Penkkiurheilija voi rojahtaa sohvalle seuraavaksi pariksi viikoksi.

Pari tämän vuoden suosituinta talvilomaviikkoa on käsillä ja saattaapi olla, että lomalaisten haaveissa ei niinkään kajasta retkiluistelu meren jäällä, pitkä hiihtolenkki tai matka pohjoisen laskettelurinteille, vaan oma sohva.

Ne on nimittäin olympialaiset ny. Venäjän Sotshissa aika on meitä kaksi tuntia edellä. Se tarkoittaa sitä, että kun aamuvarhaisella simmut avaa, voi saman tien näppäistä television auki ja alkaa seurata kisojen aamukarsintoja ja muita tapahtumia. Ja kun suorat lähetykset jossakin vaiheessa illalla saadaan päätökseen, vielä voi jäädä tölläämään koosteita parhaista paloista tai omituisimmista lajeista. Silti pötkölleen ehtii ennen puolta yötä. Penkkiurheilija tykkää.

Olympialaisten jännimpiä lajeja suomalaisittain ovat maastohiihto (etenkin naisten!), lumilautailu, ehkä mäkihyppy, ehkä naisten ampumahiihto sekä tietysti naisten ja miesten jääkiekko. Vaikka muuten meikäläisille ropisisi mitalisade, monen mielestä kisat ovat pilalla, jos Teemu Selänne ja kumppanit eivät tuo Suomeen lätkämitalia.

Kisoissa on kiinnostavaa seurata myös urheilun ulkopuolisia tapahtumia. Kuinka paljon urheilijat haluavat ottaa kantaa Venäjän seksuaalivähemmistöjen tukalaan tilanteeseen? Saksan joukkue on jo esitellyt viralliset kisa-asunsa, joissa sateenkaariteema on vahvasti esillä. Nähdäänkö palkintopallilla myös sateenkaarilippuja?

Ummikon survival-opas

Näillä kommenteilla pysyt mukana työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa ja luot asiantuntevan vaikutelman.

1. Anne Kyllönen on varmaan meikäläisten hiihtokuningatar. Vaikka on kyllä Aino-Kaisa Saarinen, Riikka Sarasoja-Lilja, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Lähteenmäkikin tosi hyviä. Vitsi, meillä on kovat mimmit!

2. Naisten viesti on varmaan meidän paras tsäänssi kultamitaliin? Vaikka on se pahuksen Norja.

3. Ehtiiköhän Janne Ahonen kuntoutua mykoplasmasta kunnolla? Voi kun se sais olympiamitalin. Vaikka kyllä sen Anssi Koivurannallekin soisi, se on niin söpö.

4. Kenestäköhän tulee Leijonien ykkösmaalivahti? Hitsin kovia ovat kaikki. Meillä on maailman parhaat moket.

5. Merika, Peetu, Ilkka-Eemeli, Enni ja Roope. Niillä on niin coolit nimetkin! Tiiättekö, lumilautailusta ne tulee se Suomen mitalit.

Bonus: Mä uskon, että Pekka Koskelalla ja Mika Poutalalla on yllärimahikset. Ai ettekste tiiä? Ne on pikaluistelijoita.

Olympialaiset kestävät 23.2. saakka.

Sotshin olympiakisat: Avajaiset,

TV2 pe klo 18.00

Karismaattisen Paula Vesalan keikat ovat aina elämyksiä.

Paula Vesalan viime kesän Ruisrock-keikka nostatti kylmiä väreitä ja tanssitti samaan aikaan. Keväällä ilmestyneen Vesala-albumin biisit, kuten Tequila, Älä droppaa mun tunnelma, Ei pystyny hengittää, toimivat livenä siinä missä levylläkin.

13 vuotta sitten radiossa pauhasi Paula Vesalan ja Mira Luodin muodostaman PMMP:n hittirenkutus Rusketusraidat. Vuoden päästä parivaljakkoa ei muista enää kukaan, uumoilivat monet.

Ensivaikutelma kuitenkin petti.

PMMP:stä kasvoi 11 vuotta kestäneen uransa aikana 2000-luvun tärkein kotimainen popyhtye. Energistä duoa palvoivat sekä ostava yleisö että kriitikot, ja bändin seitsemää studioalbumia myytiin yli 400 000 kappaletta. Jori Sjöroosin sävellysten ohella kehuja keräsivät etenkin Paula Vesalan sanoitukset.

PMMP soitti viimeisen keikkansa loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa lokakuussa 2013. Sen jälkeen Vesalan sävelkynästä alkoi irrota lauluja myös monille muille kotimaisille eturivin artisteille.

