Nora Rinteen näyttelemä Camilla Mustavaara teki paluun Salatut elämät -sarjaan. Kuva: Jussi Helttunen / Sanoma-arkisto

Harmi, että kuvitteellisia hahmoja ei voi adoptoida osaksi omaa perhettään. Nämä televisiosarjojen siskokullat olisivat nimittäin sen arvoisia.

Omista siskoistaan saa ajatella mitä vain. He voivat olla parhaimpia tai pahimpia.

Televisioruudun läpi systerit näyttäytyvät useimmin kuitenkin kerrassaan mainioina naisina. He auttavat hätätilanteissa, pitävät suunsa kiinni juuri oikealla hetkellä ja jekuttavat vanhempia tarvittaessa.

Listasimme televisiosarjojen parhaat siskot, joista kenet tahansa voisi kelpuuttaa oman sukunsa jatkoksi. Kenet heistä sinä valitsisit?

Maailman cooleimmat systerit

Monica Geller (Frendit): Hän osaa kokata, tulee toimeen veljensä ystävien kanssa, ja kaikki vanhempien viha kohdistuu häneen. Voisiko täydellisempää ollakaan? Ainoa miinus Monicassa on se, että hän haluaa voittaa. Aina. Ja kaikessa.

Amber Holt (Samaa sukua): Jos sisko voi olla puhtaasti cool, Amber on ehdottomasti sitä. Hän jakelee mahtavia neuvoja eikä piittaa liiaksi säännöistä.

Denise Huxtable (Bill Cosby Show): Deniseä voisi kuvata boheemisti tyylikkään siskon ruumiillistumaksi.

Kit Porter (L-koodi): Tältä siskolta heruu aina empatiaa. Lisäksi hän on superlahjakas laulaja ja pyörittää kulmakunnan parasta yökerhoa.

Lindsay Weir (Freaks and Geeks): 2000-luvun taitteen komediaklassikossa parasta on Lindsay. Samaan aikaan suloinen ja ilkikurinen isosisko esimerkiksi hämää tarvittaessa vanhempia.


Kukapa EI haluaisi Frendien Monicaa (Courteney Cox, ylhäällä keskellä) siskokseen?

Suloiset siskokullat

Sally Draper (Mad Men): Vaikka elämä potkii päähän, veljilleen Bobbylle ja Genelle aina yhtä tyylikäs Sally on maailman paras sisko.

Mallory Keaton (Perhe on paras): 80-luvun hittisarjassa on sisaruksia jonoksi asti. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole yhtä mahtava kuin Mallory. Jennifer valittaa liikaa, Andy on vasta lapsi ja Alex liian konservatiivinen.

Maggie Simpson (Simpsonit): Söpö ja hiljainen. Eli kaikin puolin rakastettava.

Georgie (Rakkaat siskot): Tässä 90-luvun draamasarjassa on neljä siskoa, mutta heistä vain yksi olisi oikeasti mukava saada osaksi omaa perhettä. Alex on turhan ylimielinen, Teddy ei itsekään tiedä omaa paikkaansa maailmassa ja Frankiella on taipumuksia ylisuorittamiseen. Sen sijaan Georgie on tavallinen perheenäiti, johon siskot voivat aina tukeutua.

Beth Green (The Walking Dead): Beth on aina ystävällinen ja laulaa kuin lintu. Lisäksi hän huolehtii muiden lapsista eikä koskaan petä läheistensä luottamusta.

Becca Tatcher (Elämä voittaa): 90-luvun alkupuolen draamasarjassa Becca on paras sisko Downin syndroomaa sairastavalle veljelleen Corkylle. He tekevät yhdessä läksyt ja käyvät tuplatreffeillä.

Niiskuneiti (Muumit): Vaikka keksijäveli Niiskun ideat saattavat olla välillä hulluja, Niiskuneiti antaa veljensä toteuttaa itseään täysin vapaasti.


Keltainen ja hiljainen, sehän on Maggie Simpson! Simpsonien perheen vauva.

