Sanni on Noora-äidin ja Nuutti-pojan, yhteinen suosikkiartisti. Nuutti kuvassa oikealla ja Noora tämän vieressä. Kuvat: Yle Kuvapalvelu
Sanni on Noora-äidin ja Nuutti-pojan, yhteinen suosikkiartisti. Nuutti kuvassa oikealla ja Noora tämän vieressä. Kuvat: Yle Kuvapalvelu

Nuutti ei normaalisti käy keikoilla, vaikka pitääkin musiikista. Suomi Love -jaksossa hän pääsee tapaamaan suosikkiartistinsa Sannin ja kuuntelemaan lempikappaleensa keskellä metsää.

Suomi Love -ohjelman toisessa jaksossa 11-vuotias Nuutti saa kokea jotain, mikä ei normaalisti olisi mahdollista. Nuutti on autistinen, eikä käy keikoilla, koska siellä on paljon tungosta ja melua. Suomi Lovessa Nuutin äidin, Nooran, ystävät ovat kuitenkin järjestäneet yllätyksen Nuutille ja Nooralle. Äiti ja poika pääsevät Sannin yksityiskeikalle keskelle metsää, Espoon Nuuksion kansallispuistoon. 

”Nuutti istuskeli esityksen jälkeen ja kirjoitti: Ystäväni Sanni.”

– Nuutti ei puhu, mutta kirjoittaa ikäisekseen poikkeuksellisia havaintoja ympäristöstä. Hän kommunikoi myös eleillä. Nuutti onkin sanonut, että ihmisten pitäisi puhua vähemmän ja kuunnella enemmän, Nooran ystävä Reetta kertoo jaksossa.

Jaksossa Sanni esittää akustisesti Nuutin lempikappaleen Jos mä oon oikee. Nuutin äiti Noora ei ole uskoa todeksi ystäviensä Reetan ja Sailan järjestämää yllätystä.

– Tunnelmat on tosi lämpimät. Näki, että Nuutti vapautui ja nautti siitä sillä tavalla, että hän lähti liikkeelle ja liikkui musiikin tahtiin. Nuutti istuskeli esityksen jälkeen ja kirjoitti: Ystäväni Sanni, Noora kertoo esityksen jälkeen.

”Hän on varmasti kokenut liiankin usein olevansa ulkopuolinen.”

Nooran mukaan Jos mä oon oikee -kappale on auttanut Nuuttia käsittelemään ulkopuolisuuden tunteitaan. Biisin kertosäkeessä lauletaan näin: Jos mä oon oikee, miks kadulla mun läpi kävellään? Jos oon oikee, miksen muista omaa nimeänikään?

– Nuutti on kirjoittanut: Tuntuu kuin häviäisin olemasta. En tunne mitään. Hän on varmasti kokenut liiankin usein olevansa ulkopuolinen. Tämä kappale on auttanut Nuuttia eheytymään siinä tunteessa, Noora sanoo.

Noora (toinen oikealta) liikuttui ystäviensä Sailan (vas.) ja Reetan (oik.) yllätyksestä.
Noora (toinen oikealta) liikuttui ystäviensä Sailan (vas.) ja Reetan (oik.) yllätyksestä.

Suomi Love TV1:lla la klo 21.15.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.