Petteri ja Jaajo Linnonmaa hämmentyivät yleisön vastauksista. Yksi yleisöstä vastasi ihan vain siksi, että pääsi lähettämään anopille terveiset. Kuvat: Nelonen
Petteri ja Jaajo Linnonmaa hämmentyivät yleisön vastauksista. Yksi yleisöstä vastasi ihan vain siksi, että pääsi lähettämään anopille terveiset. Kuvat: Nelonen

Pubivisailija Petterille sattui niin paha kysymys heti alussa, ettei yksikään 120 hengen yleisöstä tiennyt satavarmasti oikeaa vastausta. Oliko kysymys jo liian vaikea?

Pubivisailija Petteri Sääskilahti, 26, pettyi pahasti tämän viikon Haluatko miljonääriksi -kilpailussa. Petteri oli innoissaan päästessään kilpailemaan miljoonasta, koska hänellä oli kokemusta visoista. Petteri kuuluu Lasse Lehtisen lapset -nimiseen pubivisaporukkaan, joka on nimetty entisen Haluatko miljonääriksi -juontajan mukaan.

Ennen kilpailua Petteri toivoi paljon historia- ja mahdollisimman vähän urheilukysymyksiä.

Kolmessa ensimmäisessä kysymyksessä Petterillä ei ollut ongelmia, mutta neljäs eli 1000 euron kysymys oli hänelle vaikea.

Se kuului: Kuka on Charles Bukowskin Postitoimisto-romaanin päähenkilö?

A. Holden Caulfield
B. Winston Smith
C. Citizen Kane
D. Henry Chinaski

– Mikään vaihtoehdoista ei sano mitään, Petteri harmitteli.

Niinpä hän käytti oljenkorren ja kysyi yleisöltä.

120 hengen yleisöstä vain neljä nousi seisomaan merkiksi siitä, että uskovat tietävänsä vastauksen. Heistä Petteri valitsi kolme vastaamaan.

”Sen takia ajattelin lähteä vastaamaan, että anopille kiitokset kotiin, että päästiin tänne.”

Petterin epäonneksi kukaan yleisöstä ei kuitenkaan tiennyt vastausta, vaan joutui arvaamaan. Yksi jätti jopa vastaamatta kysymykseen.

– Mun täytyy sanoa, että en tiedä oikeaa vaihtoehtoa, mutta tiedän, että Citizen Kane se ei ainakaan ole, koska se on jossain ihan muualla. Mä oon pahoillani, mutta tämä on ainoa, miten mä pystyn sua nyt auttamaan, helsinkiläinen Lauri sanoi.

”Oho! Kuulostat ihan poliisin tiedonantajalta.”

Vihtiläinen Hannekaan ei vakuuttanut vastauksellaan.

– Ei oo varmaa tietoa täälläkään, mutta mä ite vastaisin A.

Juontaja Jaajo Linnonmaa vaati Hannelta perusteluita.

– En mä nyt ihan satavarma oo, mutta oon joskus ehkä kuullut jotain, Hanne selitti.

– Oho! Kuulostat ihan poliisin tiedonantajalta, Jaajo sanoi.

Erikoisin motiivi oli espoolaisella Samilla. Hän halusi vastata kysymykseen vain siksi, että pääsi lähettämään terveiset anopille.

– Ikävä kyllä ei mullakaan oo täyttä varmuutta vastauksesta. Mutta mulla on sellanen aavistus, että se olis toi D. Itse asiassa sen takia ajattelin lähteä vastaamaan, että anopille kiitokset kotiin, että jää lapsia ja koiria hoitamaan, että päästiin pojan ja vaimon kanssa tänne.

Yleisön epävarmuus huvitti Petteriä. Hän päätti vielä kilauttaa kaverilleen Villelle. Kysymys oli vaikea myös hänelle.

– Se on varmaan A, mutta en osaa ihan satavarmaksi sanoa. Mutta ainakaan Citizen Kane se ei ole, Ville mietti.

Petteri luotti ystäväänsä. Valitettavasti A oli väärin, ja Petteri joutui lähtemään ilman minkäänlaista voittoa. Oikea vastaus oli D Henry Chinaski.

– Onneksi on aina Lasse Lahtisen lapset, jotka ottavat sut aina avosylin vastaan, Jaajo yritti lohduttaa.

Lauantain Haluatko miljonääriksi -jakso uusintana Nelosella su klo 19.00.

Kysely

Oliko kysymys liian vaikea 1000 euron kysymykseksi?

Kyllä.
Kyllä.
93.3%
Ei.
Ei.
9.7%
Ääniä yhteensä: 1178
Ihme yleisöä...?

Pilasiko Haluatko miljonääriksi -yleisö pubivisailijan kilpailun? ”Olen joskus ehkä kuullut jotain”

Se yleisön Sami oli kyllä naurettava, vaikka arveli vastauksen D olevan oikea, lähetteli terveisiä ja korosti jotenkin nyt itseään. Lapsellinen mies! Ja kun neljä ihmistä vain nousee, on hyvä mahdollisuus päästä " esiintymään" ja tuomaan nyt itseä ja perhettä esiin. Harmi, että Petteri putosi, olisi varmasti tiennyt paljon, jos olisi tullut todellisia, tärkeitä kysymyksiä. Tämä oli jo toinen kerta, kun viisaan ja tietävän oloinen kaveri saa liian vaikeita kysymyksiä ja varmasti siltä alalta,...
Lue kommentti

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.