Henrietta, Susa, Isabella ja Juho lähtivät au paireiksi Australiaan kolmeksi kuukaudeksi. Kaikilla muilla riitti draamaa paitsi Juholla. Kuvat: Yle kuvapalvelu
Henrietta, Susa, Isabella ja Juho lähtivät au paireiksi Australiaan kolmeksi kuukaudeksi. Kaikilla muilla riitti draamaa paitsi Juholla. Kuvat: Yle kuvapalvelu

Vain Henrietta on palannut pysyvästi Suomeen. Susa, Isabella ja Juho ovat yhä Australiassa.

Itkua, naurua, koti-ikävää ja nuoruuden intoa. Myös tämän kauden Au pairit -ohjelma on tarjosi katsojille kaikkia näitä. Televisiossa Au pairit Australiassa on yhä kesken, mutta moni on katsonut kaikki jaksot jo Areenasta. Selvitimme, mitä au paireille kuuluu nyt, muutama kuukaisi kuvausten päättymisen jälkeen.

Jos siis haluat säilyttää jännityksen, ei kannata lukea juttua.

Henrietta: Pääsi Scottista yli ja löysi uuden rakkaan

Henrietta Kulmala, 21, odotti etukäteen au pair -ajalta eniten sitä, että tapaisi kuumia surffarimiehiä. Niitä hän ei tavannut, mutta Henrietan sydämen särki kolmikymppinen Scott, joka oli toisen au pairin, Isabellan, isäntäperheen isä. Henrietta ja Scott asuivat hetken aikaa myös kahdestaan, kunnes Scott heitti Henrietan kirjailimellisesti pihalle.

”Vaikkei surffaripoikaa koskaan löytynyt, niin löysin rakkauden Suomesta.”

Henrietta jäi vielä au pair -aikansa jälkeen Australiaan, mutta on nyt palannut Suomeen. Hän vaikuttaa videobloginsa ja Instagram-päivityksensä perustella tyytyväiseltä elämäänsä.

– Palasin Australiasta takaisin Suomeen. Matka oli ihana ja kasvattava, mutta oon tällä hetkellä niin onnellinen. Miulla on ihana koti, uusi työ, ja vaikkei surffaripoikaa koskaan löytynyt, niin löysin rakkauden Suomesta, mikä on parempaa kuin oisin koskaan voinut toivoa, Henrietta kirjoitti tällä viikolla julkaisemansa Instagram-kuvan kuvatektissä.

 

Suomeen palattuaan Henrietta on alkanut pitää omaa videoblogia. Hän haaveilee siitä, että pääsisi joskus tekemään töitä teatteri- tai media-alalla.

Pari viikoa sitten julkaisemassaan postauksessa Henrietta vastasi moniin katsojia askarraneita kysymyksiin – esimerkiksi siihen, ovatko hän ja Susa enää lainkaan väleissä.

Susa: Suhde ”täydelliseen” poikaystävän loppui

Lappeenrannan prinsessaksi itseään kutsuva Susa Kettunen, 19, jäi Australiaan au pair -ajan jälkeen. Sarjan viimeisessä jaksossa selvisi, että Susa viihtyi toisessa isäntäperheessään (ensimmäisestä hän lähti, koska ei viihtynyt siellä) niin hyvin, että halusi jatkaa siellä asumista vielä varsinaisen au pair -ajan jälkeenkin. Lisäksi Susan piti Sydneyssä poikaystävä. Enää he eivät ole yhdessä.

”Höyläsin sitä vähä etäämmäs, kun rupes menemään liikaa vakavan puolelle.”

– Kuten sanottu en oo mikään parisuhdeihminen, niin höyläsin sitä vähä etäämmäs jossain vaiheessa, kun rupes menemään liikaa vakavan puolelle. Vaikka olikin ihan täydellinen, niin loppujen lopuks haluun vaan hengailla tällä hetkellä kavereitten kanssa ja tehdä omia juttuja, Susa kirjoittaa blogissaan.

Susa on yhä Australiassa, ja Etelä-Saimaan jutun mukaan hän on saanut töitä Sydneyssä sijaitsevasta vaatekaupasta. Susan puheet ovat yhä suuret, kuten ne olivat sarjassakin.

– Miusta on tullut legenda. Olen ollut täällä vasta vähän aikaa, mutta ehtinyt hengailla jo Asap Rockyn (yhdysvaltalainen räppäri) ja ties kenen kanssa, Susa kertoi Etelä-Saimaalle pari viikkoa sitten.

 

Beachbabe

Kuva, jonka SUSA (@susakettunen) julkaisi

Susa on päivittänyt ahkerasti Instagram-tiliään.

