Gogi uskoo saavansa vieraat avautumaan autossaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Gogi uskoo saavansa vieraat avautumaan autossaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Constantinos ”Gogi” Mavromichalis ajaa autoa ja jututtaa samalla vieraita. Ensimmäisenä kyytiin nousevat Anna Abreu ja Sanni.

IS TV-LEHTI: Ylen monikanavainen Kioski-ohjelma jatkuu täysin uudistuneena. Arki-iltojen keskusteluohjelmat ovat historiaa, ja jatkossa ohjelmaa esitetään vain torstaisin.

Tv-ohjelmalla on tästä lähtien vain yksi vetäjä, ensi kertaa juontajaksi heittäytyvä Constantinos ”Gogi” Mavromichalis.

– Tämä on ensimmäinen juontopestini, joten yöunet toistavat itseään: olen joka yö auton kyydissä ja juttelen ihmisille, Gogi kertoo.

Autokyyti selittyy sillä, että Gogi todellakin istuu jokaisen lähetyksen ajan autonratissa. Yksi tai useampi julkisuuden henkilö istahtaa viikoittain Gogin kyytiin, ja tämä haastattelee heitä ajomatkan ajan.

”Uskon, että tällä tavoin pääsemme näkemään kunnolla, millaisia starat oikeasti ovat.”

– Mietimme tekijätiimin kanssa, miten pääsisimme pois steriilistä tv-studiosta ja saisimme luotua rennomman ympäristön. Uskon, että tällä tavoin pääsemme näkemään kunnolla, millaisia starat oikeasti ovat.

Ensimmäisen jakson vieraina ovat Anna Abreu ja Sanni. Gogi uskoo saavansa vieraat avautumaan laittamalla itsensä täysillä likoon.

– Kanssani on helppo puhua mistä tahansa aiheesta, koska annan paljon itsestäni ja olen inhimillinen.

Katso video, jolla Sanni pohtii Gogin kyydissä, mitä tekisi, jos olisi päivän mies:

Somevideoiden taustalla tuttu tiimi

Gogi esittelee vierailleen viikon aikana kuvattuja some-videoita, joita tuottavat Kioskista entuudestaan tutut Rakel Liekki, Marja Sannikka, Peter Westerholm ja tubetähti Aleksi ”Mentaalisavuke” Rantamaa.

– Kioskin vahvuus on ajankohtaisissa videoissa.

Gogi päätyi Kioskin juontajaksi sattumalta. Alun perin ohjelman AD:ksi keväällä pestattu Gogi tarjosi tuottajille Kioskin osaksi omaa ohjelmaideaa.

– Tuottajat tykkäsivät ideasta ja keksivät, että voisin juontaa koko ohjelman, Gogi kertoo.

– Tämä on ollut haaveeni, sillä olen aina tykännyt esiintymisestä.

”Kävin hyppytunnilla huvikseni koekuvauksissa ja yhtäkkiä olin mukana sarjassa.”

Gogi on esiintynyt tv:ssä aiemminkin. Hänet löydettiin Salatut elämät -sarjan Romeo Aron rooliin vuosiksi 2006–2008 Kallion ilmaisutaidonlukiosta.

– Kävin hyppytunnilla huvikseni koekuvauksissa ja yhtäkkiä olin mukana sarjassa, Gogi nauraa.

– Se oli mahtava pesti nuorelle pojalle! Sain esittää hyväsydämistä pahista ja ”varastella” autoja.

Kioski, TV2 klo 22.00.

Ruudussa nähdään nyt kolmas kausi, joka jää viimeiseksi.

Walesilainen rikosdraamasarja Syrjäinen maa (Hinterland/Y Gwyll, 2014–2017) jatkuu kolmannella ja viimeiseksi jäävällä tuotantokaudella. Kausi sisältää neljä itsenäistä puolitoistatuntista jaksoa.

Syrjäiselle maalaisseudulle menneisyyttään paennut Tom Mathias (Richard Harrington) on uusien jaksojen alussa joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Tuhotyötä tutkivat kollegat. Mathias puolestaan selvittää paikallisen pastorin murhaa.

Sarjaa on kuvailtu kauniiksi ja synkäksi. Kauneus sarjaan tulee Walesin länsirannikolla sijaitsevan Aberystwythin ja sen lähiseudun maisemista. Murhamysteerien synkkyyttä korostetaan niin runsaasti, että lopputulos on epäaito. Teennäisyyttä tehostavat liikaa käytetyt hidastukset, päähenkilöiden tapa puhua kuiskaten sekä uhkaava musiikki.

Kauden aikana palataan myös vuosikymmenien takaisiin tapahtumiin.

Ed Talfanin ja Ed Thomasin luomasta sarjasta on kuvattu kaksi kieliversiota, kymriksi ja englanniksi. Suomessa nähdään englanninkielinen versio.

Syrjäinen maa TV1:llä la 19.8. kello 21.15
 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.