Siskot kuin pelastavat enkelit

Marie Schrader (Breaking Bad): Hän ei ole ihan tavallinen tyyppi. Marie rakastaa violettia niin paljon, että pukeutuu siihen jatkuvasti ja on sisustanut asuntonsa värillä lähes kokonaan. Lisäksi hänessä on kleptomaanin vikaa. Outouksistaan huolimatta Marie rakastaa siskoaan Skyleria niin paljon, että on tiukan paikan tullen valmis tekemään tämän eteen mitä vaan.

Deb Morgan (Dexter): Deb on hieman huolimaton ja arvaamaton. Lisäksi hän on taipuvainen kehittelemään fantasioita veljestään Dexteristä. Samaan aikaan Deb on kuitenkin äärimmäisen luotettava. Hän vaikka tappaisi – ja tappaakin – suojellakseen veljensä salaisuuksia.

Piper Halliwell (Siskoni on noita): Kaikkien siskot eivät ole ainoastaan kuvaannollisesti noitia. Halliwellien perheessä niitä löytyy loppujen lopuksi jopa neljä. Piper on heistä kuitenkin se järjen ääni, jota nuoremmat aina kuuntelevat.

Maggie Mathison (Isänmaan puolesta): Tämän välittävämpää siskoa saa jo etsiä. Maggien sisko Carrie sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä, johon hän tarvitsee lääkkeitä. Koska Carrie ei suostu menemään terapiaan, Maggie hankkii hänelle tarvittavat pillerit oman työpaikkansakin uhalla.

Ihanan kamalat siskot

Dee Reynolds (Elämää Philadelphiassa): Dee on melko hirveä tyyppi. Mutta jos hänen siskonsakin on hirveä, eikös heistä yhdessä tule mahtava tiimi?

Hilary Banks (Bel-Airin prinssi): Hilary saattaa olla piloille hemmotellun kakaran ilmentymä, tyly ja töykeä. Hänen siskoillaan on kuitenkin pääsy hänen mahtipontiselle vaatekaapilleen, joka on täynnä 90-luvun helmiä. Ehkä se saa luonteen hieman unohtumaan?

Camilla Mustavaara (Salatut elämät): Jos Camilla jotain haluaa, hän myös sen tavalla tai toisella saa. Pihlajakadun häikäilemättömin nainen on kovasydäminen kaikille, paitsi siskolleen Monicalle.

Lähde: Refinery29

Lue myös:

Ärsyttävätkö kaikki ihmiset? Pura tunteesi näihin tv-sarjoihin

Näyttelijäsisarukset Iina ja Minka Kuustonen: "Välillämme ei ole ikinä ollut kateutta"

Kadonneen jäljillä -sarjan viidennessä jaksossa 25-vuotias Jaakko etsi thaimaalaista äitiään.

Helsinkiläinen Jaakko oli 2-vuotias, kun hänet adoptoitiin Suomeen. Biologinen äiti oli antanut pois pari kuukautta vanhan Jaakon, joka asui thaimaalaisessa lastenkodissa adoptioonsa saakka.

Hän eli adoptioperheessään Tampereella reilut 10 vuotta, kunnes 13-vuotiaana hän päätyi lastenkotiin. 25-vuotias mies puhuu avoimesti nuoruuden aikaisesta masennuksestaan, raivokohtauksistaan sekä riidoista adoptiovanhempiensa kanssa.

Vuosi sitten Jaakko lähti Thaimaahan ensimmäisen kerran etsimään biologista äitiään, mutta matka tyssäsi nopeasti.

– Minun piti olla siellä vuosi, mutta olin yhden yön ja tulin takaisin, Jaakko sanoo.

”Haluaisin saada vastauksia siihen, miksi äiti joutui luopumaan minusta.”