 

When ur highlight is brighter than the future of ya haters

Kuva, jonka SUSA (@susakettunen) julkaisi

 

 

Just here at the hoods with my twin sis

Kuva, jonka SUSA (@susakettunen) julkaisi

 

Isabella: Palasi Australiaan uskonnolliseen kouluun

Jeesus-faniksi itseään kuvaillut Isabella Huotelin, 18, odotti au pair -ajaltaan eniten sitä, että ”kasvaisi uskossa”. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitellusti, sillä Isabella joutui vaihtamaan perhettä kolmen kuukauden aikana jopa kolme kertaa.

Sarjan viimeisessä jaksossa Isabella palasi Suomeen perheensä luokse viettämään joulua, mutta oli päättäyt, että menee takaisin Australiaan alkuvuodesta.

Isabellan hyvä ystävä Henrietta kertoi pari viikkoa sitten julkaisemassaan videopostauksessa, että Isabellan unelma toteutui: hän opiskelee tällä hetkellä uskonnollisessa Hillsong Collegessa tanssia.

Myös Isabella on kertonut kuulumisiaan Instagram-tililään.

 

 

A photo posted by Au pairit (@aupairit) on

Juho: kiertelee ympäri Australiaa ja tekee varastohommia

Juho Takkinen, 24, oli ainut neljästä ainoa, joka vietti koko au pair -aikansa samassa isäntäperheessä. Myös Juho päätti jäädä Australiaan ja on siellä yhä. Henriettan mukaan Juho kiertelee ympäri maata ja tekee välillä varastohommia.

 

Au pairit TV2:lla maanantaisin klo 20.30.

Illan tv-dokumentissa seurataan muslimityttö Sonitaa, joka haaveilee räppärin urasta.

”Huudan häkistäni uupuneena, hintalappujen painosta nuutuneena”, räppää nuori muslimityttö. Youtube-hitiksi muodostuneella musiikkivideolla hän esiintyy muun muassa mustelmaisena lapsimorsiamena. Räppäävä morsian on Sonita Alizadeh Afganistanista.

Rokhsareh Ghaemmaghamin uusintana viime syksyltä nähtävä dokumentti Sonita-tytöstä on vaikuttava kuvaus nuorten naisten ahdingosta runnellussa Afganistanissa. Elokuvan alkupuolella 18-vuotias Sonita elää pakolaisena Iranissa tukikodissa, joka auttaa lapsia ja nuoria selviytymään.

Sonitan oma selviytymiskeino on musiikki. Hän unelmoi rap-tähteydestä Amerikassa ja tahtoisi vanhempiensa olevan Michael Jackson ja Rihanna. Sen sijaan hänellä on kuusikymppinen äiti, joka saapuu Afganistanista hakemaan tytärtään pakkoavioliittoon. Morsiusrahoilla aiotaan maksaa Sonitan veljelle morsian.

Dokumentissa kysytään, onko oikein, että nuori tyttö on maksuväline. Länsimaissa vastaus on selvä, mutta vanhoillisissa muslimiperheissä eletään traditioiden mukaan.

Afganistanissa ja Iranissa naisten ei sovi laulaa ja esiintyä. Kun musiikkivideo Bride for Sale leviää somekanavilla ja päätyy televisioon, itse dokumentintekijöiden on astuttava esiin. Tässä hämärtyy raja tallentavan dokumentin ja hyväntekeväisyyden välillä, mutta katsoja ei voi kuin seisoa dokumentaristin rinnalla.

Sonita Yle Teema & Fem su 20.08. klo 22.00

 

Huomio! Juttu sisältää merkittäviä juonipaljastuksia Game of Thronesin uusimmasta jaksosta, mahdollisesta jatkosta ja kaikesta, mitä sarjassa on aiemmin tapahtunut.

Game of Thronesin viime maanantaina julkaistu jakso oli täyttä toimintaa. Yksi isoimmista hetkistä jaksossa oli se, kun kolmoskaudelta saakka kadoksissa ollut Gendry teki odotetun paluun. Lue siitä lisää täältä.

Gendryn paluuta kukaan katsojista ei voinut olla huomaamatta. Sen sijaan jakson ehdottomasti merkittävin käänne saattoi hyvinkin mennä joiltain ohi.

Jakson suurin paljastus on koko sarjan kannalta valtavan iso käänne.

(Juttu jatkuu Instagram-upotuksen jälkeen.)

Daenerysiä näyttelevä Emilia Clarke julkaisi hauskan videon Jonia näyttelevästä Kit Harringtonista sarjan kuvausten kulisseissa.

Paljastus liittyi Jonin yhteyteen Targaryenin sukuun, ja se tapahtui hyvin ohimennen Samin ja Neilikan lukiessa kirjoja Kastellissa.

Kohtauksessa Neilikka lukee ääneen muuan yliseptoni Maynardin yksityiskohtaisia sepustuksia kaikista mahdollisista asioista. Raapustuksissa Maynard kertoo muun muassa suolen toiminnastaan ja siitä, kuinka monta rappusta Baelorin septissä on. 

