Isto ja Hanne Aitokari asuvat kolmen lapsen kanssa Nastolassa. Yksi lapsista on yhteinen, kaksi Hannen aikaisemmasta suhteesta. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Isto ja Hanne Aitokari asuvat kolmen lapsen kanssa Nastolassa. Yksi lapsista on yhteinen, kaksi Hannen aikaisemmasta suhteesta. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Seuraavassa Satuhäät-jaksossa toisensa saa pari, jonka suhdetta ovat koetelleet oharit juuri ennen yhteenmuuttoa, hometalo, naisseikkailut ja yllätysraskaus.

Kolmannessa Satuhäät-jaksossa hääjuhliaan viettävät Hanne, 36, ja Isto Aitokari, 38. Häät ovat parille uusi alku monien vaikeuksien jälkeen.

Pari tutustui vuonna 2012 Suomi24.fi:ssä. Isto sai liehitellä Hannea tovin ennen kuin tämä suostui tapaamaan. Tapaamisen jälkeen suhde eteni kuitenkin vauhdilla. Jo yhteisellä Turkin-matkalla molemmat olivat varmoja, että kannattaa ottaa selvää, olisiko heillä yhteistä tulevaisuutta.

Vuonna 2013 Hanne ja Isto päättivät muuttaa yhteen, mutta asiat eivät menneetkään suunnitellusti.

”Siinä tuli paniikki päälle, niin mikään järki ei auttanut.”

– Olimme sopineet muuttopäivän ja muuttoa edeltävänä iltana kävimme läpi kaikki muuttoautot ja muut. Mutta Isto olikin päättänyt lähteä yöllä. Hän oli jättänyt mulle vain kirjeen. Satuin heräämän yöllä viideltä, luin sen kirjeen ja katoin, että hän oli poistanut mut Facebookista. Tuli tosi paha tunne, se oli ihan järkyttävää, Hanne kertoo jaksossa.

Istoon oli iskenyt paniikki ja hän oli lähtenyt Nastolasta kotipaikkakunnalleen Kuusankoskelle.

– Olisi ehkä kannattanut jutella toisen kanssa, eikä toimia niin jyrkästi. Mutta siinä tuli paniikki päälle, niin mikään järki ei auttanut, Isto selittää tapahtunutta jaksossa.

Hanne lähti Iston perään, jotta saisi selville, mistä on kyse. Parin päivän miettimisen jälkeen Isto tuli toisiin ajatuksiin ja palasi Hannen luo Nastolaan.

”Pettäminen tuntui ihan hirveältä”

Yllättävät käänteet eivät kuitenkaan loppuneet tähän. Kun Hanne luuli, että viimein kaikki on hyvin, hän sai tietää salaisuuden, jota Isto oli pitänyt sisällään. Istolla oli ollut suhteen aikana muita naisia.

– Se tuntui ihan hirveältä – siltä, että tämä ei ole todellista. Mietin, että vika on mussa, koska oon saanut kuulla olevani lehmä, tyhmä ja täysi nolla.

Hanne syytti pettämisestä osittain itseään, koska on aikaisemmassa suhteessaan kokenut rankkoja asioita – niin henkistä kuin fyysistäkin väkivaltaa.

– Olen muun muassa "harjoitellut" kuusi tuntia yöllä, miten astianpesukone täytetään ja juossut kotoa karkuun. Viimeisen kerran lähdin niin, että mulla meinasi lähteä henki, Hanne kertoo aikaisemmasta suhteestaan.

Sitoutumisongelmien ja pettämisten lisäksi parin suhdetta ovat koetelleet myös yllätysvauva ja hometalo, joka vei parin oikeuteen asti.

Miten Hanne ja Isto ovat selviytyneet kaikista vaikeuksistaan? Se selviää TV2:lla ma 11.4. klo 20.00. Lisää Hannesta ja Istosta voit lukea myös Satuhäiden sivuilta.

 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.