Rita ja Aki ovat tyytyväisiä, että näkevät tällä kertaa Temptation Island -sarjan kotisohvalta. Kuva: Juha Salminen
Rita ja Aki ovat tyytyväisiä, että näkevät tällä kertaa Temptation Island -sarjan kotisohvalta. Kuva: Juha Salminen

Rita Niemi-Manninen tunnustaa katuvansa yhtä asiaa omalta Temptation Island Suomi -reissultaan.

Viime vuoden Temptation Island Suomi -sarjasta julkisuuteen kimmahtanut porilaispari Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen odottaa kiinnostuneena Temptation Island Suomi 2 -ohjelman alkamista.

– On mielenkiitoista katsoa uutta kautta, kun tietää, millaista se oleminen siellä on. Samalla olemme onnellisia siitä, että itse on jo käyty se kaikki läpi, eikä enää tarvitse, Aki sanoo.

Kaksikko toivoo, että uuden tuotantokauden pareista löytyy heitäkin, jotka ovat oikeasti valmiita taistelemaan rakkautensa puolesta.

"Kuinka hienoa on repiä parisuhde ja ihmismieli rikki?"

– Mulla on se olo, ettei siellä nyt ole sellaista paria, vaan liikkeelle on lähdetty melko köykäisin askelin. Mutta kuinka hienoa se sitten on, kun parisuhde kärsii ja ihmismieli revitään rikki? Mun mielestä osoittaa ihmisestä heikkoutta, jos ei osaa pitää parisuhteestaan huolta ja näppejään erossa muista, Aki sanoo.

Rita katuu vain yhtä asiaa

Rita uskoo, etteivät he Akin kanssa voi välttyä arvostelemasta pareja.

– Kun itse tietää ne olosuhteet, joissa parit ovat, ja tietää, miten siellä pitäisi toimia ja mitä ei kannata tehdä. Itse olin todella tarkka siitä, mihin pisteeseen päästin asiat.

Rita sanookin katuvansa vain yhtä asiaa omalta tuotantokaudeltaan.

– Ainoa asia, mitä edelleen kadun on se, että annoin yhden sinkkumiehen levittää aurinkovoidetta selkääni. Se hyppäsi hajareisin mun selkään ja puhui sen jälkeen kameroille ihan mitä tahansa. Se oli minun virheeni, eikä näyttänyt kivalta. Aki sen sijaan teki virheitä tämän tästä, Rita sanoo nauraen ja viittaa ensimmäisen illan juhliin, joissa Aki otti sinkkutytön suullaan tarjoaman jääpalan suuhunsa.

"Kotisohvalla tulee yllätyksiä ja hampaidenkiristelyä."

Ritan mielestä jokaisen ohjelmaan lähteneen parin kannattaisikin jo ennen reissua miettiä tarkkaan, kuinka paljon he ovat valmiita antamaan toisilleen anteeksi ja missä rajat oikeasti kulkevat.

– Kotisohvalla ohjelmaa katsoessa tulee kuitenkin yllätyksiä ja hampaidenkiristelyä, vaikka asioista olisi kuinka puhuttu etukäteen.

Ei yhteyttä sinkkuihin

Rita ja Aki eivät ole kiireistään johtuen ehtineet pitää kovin tiiviisti yhteyttä muihin viime kauden pareihin.

– He olivat meidän häissämme ja jossain kesätapahtumassakin, mutta syksyllä yhteydenpito vähän hiipui. Mutta juuri viestiteltiin Jassun (Jasmina Judinin) kanssa, ja hän on tulossa huhtikuun alussa käymään luonamme Porissa. Myös Nina ja Jere ovat palaamassa Suomeen ja tulevat jossain vaiheessa käymään meillä.

Ohjelmassa mukana olleisiin sinkkuihin pari ei ole pitänyt lainkaan yhteyttä.

– Me ei nähdä tarpeelliseksi ylläpitää mitään yhteistä Facebook-ryhmää. Miksi lähteä sellaisten ihmisten kanssa kalaan, jotka ovat yrittäneet vokotella meistä jompaakumpaa? Aki sanoo.

Pettymyksen ilmapiiri

Rita ja Aki piipahtivat uuden kauden kuvauksissa Thaimaassa. Aki kertookin kuulleensa uudella tuotantokaudella olevalta Mikalta, että pariskunnilla on sinkkujen kanssa yhteinen Facebook-ryhmä.

"Ehkä mä olen liian vanhanaikainen ja jyrkkä."

– En tajua, mitä järkeä siinä on. Varsinkin jos siellä kuvauksissa on ollut jotain säätöä. Ehkä mä olen liian vanhanaikainen ja jyrkkä tässä, mutta siinä hommassa ei ole mitään järkeä.

Rita ja Aki palasivat Thaimaasta Suomeen samalla lennolla uuden tuotantokauden parien kanssa.

– Emme tiedä, kuinka moni periaatteessa on vielä yhdessä, mutta kyllähän siinä pystyi vähän itse päättelemään. Tunnelma lennolla oli aika hiljainen ja väsynyt, Rita sanoo.

– Siellä vallitsi pettymyksen ilmapiiri, Aki täsmentää.

Temptation Island Suomi 2, Nelonen, ke ja to klo 21.00

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00