Vain elämää nosti profiilia

Syksyllä 2014 Vesala nähtiin Vain elämää -sarjan kolmannella kaudella. Ohjelma nosti hänen profiiliaan erityisesti monipuolisena ja monet tyylilajit taitavana muusikkona. Tätä kuvaa ainoastaan vankisti viime keväänä julkaistu, moderneihin tanssibiitteihin nojannut Vesala -albumi.

Eikä hänen repertuaarinsa kangistu pelkkään musiikkiin.

Vesala on opiskellut dramaturgiaa Teatterikorkeakoulussa, musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa ja teatteri-, elokuva- ja televisioalaa Kalifornian yliopistossa. Hän on lisäksi tehnyt näyttäviä elokuvarooleja.

”Suomen lahjakkain nainen”, julisti hittiradiokanava NRJ Vesalasta viime vuoden syksynä.

Haastatteluissa Paula Vesala, 34, on kertonut näkevänsä itsensä aivan toisessa valossa. Muiden silmissä teräväsanainen, suvereeni ja itsevarma taiteilija on sanonut kärsineensä riittämättömyyden tunteesta lähes koko elämänsä ajan.

Paljastus oli yllättävä, sillä Vesala on pitänyt yksityiselämänsä aina visusti omanaan. Ehkäpä juuri samasta syystä muutaman viikon takainen uutinen Vesalan ja Rasmus-yhtyeen laulajan Lauri Ylösen avioerosta tuli monille suurena yllätyksenä.

Ruisrock: Vesala TV2 la klo 22.05.

Mikko Kuustonen keskittyi Abrakadabra-duetossa soittamaan huuliharppua.

Mikko Kuustonen valitsi Vain elämää -päivänään duettoparikseen Mikael Gabrielin. Miklu oli sanoittanut Abrakadabran lähes kokonaan uusiksi. Hän käsitteli siinä naisseikkailuitaan.

– Olen ollut kahden missin kanssa samaan aikaan, Miklu räppäsi.

Duetossa Mikko ei juurikaan laulanut, vaan fiilisteli uudistunutta ysärihittiä huuliharpulla.

Katso esitys kokonaan videolta!

2782013

Kenen esitys oli suosikkisi Mikon Vain elämää -päivänä? Kuuntele kaikki esitykset täältä.

Ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä kuultiin 90-luvun hittejä. Mikä oli lempparisi?

Mikko Kuustonen, 56, vitsaili ennen omaa Vain elämää -päiväänsä, että olisi kiva, jos kaikki esitetyt kappaleet olisivat hänen omiaan – hän kun ei ole julkaissut musiikkia kymmeneen vuoteen. Ja olivathan ne.

Illan jaksossa Mikael Gabriel ja Anna Puu saivat kepeillä versioillaan Mikon hyvälle tuulelle. Chisu taas yllätti Mikon laulamalla Kaktusviinaa-kappaleen ilman bändiä. Hectorille Mikko oli kiitollinen, kun tämä oli valinnut Auroran.

Kuuntele kaikki esitykset ja äänestä lemppariasi jutun lopussa!

1. Mikael Gabriel: Abrakadabra 

2781986

2. Chisu: Kaktusviinaa

2781989

3. Anna Puu: Joo mä tuun

2778860

4. Hector: Aurora

2782000

5. Lauri Tähkä: Enkelit lentää sun uniin

2782002

6. Suvi Teräsniska: 11. hetki

2782005

Ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kenen esitys oli sinun suosikkisi Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä?

Illan Vain elämää -jakson ensiapuharjoitukset toivat Anna Puun mieleen järkyttävän muiston.

Illalla nähtävässä Vain elämää -jaksossa vietetään Mikko Kuustosen päivää. Tähdet muun muassa treenaavat ensiaputaitoja pareittain.

Homman aloittavat Anna Puu ja Lauri Tähkä, jotka alkavat ripeästi auttaa uhreja lavastetuissa onnettomuustilanteissa. Kokemus tuo Annalle mieleen järkyttävän muiston.

– En ole koskaan joutunut elvyttämään, mutta yksi mies on kerran tavallaan kuollut mun syliin. En voinut tehdä siinä tapauksessa mitään, Anna sanoo.

– Se jaksoi sinnitellä niin kauan, kun ne ambulanssimiehet tulivat siihen viereen.

Anna kertoo, että mies kuoli avun saavuttua paikalle.

Katso video ensiapuharjoituksesta:

Anna ja Lauri ovat tyytyväisiä siihen, miten suoriutuivat harjoituksesta.

– Luulen, että meillä oli aika hyvä kokonaisvisio siitä, mitä pitää tehdä, Anna sanoo.

– Maalaisjärki pysyi, eikä ruvettu hyperventiloimaan, Lauri toteaa.

Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.
Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.00.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa näyttävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.