Manhunt-sarjassa Joel Lambert kisaa eri puolilla maailmaa paikallisia huippusotilaita vastaan.

Joel Lambert on USA:n laivaston erikoisjoukkojen entinen sotilas, eli monista elokuvista ja sarjoista tuttu Navy Seal. Hän on taistelun ja selviytymisen erikoismies. Siis kova äijä.

Discoveryn tuottamassa sarjassa Joel kisaa eri puolilla maailmaa paikallisia huippusotilaita vastaan. Soltuilla on pari vuorokautta aikaa saada pakeneva Joel kiinni, tai he joutuvat nielemään nöyryyttävän tappion. Herra Lambert saa ottaa mukaansa vain sen, mitä pystyy repussaan kantamaan, kun taas sotilailla on käytössään kaikki mahdollinen jäljitysteknologia.

Meno yltyy välillä oikeasti vaaralliseksi, kun kansallinen ylpeys vaatii pyydystämään sen kirotun jenkin viidakosta hinnalla millä hyvänsä. Tässä on realitysarja, jota miehesi luultavasti rakastaa.

Manhunt,

Kutonen to klo 19.00

Yksi aikansa suosituimmista komediasarjoista teki Patricia Routledgestä supertähden.

Rakastettavan raivostuttava kotirouva Hyacinth Bucket (Patricia Routledge) palaa jälleen ruutuun, kun TV1 esittää Pokka pitää -sarjan alusta lähtien.

Pokka pitää (Keeping up Appearances) oli yksi aikansa suosituimpia komediasarjoja. BBC:n tuottamaa brittisarjaa esitettiin vuosina 1990–1995. Roy Clarke käsikirjoitti yhteensä 44 jaksoa, ja rakastettua klassikkosarjaa on nähty jo useasti aiemminkin Suomessa toiveuusintoina.

Sarjassa seurataan hienostelevan Hyacinth Bucketin pyrkimyksiä päästä kaikin keinoin yläluokan suosioon. Hyacinth puhuu korostetun hienostelevasti, ylpeilee hienoilla tuttavillaan, vaatii erityiskohtelua sekä pukeutuu sävy sävyyn. Hän pitää kotinsa äärimmäisen siistinä ja järjestää teekutsuja ja kynttiläillallisia, joita muut salaa kammoavat.

Päällepäsmärinä Hyacinth ei ota muiden mielipiteitä lainkaan huomioon, eikä kestä itseensä kohdistuvaa arvostelua. Bucket-sukunimi (suom. ämpäri) on Hyacintin mielestä liian rahvas, joten hän vaatii ihmisiä lausumaan sen ranskalaisittain bukée.

Muu perhe, etenkin, saa kärsiä rouvan päähänpistoista – ja rouva perheestään.

Bucketin perheeseen kuuluvat hissukka aviomies Richard (Clive Swift), visusti poissa pysyvä poika Sheridan, aivan liian rahvaanomaiset siskot Daisy (Judy Cornwell) ja Rose (Shirley Stelfox), Daisyn veltto aviomies Onslow (Geoffrey Hughes) sekä dementoitunut isä-Bucket (George Webb). Hyacinth piinaa vaatimuksillaan myös naapurin Elizabethin (Josephine Tewson) ja hänen eronnutta veljeään Emmettiä (David Griffin), jotka tekevät kaikkensa välttääkseen kohtaamasta tätä täydellisyydentavoittelijaa.

Pokka pitää on BBC:n kaikkien aikojen myydyin sarja. Se oli myös erityisen suosittu Pohjoismaissa. Suomessa Patricia Routledge palkittiin vuoden ulkomaisena tv-kasvona Telvis-gaalassa 2001.

Sarja teki Routledgestä supertähden, mutta hän oli menestynyt näyttelijä jo ennen ohjelmaa. Hänet oli palkittu lukuisilla arvostetuilla teatterialan palkinnoilla. Sarjan lopetettiin kesken huippuvuosien, koska Routledge ei halunnut enää jatkaa Hyacinthin roolissa. Tämän jälkeen Routledge esitti nimiroolia etsiväsarjassa Hetty ratkaisee, jota tehtiin 1995–1999. 87-vuotias Routledge on tehnyt yhä teatterirooleja viime vuosina.

Pokka pitää Yle TV1 la 18.15. 

 

Kuuntele Chisun Vain elämää -päivän kaikki esitykset ja äänestä omaa lemppariasi!

Anna Puu sai Chisun kyyneliin Sama nainen -biisillä. Suvi Teräsniska yllätti kaikki laulamalla Baden-Badenin ilman bändiä. Mikko Kuustosen kepeä versio Kohtalon omasta sai lähes kaikki tanssimaan tuoleilla. Mikael Gabriel puolestaan keräsi Chisulta kehuja siitä, miten lahjakas hän on.

Kenen tulkinnasta sinä pidit eniten Chisun päivänä? Katso kaikki esitykset ja äänestä jutun lopussa!

Anna Puu: Sama nainen

2750553

Mikko Kuustonen: Kohtalon oma

2750554

Hector: Tuu mua vastaan

2750557

Suvi Teräsniska: Baden-Baden

2750568

Mikael Gabriel: Mun koti ei oo täällä

2750570

Lauri Tähkä: Tämä rakkaus


2747532

Kenen tulkinta oli sinun suosikkisi Chisun Vain elämää -päivänä?

Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjan aloitusjaksossa vierailee Beverly Hills 90210 -sarjan Dylan eli Luke Perry.

IS TVLEHTI: Kova laki -sarjan spin off Erikoisyksikkö jatkuu kymmenennen kauden uusin jaksoin. Sarjan suosio on ollut tasalaatuista: Yhdysvalloissa alkaa pian sen 18. kausi. Dick Wolfin luomaa pääsarjaa tehtiin jopa 20 vuotta (1990–2010).

