”Rökititte Nirvanan alkuperäistä”, Anna Puun apuvalmentaja Pete Parkkonen ylisti Venlan ja Saijan Smells Like Teen Spirit -tulkintaa.

Redraman valmennettavat Viola Pöyhönen ja Saija Saarnisto saivat torstain The Voice of Finland -lähetyksessä kaikkien ihot kananlihalle. He lauloivat kaksintaistelu-jaksossa Nirvanan Smells Like Teen Spirit -hitin. Sovitus ja tulkinta poikkesivat täysin alkuperäisestä.

– Mun sydän tykyttää vieläkin kurkussa. Tänne tuli semmonen äärettömän ahdistava, dramaattinen, pelottava tunnelma. Biisin keskivaiheilla mulla tuli kyyneleet silmiin, ja vieläkin sydän tykyttää, Redraman apuna Kaksintaistelu-jaksoissa oleva Diandra sanoi.

Myös Michael Monroe kehui tulkintaa "poikkeuksellisen upeaksi esitykseksi". Ehkä kaikista eniten Violan ja Saijan esityksestä piti kuitenkin Anna Puun apuvalmentaja Pete Parkkonen.

– Te rökititte sitä alkuperäistä versiota. Tämä sopi teille täydellisesti – teillä on kummallakin hullut äänet, Pete ylisti.

”Ajattelin, että jos tulee kilpailu, mä rupean ottamaan paitaa pois, että saadaan hänet meidän tiimiin.”

Kaksintaistelu-jaksoissa vain toinen pääsee duetoista jatkoon. Redrama valitsi Saijan, mutta myös Violalle kävi hyvin. Anna Puu ja Pete Parkkonen painoivat kaappausnappia välittömästi, kun Redrama teki valintansa. Violan kilpailu jatkuu siis vielä Anna Puun joukkueessa.

– Olimme päättäneet, että kumpi vaan putoaa, niin me halutaan hänet. Ajattelin, että jos kaappauksessa tulee kilpailu, mä rupean ottamaan paitaa pois, että saadaan hänet meidän tiimiin, Pete sanoi.

The Voice of Finland torstaisin ja perjantaisin Nelosella kello 20.00.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Mikä siinäkin on, että yhteislaulussa on voimaa jopa ruudun takaa?

IS TV-LEHTI: Yhteislauluohjelma Allsång på Skansen jatkaa Tukholman Sollidenin lavalla edelleen suosittuna tapahtumana, jonne artistit mielellään tulevat esiintymään.

Laulut kajahtavat suorassa lähetyksessä sekä auringonpaisteessa, että sateen sattuessa. Tiistaina esitettävän viidennen jakson vieraita ovat Darin, Svante Thuresson & Nisse Landgren, Tove Styrke sekä tanssiorkestereiden solistit Anna Sköld (Wizex), Sandra Estberg (Martinez), Henrik Sethsson (Casanovas), Andreas Olsson (Sannex) ja Maria Persson (Blender).

Juontajana on jo toista vuotta peräkkäin Sanna Nielsen. Hän on itsekin laulaja, joka on pyrkinyt Melodifestivalen-kisassa jo useasti Ruotsin euroviisuedustajaksi. Vuonna 2014 hän pääsikin edustamaan kotimaataan Eurovision laulukilpailuun Undo-kappaleellaan.

Lähetyksen suomenkielinen kommentaattori on oma euroviisuedustajamme vuodelta 2007 ja kaikkien aikojen ensimmäinen Suomen Idols-voittaja Hanna Pakarinen. Jos haluat nähdä ohjelman ilman suomenkielistä juontoa, voit valita televisiosta myös ruotsin lähetyskieleksi.

Ohjelma jatkaa TV1-kanavalla 15. elokuuta asti. Poikkeuksen tekee vain tiistai 8. elokuuta, jolloin ohjelma lähetetään Teema & Fem-kanavalla.

Allsång på Skansen, TV1 tiistaisin klo 21.00

Suomalaista kesätalkshow'ta tehdään sään ehdoilla.

IS TV-LEHTI: Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman siirtävät toimiston terassimaisemiin seuraavaksi neljäksi viikoksi. Kaksikon juontama Kesäterassi on puolen tunnin keskusteluohjelma, jossa kohdataan ajankohtaisia vieraita.

–Suomalaiset heräävät henkiin lyhyen kesän ajaksi: kun aurinko paistaa, kaikki hymyilevät. Toivon, että saamme tuotua ohjelmaan tuota kesäistä rentoutta ja fiilistä, Tuija sanoo.

Neljän viikon aikana vieraina nähdään muun muassa fitnessyrittäjä Jutta Gustafsberg yhdessä kumppaninsa Juha Rouvisen kanssa, näyttelijät Antti Reini sekä Peter Franzén.

–Pyrimme tarjoamaan katsojille yllätyksiä ja uusia asioita vieraista sekä käsiteltävistä aiheista. Olisi mukavaa, jos katsoja saisi oivalluksia elämästä tai työvälineitä omaan elämään, Lorenz kertoo.

