NHL-uransa jälkeen Sami Kapanen muutti perheensä kanssa takaisin Suomeen, mutta sopeutuminen oli vaikeaa, ja pitkä avioliitto alkoi rakoilla. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
NHL-uransa jälkeen Sami Kapanen muutti perheensä kanssa takaisin Suomeen, mutta sopeutuminen oli vaikeaa, ja pitkä avioliitto alkoi rakoilla. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Ex-jääkiekkoilija Sami Kapanen harmittelee Mertaranta ja legendat -ohjelmassa, miten ajattelemattomia aikuiset voivat joskus olla. Tämän on joutunut kokemaan myös Samin poika Kasperi.

Ex-jääkiekkoilija Sami Kapanen kertoo illan Mertaranta ja legendat -ohjelmassa, miten hänen ja Petra Kapasen avioero vaikutti lapsiin. Yli 15 vuotta kestänyt avioliitto päättyi vuonna 2011. Erosta teki Samin mukaan erityisen raskaan se, että sitä käsiteltiin julkisuudessa. Eniten parin neljästä lapsesta kärsi vanhin lapsi Kasperi Kapanen.

”Toinen tulee kyynel silmässä kotiin.”

– Kasperi oli silloin 14-vuotias C-junnu. Hän sai kokea karvaasti jäähyaitiossa istuen aikuisten ihmisten kommentointia ja piikittelyä isän ja äidin elämäntilanteesta – pojalle heitettiin todella julma herjaa. Toinen tulee kyynel silmässä kotiin, Sami muistelee ohjelmassa.

Isänsä tavoin Kasperi Kapanenkin, 20, on jääkiekkoilija. Hän luo tällä hetkellä uraa Pohjois-Amerikassa. Kuva: Sanoma-arkisto / Sami Hoffren
Isänsä tavoin Kasperi Kapanenkin, 20, on jääkiekkoilija. Hän luo tällä hetkellä uraa Pohjois-Amerikassa. Kuva: Sanoma-arkisto / Sami Hoffren

Sami harmittelee jaksossa, miten ajattelemattomia aikuiset voivat joskus olla. Hän toivoisi, että ihmiset miettisivät sanojaan ennen kuin kommentoivat asioita, joista he eivät tiedä kaikkea – varsinkin, jos kyse on lapsista.

– Pitäisi ymmärtää, että se mitä perheessä tapahtuu, koskee lapsia aika syvästi, Sami sanoo jaksossa.

Myös Kasperi itse kertoo jaksossa, millaisia kommentteja joutui kuuntelemaan jääkiekkopeleissä. Jossain vaiheessa hän sai käännettyä aggressionsa kuitenkin voimaksi.

”Vaikeina aikoina Kasperi pystyi puhumaan isälleni.”

Me Naisten haastattelussa Sami kertoi viime viikolla hakeneensa apua terapiasta, jotta voisi turvata lastensa hyvinvoinnin.

– Vaikeina aikoina Kasperi pystyi puhumaan isälleni, tytöt taas avautuivat äidilleni asioista, joista eivät halunneet puhua meille vanhemmille.

Nykyään Sami on naimisissa Satu Kapasen kanssa. Petra Kapanen taas on kihloissa entisen jalkapalloilija Pele Koljosen kanssa.

Lue täältä Sami ja Satu Kapasen yhteishaastattelu: Sami ja Satu Kapasen suhde alkoi hetken mielijohteesta lähetetystä sähköpostista: ”Tunsin viesteistä huonoa omaatuntoa”

Mertaranta ja legendat TV5:llä tiistaina kello 21.00.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.