Ensireissunsa jälkeen Jaakko jatkoi äitinsä etsimistä Suomessa muun muassa kansalaisjärjestön kautta, ja nyt hän koki olevansa valmis uuteen etsintäreissuun. Kadonneen jäljillä -ohjelmassa Jaakko lähti juontaja Anni Hautalan kanssa Bangkokiin iloisen hämmentävissä tunnelmissa.

– Haluaisin saada vastauksia siihen, miksi äiti joutui luopumaan minusta. Olenko ollut heidän mielessään kertaakaan vai onko minut unohdettu, Jaakko pohti ennen matkaansa.

Bangkokissa Jaakko ja Anni vierailivat ensimmäiseksi sairaalassa ja lastenkodissa. Välillä Jaakko pelkäsi kovasti, ettei löydäkään äitiään yhdeksän miljoonan ihmisen kaupungista. Sitten Jaakko näki äitinsä valokuvan lastenkodissa, jossa hän vietti itse ensimmäiset vuotensa. Kuva tuli täytenä yllätyksenä, ja Jaakon tunteet purkautuvat itkuna.

Lopulta he saivat tietoonsa äidin osoitteen. Ohjelmassa Anni valmisteli Jaakkoa tapaamiseen muistuttamalla, että kova elämä on saattanut jättää tähän jälkensä.

– Toivon, että äiti suostuu näkemään minut. Jos hän kieltäytyisi, toista mahdollisuutta ei tule koskaan enää ikinä.

Teininä olisin kaivannut eniten biologisia vanhempiani, sanoo Jaakko, joka tapasi biologisen äitinsä vihdoin Thaimaassa. Kuva: Nelonen
Teininä olisin kaivannut eniten biologisia vanhempiani, sanoo Jaakko, joka tapasi biologisen äitinsä vihdoin Thaimaassa. Kuva: Nelonen

Äitinsä lisäksi Jaakko tapasi lopulta siskonsa, tämän poikaystävän, lapset ja mummonsa. Hän iloitsi kovasti perheensä tapaamisesta yli 20 vuoden jälkeen: se auttoi jäsentämään hänen tunteitaan ja antamaan vastauksia joillekin niistä.

Jälleennäkemistä Jaakko meni juhlimaan perheensä kanssa paikalliseen ravintolaan.  

– Mulle riittää, että saan viettää aikaa heidän kanssaan. En todellakaan odottanut tällaista vastaanottoa, että äiti sanoi rakastavansa ja olen enemmän kuin tervetullut heille.

”En odottanut tällaista vastaanottoa.”

– Äiti oli yllättävän selväjärkinen. Toki alkoholismi on jättänyt jotain aivoihin, mutta hän oli kuitenkin vähentänyt juomista – ellei jopa lopettanut, Jaakko pohti tapaamisen jälkeen.

Jaakko hyvästeli perheensä haikein mielin ja sanoi haluavansa pitää yhteyttä heidän kanssaan jatkossakin.  

– Toisaalta sisälläni tuntui siltä, että tämä oli sopivan kokoinen pala tällä kertaa. Siitä on hyvä lähteä eteenpäin ja miettimään uusia tapaamisia.

Olen erittäin onnellinen, että olemme nyt yhdessä, Jaakko kertoi ravintolaillallisella Bangkokissa.
Olen erittäin onnellinen, että olemme nyt yhdessä, Jaakko kertoi ravintolaillallisella Bangkokissa.

Me Naiset ja Kadonneen jäljillä -ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

adoptoitu

Helsinkiläinen Jaakko löysi äitinsä Thaimaasta yli 20 vuoden jälkeen: ”Hän sanoi rakastavansa”

Hain kyseiseen ohjelmaan monta vuotta sitten ku itsekkin adoption kautta tullut, taitaa jo olla 7 vuotta sitten kun ohjelmasta kuulin... mut minulle sanottiin että ei ole tarpeeksi tausta tietoja. ... no mun tuuria. ... mulla oli ehkä jopa vähä enemmän tietoa kuin näillä adoptoiduilla joita nykyään on ohjelmassa mukana..... noh ei se mitään... noin vuosi siitä hausta eteenpäin oma biologinen äiti löysi minut, harmi ku en ottanut tv:hen yhteyttä.. olis hieno pätkä siitäkin saatu kun matkustin...
Lue kommentti

Varo juonipaljastuksia! Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa selviää, että Heidin ja Mikon välit ovat todella etäiset.

