Luonne ja valovoimaisuus ratkaisevat! Kuva: Shutterstock
Luonne ja valovoimaisuus ratkaisevat! Kuva: Shutterstock

Kumpi ratkaisee: kuppikoko vai luonne? Tv-hitin tuotanto vastaa.

Temptation Island Suomi -sarja nousi viime kevään tv-hitiksi. Parisuhteensa lujuutta testaavien parien ja heitä houkuttelevien sinkkujen edesottamukset kiinnostivat viikosta toiseen television lisäksi myös somessa.

Nyt ohjelman toiselle tuotantokaudelle haetaan osallistujia. Mutta millainen on Se Täydellinen Temptation Island -sinkku?

– Rohkea, sosiaalinen ja tietysti myös hyvännäköinen, juuri omalla aidolla tavallaan, paketoi Nelosen PR & Press manageri Niina Käkelä.

Hänen mukaansa ohjelmaan kaivataan täysi-ikäisiä, seikkailun- ja kokeilunhaluisia ihmisiä, jotka eivät ota elämää liian vakavasti, mutta ovat sinut itsensä kanssa.

– Osallistujia ei valita kuppikoon perusteella. Kauneus muodostuu monesta tekijästä ja on myös katsojan silmässä. Toiset tykkäävät tummista ja toiset vaaleista. Tärkeintä on, että ihminen hehkuu hyvää oloa, itsevarmuutta ja tiettyä leikkimielisyyttä.

Käkelä kertoo hyvien tv-kasvojen erottuvan persoonallaan jo casting-vaiheessa ja koekuvauksissa. Kiinnostavat ihmiset nousevat massasta esiin.

– Loistavan ruutukasvon tunnistaa siitä, että hänellä on ohjelmaan sopivaa karismaa, joka tulee ruudun läpi. Aki Manninen ja Rita Niemi ovat hyviä esimerkkejä tästä. He olivat äärimmäisen sporttisia ja sinut itsensä kanssa. Heissä on kaikki kohdallaan.

Niina myöntää, että Akin ja Ritan kaltaisia tähtiä syntyy aika harvoin.

– Toki jo casting-vaiheessa tajusimme Akin potentiaalisuuden, mutta kyllä se silti yllätti. Aki viehätti monia ja herätti tunteita – olivat ne tunteet millaisia vain. Katsojat halusivat aina vain lisää Akia.

Niina kehuu myös Akin ja Ritan omia promootiokykyjä.

– He ovat itsekin hyvin aktiivisia somessa ja tehneet omaa juttuaan hyvällä ja positiivisella meiningillä. Hehän kuvaavat nyt myös uutta yhteistä tv-sarjaansa Liville.

Tarkasta hakuprosessista huolimatta, etukäteen ei voi tietää, keillä loppupeleissä synkkaa. Siksi ohjelmaan haetaan ensisijaisesti aitoja tyyppejä.

– Parisuhdetta ei helposti rikota pelkillä pitkillä vaaleilla hiuksilla tai hyvällä kropalla. Parhaiten pärjää sillä, että on aito oma itsensä. Sillä pääsee pitkälle, Niina sanoo.

– Lähtökohtaisestihan sinkut tulevat kuvauksiin pitämään hauskaa, ja parit testaamaan parisuhteensa lujuutta. Koskaan ei voi tietää, millaista draamaa on luvassa; kenen rakkaus kestää ja kuka rakastuu kehen.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.