

Max (Antti Luusuaniemi) ja Iiris (Iina Kuustonen).
Max (Antti Luusuaniemi) ja Iiris (Iina Kuustonen).

Lue myös: Syke-sarjan Iina Kuustonen: ”Minun on luultu olevan oikeasti mulkku”

Raskaana olevalta Marleenalta löydettiin aivokasvain

Ilmari (Matti Ristinen) ja Marleena (Tiina Lymi).
Ilmari (Matti Ristinen) ja Marleena (Tiina Lymi).

Marleenan (Tiina Lymi) elämässä kaikki alkoi viimein näyttää hyvältä. Ilmari (Matti Ristinen) halusi pitkän vastustuksen jälkeen lapsen tämän kanssa, ja kaksikko oli ikionnellisia, kun Marleena tuli raskaaksi. Marleena oli myös selättänyt päihdeongelmansa.

Kauden lopussa hän sai kuitenkin ikäviä uutisia: häneltä löydettiin aivokasvain, jonka leikkaaminen olisi ehkä riski sikiölle.

Lenita sai syytteen seksuaalisesta häirinnästä

Olavi (Carl-Kristian Rundman) ja Lenita (Lena Meriläinen).
Olavi (Carl-Kristian Rundman) ja Lenita (Lena Meriläinen).

Voi Olavi (Carl-Kristian Rundman) minkä menit tekemään! Kun Lenita (Lena Meriläinen) antoi sairaalan hallintojohtajalle pakit, tämä halusi kostaa. Olavi päätti syyttää Lenitaa seksuaalisesta häirinnästä.

Lenita on sitkeä, mutta selviääkö hän taistelusta taitavaa manipuloijaa vastaan – varsinkin, kun Lenita ei kertonut suhteesta kenellekään, eli todistajia ei ole.

Holopainen hankki avovaimolleen rakastajan

Holopainen (Jarkko Niemi) ja Noora (Niina Koponen).
Holopainen (Jarkko Niemi) ja Noora (Niina Koponen).

Oi! Kaksi sosiaalisesti kömpelöä persoonaa, Holopainen (Jarkko Niemi) ja Noora (Niina Koponen) löysivät toisistaan sielunkumppanit. Mutta kolmannen kauden lopussa parin avoliittoa varjosti Nooran kyltymättömät seksihalut. Holopainen päätti ratkaista ongelman hankkimalle naisystävälleen rakastajan.

Toimiiko ratkaisu enää – varsinkin, kun rakastaja-Ville (Juha-Pekka Mikkola) on Holopaisen kanssa töissä samassa sairaalassa?

 

A video posted by Syke (@ylesyke) on

Holopainen mainiona omana itsenään.

Johanna ja Toni palasivat yhteen

Johanna (Leena Pöysti).
Johanna (Leena Pöysti).

Johanna (Leena Pöysti) oli yksi harvoista, jonka tarina päättyi kolmannella kaudella onnellisesti. Hän pääsi vihdoin lopullisesti yli epätoivoisesti suhteestaan Maxiin. Ja alkoipa vanha suolakin janottaa. Johanna ja eksä Toni (Markus Järvenpää) päätyivät vällyjen väliin juuri ennen kuin Tonin piti palata Sveitsiin. Lopulta Johanna riensi eksänsä perään lentokentälle, ja pari päätti palata yhteen.

Mutta onko Tonilla jotain salattavaa?

Salla paljastui valelääkäriksi

Paha sai viimein palkkansa, kun poliisit hakivat Ilmarin rasittavan ja epärehellisen ex-vaimon hoiviinsa. Vai saiko sittenkään? Saako lukuisia hoitovirheitä tehnyt Salla (Mari Perankoski) taas kerran selitettyä itsensä pinteestä? Vai onko hän uudella kaudella edes enää mukana kuvioissa?

Neljännen kauden kaikki 10 jaksoa ilmestyvät Yle Areenaan 1.1.2017. TV2:lla sarja jatkuu keskiviikkoisin 4.1.2017 alkaen.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00