Mikon ja Heidin suhteen alku oli yhtä pussailua, mutta parin erilaisuus alkaa koitua ongelmaksi. Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa selviää, että parin välit ovat jo todella etäiset.

Silti molemmat vaikuttavat olevan vielä sitoutuneita toisiinsa ainakin käytännön asioissa, sillä he menevät yhdessä asuntonäyttöön. Asumisen suunnittelu on kuitenkin hankalaa, sillä pari tykkää aivan erityylisistä taloista.

”Tulee sellaisia hetkiä välillä, että toivoisi, että toinen olisi erilainen tai käyttäytyisi eri tavalla.”

Heidi lähtee jaksossa myös Mikon mukana golfkentälle. Siellä hän huomaa Mikossa piirteen, joka tulee toistuvasti esiin. Mikko huomauttelee Heidille pienistä asioista ja keljuilee, kun tämän lyönnit ja kävelyrytmi eivät ole Mikosta golfkentälle sopivia.

– Mikolla voi joskus olla yltiöpäisen käskevä sävy siinä neuvomisessa. Siitä mä en ihan järkyttävästi tykkää, Heidi kertoo jaksossa.

– Tulee sellaisia hetkiä välillä, että toivoisi, että toinen olisi erilainen tai käyttäytyisi eri tavalla. Mutta varmasti mäkin voisin toimia eri lailla. Ei se tietysti niinkään voi olla, että mä voin olla mä ja toisen pitää muuttua. En mä myöskään sitä halua, Mikko miettii jaksossa kameralle.

Asiantuntija Jason Lepojärvi kommentoikin jaksossa Mikon ja Heidin välistä kommunikointia. Hän muistutta, miten tärkeää arvostava puhetyyli on parisuhteessa.

– On lukemattomia tapoja halveksua toista, puhua toisesta halveksuvasti. Se ei ole vaikeaa, vaan vaikeaa on oppia pois siitä, Jason sanoo.

Paljon pelissä

Parin suhdetta on rasittanut myös se, että Mikolla on niin paljon töitä, luottamustehtäviä ja harrastuksia. Heidiä harmittaa, että päätökset tehdään usein Mikon aikataulujen mukaan. Heidi ei ymmärrä myöskään sitä, miksi Mikosta ei ole ok, että Heidi tanssii salsatunneilla miesten kanssa.

Jason vierailee jaksossa Heidin ja Mikon luona, ja nämä saavat kertoa tunteistaan. Heidiä alkaa itkettää, kun puhe kääntyy riitoihin.

”Meidän suhde on muuttunut aika paljon hääpäivästä.”

– Mä en oo saanut riittävästi nukuttua lähiviikkoina. Se näkyy sillai, että kun tulen kotiin, viereystila ei ole maksimissaan, Mikko selittää.

Heidi vaikuttaa hyvin surulliselta tilanteeseen ja parin väleihin.

– Meidän suhde on muuttunut aika paljon hääpäivästä. Sitä kulki ensin sumussa. Vaikka meillä onkin ollut upeita hetkiä, pitää oikeasti pohtia, että tää on se ihminen, keneen mä sitoudun. Täytyy tehdä se päätös, että nyt sitten sitoudutaan tai ei. Tässä on tosi paljon pelissä, Heidi sanoo kamarelle.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.

Uskotko, että Heidin ja Mikon suhde kestää?

No näyttelijä Erkki Saarela totta kai.

IS TV-LEHTI:Maanantaina 70 vuotta täyttänyt näyttämötaiteilija Erkki Saarela on tehnyt paljon ja monenlaista. Hän on tuttu teatterirooleista, opetustyöstä, televisiosta ja paristakymmenestä elokuvastakin.

