Miten Maxin (Antti Luusuaniemi) ja Iiriksen (Iina Kuustonen) välit kehittyvät – vai kehittyvätkö ne mitenkään? Kuvat: Yle Kuvapalvelu
Miten Maxin (Antti Luusuaniemi) ja Iiriksen (Iina Kuustonen) välit kehittyvät – vai kehittyvätkö ne mitenkään? Kuvat: Yle Kuvapalvelu

Syke-sarjan neljäs kausi on todellakin aikaisempaa dramaattisempi. Juttu ei sisällä juonipaljastuksia, mutta jos et halua tietää mitään, älä jatka lukemista.

Jarkko (Lauri Tilkanen) putosi hissikuiluun. Raskaana olevan Marleenan (Tiina Lymi) aivoista löydettiin kasvain. Lenita (Lena Meriläinen) sai syytteen seksuaalisesta häirinnästä.

Suositun Syke-sarjan kolmas kausi päättyi dramaattisesti, mutta onneksi jatkoa on luvassa pian, kun neljännen kauden jaksot ilmestyvät Yle Areenaan 1. tammikuuta. Katsoimme kaksi ensimmäistä jaksoa ennakkoon – ja niiden perusteella neljäs kausi todella on odottamisen arvoinen.

1. Luvassa aikaisempaa dramaattisempi kausi

Sarjan luoja ja aikaisempien kausien pääkäsikirjoittaja Petja Peltomaa kertoi aikaisemmin Ylelle, että neljäs kausi on harvinaisen dramaattinen. Ja sitä se todella on – ainakin kahden ensimmäisen jakson perusteella. Heti kauden avausjaksossa on niin tiukkoja tilanteita, että katsoja joutuu pidättelemään hengitystään vähän väliä. Kaudella nähdään myös epätoivoisia ratkaisuja, jotka yllättävät katsojan. Myös verta ja suolenpätkiä on luvassa ihan lähikuvissa aikaisempaa enemmän.

2. Uusia näyttelijöitä

Kuvassa Artturi (Juha Arola) ja Iiris (Iina Kuustonen).
Kuvassa Artturi (Juha Arola) ja Iiris (Iina Kuustonen).

Sarjassa on vieraillut jopa 150 ammattinäyttelijää – enemmän kuin missään muussa suomalaissarjassa. Näyttelijänlahjojaan ovat päässeet kokeilemaan myös muiden alojen ammattilaiset, joista juontaja Jaajo Linnonmaa on tälläkin kaudella mukana. Lisäksi ensimmäisessä jaksossa muusikko Elias Gould tekee hienon ja dramaattisen sivuroolin.

Sarjaan tulossa myös täysin uusia kasvoja isompiin rooleihin. Tällä kaudella Iiris siirtyy sairaalasta ambulanssiin ensihoitajaksi, joten sairaalassa hänet korvaa Lotta Kaihuan esittämä hahmo. Toinen uusi hahmo on Artturi (Juha-Tapio Arola), joka on ambulanssissa Iiriksen pari.

Näihin kysymyksiin odotamme vastauksia neljännellä kaudella:

1. Miten Iiris selviää Jarkon kuolemasta?

Tämä on yksi kiinnostavimpia kysymyksiä neljännellä kaudella. Iiris tunnetaan selviytyjänä, mutta miten pitkään hän jaksaa, kun hän patoaa kaikki tunteet sisälleen? Entä mihin suuntaan Iiriksen ja Maxin (Antti Luusuaniemen) välit kehittyvät – vai kehittyvätkö mihinkään?

2. Onnistuuko Olavi suunnitelmissaan?

Olavi (Carl-Kristian Rundman) ja Lenita (Lena Meriläinen).
Olavi (Carl-Kristian Rundman) ja Lenita (Lena Meriläinen).

Iiriksen lisäksi myös Lenitan tilanne on kinkkinen. Voiko Olavin keksimä syyte seksuaalisesta häirinnästä tuhota Lenitan uran? Jaksaako Lenita taistella, vaikka hänestä sisua löytyykin? Katsojien sympatiat ovat varmasti Lenitan puolella, sillä Olavin narsistiset piirteet saavat raivon partaalle.

3. Miten Nooran rakastaja vaikuttaa Holopaiseen?

Holopainen (Jarkko Niemi).
Holopainen (Jarkko Niemi).

Kolmannella kaudella sosiaalisesti kömpelö Holopainen (Jarkko Niemi) ja hänen naisystävänsä Noora (Niina Koponen) päättivät hankkia Nooralla rakastajan tämän kyltymättömien seksihalujen takia. Ehdotus oli Holopaisen, mutta toimiiko ratkaisu enää – varsinkin, kun rakastaja-Ville (Juha-Pekka Mikkola) on Holopaisen kanssa töissä samassa sairaalassa?

4. Meneehän Marleenalla kaikki hyvin?

Ilmari (Matti Ristinen) ja Marleena (Tiina Lymi) odottavat ensimmäistä yhteistä lastaan.
Ilmari (Matti Ristinen) ja Marleena (Tiina Lymi) odottavat ensimmäistä yhteistä lastaan.

Tämä ei tietenkään ole itsestään selvää. Saihan Marleena (Tiina Lymi) kolmannen kauden lopussa tietää, että hänellä on aivokasvoin. Mutta hänellä ja Ilmarilla (Matti Ristinen) on myös jotain ihanaa odotettavaa: yhteinen lapsi. Mutta voiko Marleenan päihdeaddiktio vielä nousta pintaan?

Syke-sarjan kaikki neljännen kauden jaksot ilmestyvät Areenaan 1.1.2017. Neljännen kauden pääkäsikirjoittaja on Terhi Arola.

Juttuun muokattu 1.12., että neljännen kauden pääkäsikirjoittaja on Terhi Arola. Petja Peltomaa on sarjan luoja ja ollut pääkäsikirjoittajana aikaisemmilla kausilla.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00