Erikoisyksikkö-sarjassa etsivien erikoisryhmä pureutuu entiseen tapaan seksuaalirikoksiin. Taustalla kulkee punaisia lankoja, jotka kietoutuvat päähahmojen elämäntarinoihin. 

Aloitusjaksossa on kiinnostavia vierailijoita, kuten vanha kunnon Beverly Hills 90210 -sarjan Dylan eli Luke Perry. Hän esittää ongelmalapsen sijaisisää Noahia, jonka elämästä selviää uutta jopa omalle vaimolle. Vaimon näyttelijä Julie Bowen taas on tuttu Moderni perhe -sarjan Clairen roolista. 

Olivia Bensonin (Mariska Hargitay), Elliot Stablerin (Christopher Meloni), Odafin Tutuolan (Ice-T) ja John Munchin (Richard Belzer) tiimiin saapuu syyttäjä Kim Greylek (Michaela McManus), joka kokee itsensä kutsumattomaksi vieraaksi. Hänen on parempi pian todistaa olevansa lempinimensä ”Taistelija” veroinen.

Olivia taas kärsii väkivaltaisen vankilakokemuksensa traumasta ja päättää hakeutua hoitoon. Tasalaatuinen aloitusjakso lupaa kiinnostavia ja rankkoja tarinoita rikosten maailmasta.

Kova laki: Erikoisyksikkö, TV2 klo 21.00

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.
 

Pahan jälkeen -dokumenttisarjassa kuullaan kahdeksan tarinaa selviytymisestä ja anteeksiannosta.

IS TV-LEHTI: Miten pahan kokenut ihminen pystyy antamaan anteeksi?

Tuottaja-toimittaja Arman Alizad ja valokuvaaja-toimittaja Meeri Koutaniemi esittelevät Pahan jälkeen -dokumenttisarjassa kahdeksan tarinaa selviytymisestä. Kaikki Armanin ja Meerin kohtaamat ihmiset ovat kokeneet hyvin traagisia tapahtumia.

– Kaikki tarinat ovat tosi kauniita, vaikka aiheet ovat vaikeita ja rankkoja. Pohjimmiltaan tarinat kertovat kuitenkin vahvoista ihmisistä, jotka ovat valinneet positiivisen asenteen elämään, Arman kertoo.

– Minua on aina kiinnostanut, miten ihminen sopeutuu ja taistelee elämästä. Selviytymisvietti on niin sisäänrakennettua.

”Happoiskun uhrien haastatteleminen Intiassa oli yksi vaikeimmista kuvausreissuista ikinä.”

Kaksikko on matkannut tarinoiden perässä ympäri maailmaa. He ovat tavanneet huumeongelmaisia Romanian kaduilla ja viemäreissä, ympärileikattuja tyttöjä Keniassa ja Burman pakolaisia Thaimaassa.

Meeri oli tutustunut aiemmin tyttöjen ympärileikkaukseen, Armania taas kiinnostivat happoiskun uhrit Intiassa.

– Se oli yksi vaikeimpia haastatteluja ja kuvausreissuja, mitä olen ikinä tehnyt. Tapasin perheen, jonka isä oli kaatanut happoa kahden pienen tyttärensä ja vaimonsa päälle, koska vaimo ei ollut saanut poikalasta. Perheen puolitoistavuotias tytär kuoli hapon aiheuttamiin tulehduksiin.

Happoiskusta on jo lähes 20 vuotta, ja nyt Arman halusi tietää, miten perheen toinen tytär on pystynyt antamaan isälleen anteeksi. Tytär sokeutui ja perheen äiti sai vakavia fyysisiä vammoja. Koko perhe asuu edelleen samassa talossa.

– Perheen isä katuu tekoaan, ja tytär on antanut sen anteeksi – äiti ei. Puhumme tyttären kanssa ohjelmassa siitä, miten hän ei olisi pystynyt jatkamaan omaa elämäänsä, ellei hän olisi antanut isälleen anteeksi.

 Arman haluaa tarinoillaan avata myös sitä, mitä kaikkea pahojen tekojen taustalta löytyy.

– Esimerkiksi tässä tapauksessa en hae isälle mitään empatiaa, mutta ymmärrystä sille teon syylle. 

Kuvausmatka oli Armanille henkilökohtaisestikin vaikea.

– Itselläni on kolme tytärtä, ja peilaan näitä tarinoita koko ajan omiin lapsiini.

Yksi ulkomaisista tarinoista kertoo kolmesta Utön ampumistragediasta selvinneistä. Suomessa on kuvattu kolme tarinaa: mukana on koulukiusauksen uhri sekä harvinaiseen luustohauraussairauteen sekä syöpään sairastuneita ihmisiä.

Jokaisessa jaksossa Meeri ja Arman myös keskustelevat keskenään tapaamistaan ihmisistä ja heidän kohtaloistaan. Henkilöiden elämäntilanteita mietitään eri kanteilta, avataan, pureskellaan ja pohditaan.

Pahan jälkeen, Liv to klo 22.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Utöya

Vierailija kirjoitti:
Onko Utöllä ollut joku ampumistragedia??? En muista lukeneeni.

Toki jokainen lukija ymmärsi, että kyseessä on typo tai autocorrect.

Vaikket itse artikkelin aihetta sarkasmin keinoin kommentoinutkaan, niin silti vaikeaan aiheeseen kommentoiminen sarkasmilla ei välttämättä ole fiksua. Noin pieni kirjoitusvirhe on sen verran mitätön juttu aiheen suuruuden rinnalla. Onhan kirjoitusasu muuten hyvää suomen kieltä.

Ja tämä vain minun mielipiteeni.