Erkki Saarela on myös Suomen tunnetuin Dario Fo -tulkki, joka esitti 1980-luvulla Mysterio Buffoa noin 400 kertaa ympäri maata, ja vuosikymmeniä sen jälkeenkin. Tv-töihin kuuluvat esimerkiksi sarjat Hukkaputki, Soitinmenot – kaikki muistavat legendaarisen pastori Sillin – Isänmaan toivot ja Myllyrinne Company.

Elävän arkiston kokonaisuus alkaa miehen tuoreella haastattelulla, jossa hän kertoo urastaan. Tämän jälkeen Teema esittää kaksi 1980-luvun Hukkaputkea, jotka olivat aikanaan uraauurtavia ja ajankohtaisia satiirisia viihdeohjelmia.

Ohjelman poliittiset vitsit naurattavat kummasti yhä, ja monet julkkisparodiat myös. Koko mokoma sietäisi saada uusintakierroksen.

Ensimmäisessä Hukkaputkessa ilakoidaan muun muassa sillä, kutsutaanko Jasser Arafat Suomeen. Uutiskuvamanipulaatioissa päättäjät esiintyvät toinen toisensa jälkeen palestiinahuivit päässään.

Erkki Saarela on mainio, samoin koko työryhmä, johon kuuluivat Kristiina Halkola, Leena Uotila, Tuija Ahvonen, Kari Franck, Jukka Sipilä ja Kari Sorvali. Sarjan silmiäsärkevät väriyhdistelmät kuviollisissa puvuissa ja hieman epäpuhtaasti lauletut musiikkinumerot kruunaavat kokonaisuuden.

Elävä arkisto: Erkki Saarela 70 vuotta, Teema ti klo 21.55

Tämänkin tiedon kanssa pitää nyt sitten elää.

Gilmoren tytöt -huuma käy nyt kovana, sillä vuosina 2000–2008 pyörinyt hittisarja palaa pian ruutuun. Netflix julkaisee 25. marraskuuta neljä 90-minuuttista uutta jaksoa.

Viime viikonloppuna Yhdysvalloissa vietettiin sarjan fanien järjestämä Gilmore Girls Fan Festival -tapahtumaa, jossa kävi ilmi jymyuutinen. TVLine-sivuston järjestämässä paneelikeskustelussa sarjan roolittaja Jami Rudofsky paljasti, että nyt supersuosittu kanadalaisnäyttelijä Ryan Gosling, 35, oli aikoinaan ehdolla sarjaan.

Rudofsky oli aiemmin pestannut Goslingin mukaan indieleffaan ja ihastunut nuoren näyttelijän lahjoista. Gosling oli koekuvauksissa pienehköön rooliin Gilmoren tytöissä. Rudofsky muistelee, että kyseessä oli ehkä jalkapalloilijahahmo. Valitettavasti esiintyminen ei mennyt putkeen, ja muut tekijät ihmettelivät, mitä Rudofsky oli oikein ajatellut.

Tuolloin Gosling ei ollut vielä saavuttanut suursuosiota. Hän teki viihdeuraa jo lapsena, mutta näyttelijän iso läpimurto oli vuonna 2004 ilmestynyt romanttinen draamaelokuva The Notebook – rakkauden sivut.

Luultavasti Gilmoren tyttöjen tekijöitä on myöhemmin kaduttanut aika tavalla, etteivät he nähneet Goslingin potentiaalia.

No, Goslingilla on toki pyyhkinyt aika mukavasti ilman sarjan vetoapuakin.

GIPHY

Nyt Gilmoren tyttöjen fanit spekuloivat vimmaisesti, kenen eksänsä kanssa Rory (Alexis Bledel) päätyy yhteen paluujaksoissa: Deanin, Loganin vai Jessin. Mutta entä jos mukana pelissä olisi Ryan Gosling? Siinä tapauksessa me tiedämme, kenen puolta pitäisimme!