Turhanpäiväisten asioiden joukosta Neilikka lukee kuitenkin äärimmäisen tärkeän ja kiinnostavan asian. Hän lukee, että yliseptoni Maynard myönsi ”prinssi Raggerille” avioliiton kumoamisen ja vihki prinssin toisen naisen kanssa salaisessa seremoniassa Dornessa.

Mitä tämä merkitsee?

Montaakin asiaa – mahdollisesti.

Suurella todennäköisyydellä ”prinssi Ragger” on oikeasti edesmennyt prinssi Rhaegar. Aiemmin hänen on tiedetty olleen naimisissa ainoastaan Elia Martellin kanssa. Hänellä oli kuitenkin sivusuhde Ned Strakin siskon Lyanna Starkin kanssa. Todennäköisesti Rhaegar siis kumosi avioliittonsa Elia Martellin kanssa ja avioitui salaa Lyanna Starkin kanssa.

Sarjan aiemmalla kaudella saimme tietää, että Jon Snown oikea isä ei olekaan Ned Stark vaan prinssi Rhaegar. Hänen äitinsä on puolestaan Nedin sisko Lyanna Stark.

Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä.

Aiemmin ajateltiin, että Jon on Rhaegarin äpärä, koska prinssi oli Jonin syntymän hetkellä naimisissa Elia Martellin kanssa. Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä. Sen sijaan hän saattaa olla Rhaegarin avioliitossa syntynyt poika.

Tämä tarkoittaisi siis sitä, että Jon on virallisesti Targaryen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO
Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO

Ja mitä sillä on väliä, jos Jon on Targaryen?

Jos Jon on Targaryen hän on Targaryenien suvun laillinen perillinen. Rhaegar oli syrjäytetyn Hullun kuninkaan vanhin poika. Perimysjärjestyksen mukaan hänen kruununsa siirtyy suoraan hänen jälkeläisilleen. Koska kaikki muut heistä ovat kuolleet, Jonilla on täysi oikeus kruunuun.

Jonin oikeus kruunuun on siis suurempi kuin esimerkiksi Daenerysin, joka oli Hullun kuninkaan nuorin tytär.

Mutta ennen kuin Jonia julistetaan Seitsemän kuningaskunnan kuninkaaksi, matkassa on monta mutkaa:

Ensinnäkin: prinssi Rhaegarin avioliiton kumoamisesta ja uudesta liitosta ei ilmeisesti tiedä juuri kukaan. Jos Sam ja Neilikka eivät ottaneet Maynardin kirjaa mukaansa, vahvistus Jonin todellisesta identiteetistä ei välttämättä paljastu hirveän helposti. Tai sitä ei voida ainakaan kirjallisesti todistaa.

Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta.

Toiseksi: Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta. Saa nähdä millainen soppa hänen ja Jonin välille syntyy, jos kumpikin heistä alkaa tosissaan havitella paikkaa Rautaistuimella.

Kolmanneksi: Jon matkasi viime jakson lopussa muurin toiselle puolelle, ja tulevan jakson traileri näyttää varsin pahaenteiseltä. Tiedä häntä, elääkö hiljattain Pohjoisen kuninkaaksi kruunattu Jon kovin kauaa.

Mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu? Katso traileri: 

Ruudussa nähdään nyt kolmas kausi, joka jää viimeiseksi.

Walesilainen rikosdraamasarja Syrjäinen maa (Hinterland/Y Gwyll, 2014–2017) jatkuu kolmannella ja viimeiseksi jäävällä tuotantokaudella. Kausi sisältää neljä itsenäistä puolitoistatuntista jaksoa.

Syrjäiselle maalaisseudulle menneisyyttään paennut Tom Mathias (Richard Harrington) on uusien jaksojen alussa joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Tuhotyötä tutkivat kollegat. Mathias puolestaan selvittää paikallisen pastorin murhaa.

Sarjaa on kuvailtu kauniiksi ja synkäksi. Kauneus sarjaan tulee Walesin länsirannikolla sijaitsevan Aberystwythin ja sen lähiseudun maisemista. Murhamysteerien synkkyyttä korostetaan niin runsaasti, että lopputulos on epäaito. Teennäisyyttä tehostavat liikaa käytetyt hidastukset, päähenkilöiden tapa puhua kuiskaten sekä uhkaava musiikki.

Kauden aikana palataan myös vuosikymmenien takaisiin tapahtumiin.

Ed Talfanin ja Ed Thomasin luomasta sarjasta on kuvattu kaksi kieliversiota, kymriksi ja englanniksi. Suomessa nähdään englanninkielinen versio.

Syrjäinen maa TV1:llä la 19.8. kello 21.15
 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.