Ohjelma kuvataan arkipäivisin Helsingin keskustassa, Allas Sea Poolin terassilla. Oman haasteensa ulkokuvauksille tuo Suomen kesäsää.

–Jos sää ei suosi, vaihtelemme siellä paikkoja tilanteen mukaan. Toki teknisen toteutuksen sen salliessa saatamme kuvata vaikka meikit levinneenä kaatosateessa, sehän olisi makeeta telkkaria, Lore visioi.

Viime kesänä kaksikon yhteinen työ Sinulle on postia -ohjelmassa sujui sen verran hyvin, että molemmat ovat innoissaan uudesta, yhteisestä projektista.

–Suhtaudumme molemmat positiivisesti elämään, joten meidän persoonamme sopivat hyvin yhteen, Lore tietää.

–Lore on hieno tyyppi. Hän on hyvin asiallinen ja fiksu mutta myös aivan sekopäinen, joka tulee varmaan vähän aiheuttamaan hässäkkää. Jos kukaan muu ei hyppää altaaseen, niin Lore hyppää, Tuija nauraa.

Kesäterassi, MTV3 Maanantai 24.07. klo 19.30.

Vaikka ei välittäisi machoilusta, Albaniasta kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa katsoa tämä ohjelma.

Seikkailijaksi itseään kutsuva Jonathan Legg metsästää Kohteessa-sarjassaan (The Road Less Traveled, 2012–) elämyksiä nyt Albaniassa ja Kosovossa.

Meneillään on eturauhassyöpätietoisuutta kasvattava Movember-kuukausi, josta Legg saa aasinsillan etsiä miehisyyden syvintä olemusta.

Sen hakeminen alkaa ralliauton ratista Tiranan komeissa vuoristomaisemissa. Alku lupaa hyvää, mutta vierailu nyrkkeily- ja painisalilla ei anna mitään lisäarvoa ohjelmalle, jonka tarkoituksena on valottaa katsojalle jotain ennennäkemätöntä. Kosovolaispoliisien tekemä nopeusvalvonta tien poskessa ei sekään tunnu kovin jännittävältä.

Mielenkiintoinen sen sijaan on järjestö, joka antaa asennekasvatusta sodan keskellä kasvaneille kosovolaisnuorukaisille. Järjestö korostaa väkivallatonta miehisyyttä ja tasa-arvoa.

Parasta ovat muutenkin välähdykset maiden historiaan. Albaniassa hämmästyttävät muun muassa sienimäiset pienet bunkkerit, joita vainoharhainen diktaattori Enver Hoxha rakennutti yli 700000 kappaletta kylmän sodan aikana.

Albania turistikohteena on nyt kovassa nousussa. Vaikka ei machoilusta välittäisi, maasta kiinnostuneiden kannattaa katsoa ainakin jakson alkuosa.

Mitä se maskuliinisuus sitten albanialaisten ja kosovolaisten miesten mielestä on? Kunniaa, päättäväisyyttä ja rohkeutta, ilmenee vastauksista.

Kohteessa: Albania ja Kosovo, TV2 sunnuntaina 23.7. klo 20.45

Korallikaupunki toimii kuin ihmisyhdyskunta.

IS TV-LEHTI: Poikkeuksellisen kaunis dokumentti Kaupunki meren alla (City Under the Sea, 2015) vie todelliseen flow-tilaan. On helppo heittäytyä maalauksellisten kuvien ja runollisen kerrronnan vietäväksi.

Ilmava ja värikylläinen luontodokumentti seuraa Indonesian syrjäisillä vesillä sijaitsevan maailman tiheimmin asutun kaupungin merenalaista elämää.

Kaupunki meren alla on enemmän kuvaileva kuin tiukan tieteellinen kuvaus korallikaupungin elämästä, jossa saalistajat hallitsevat, ryöstäjät iskevät eikä lakia ja järjestystä ole – silti tasapaino on vallinnut tuhansia vuosia. Rauha on saatu aikaan toimivien suhteiden avulla.

Humoristisisten sanankäänteiden ja graafisten kuvien matkassa sukelletaan aaltojen alle tutustumaan eksoottisiin eläimiin ja kasveihin. Guy ja Anita Chaumetten dokumentissa selviää muun muassa se, mitkä ovat merenalaisen kaupungin arkkitehteja ja tärkeitä vuokraisäntiä, mitkä taas pahamaineisia vuokranantajia tai talonvaltaajia ja läpikulkijoita.

Ohjelmassa tutustutaan myös kalaan, joka vaihtaa tarvittaessa sukupuolta koiraasta naaraaksi.

Korallikaupunki toimii kuin ihmisyhdyskunta. Keskusta-alue kasvaa ylöspäin kuin pilvenpiirtäjät, ja lähiöt ovat välttämättömiä. Niityt ja metsät ovat jälkikasvulle hyvää kasvuympäristöä.

Avara luonto: Kaupunki meren alla, TV1 lauantaina 22.7. klo 18.45