Minna Kauppi kertoi Mertaranta ja legendat -jaksossa suhteestaan ex-mieheensä Pasi Ikoseen.

Entinen huippussuunnistaja Minna Kauppi kertoi lyhyesti keskiviikkona Mertaranta ja legendat -jaksossa, miten rankkaa oli elää mielenterveysongelmista kärsivän ihmisen rinnalla. Kaupin entinen puoliso, suunnistaja Pasi Ikonen, on kertonut kärsineensä niin mielenterveys- kuin alkoholiongelmastakin.

– Nyt mullakin tulee liikutus. Se oli ihan kauheaa, Kauppi sanoi jaksossa.

Kaupin mukaan huippu-urheilija voi helposti jäädä yhden roolin vangiksi. Jos hän on kova ja vahva urheilussa, monet odottavat, että tämä pätee kaikessa muussakin.

– Olen saanut palautettakin siitä, kuinka hyvin jaksoin tosi monta vuotta sitä. Ei se ole vahvuutta, että kestää paskaa loputtomia määriä.

Marja-Liisa Kirvesniemi on puhunut avoimesti masennuksestaan ja sanoi jaksossa tehneensä aikoinaan sen virheen, että hän yritti viimeiseen asti olla vahva.

Jossain vaiheessa vain huomasin, että vaakakupissa alkoi olla paljon vähemmän hyviä kuin huonoja asioita.

Minna Kauppi ja Pasi Ikonen erosivat vuonna 2012. He tapasivat, kun Kauppi oli vasta 17-vuotias.

– Eihän eroaminen ole ikinä kivaa. On pelottavaa muuttaa kurssia täysin ja hypätä tuntemattomaan – varsinkin, kun meillä oli niin pitkä suhde. Ero ei tietenkään tapahtunut päivässä vaan oli pidemmän ajan juttu. Jossain vaiheessa vain huomasin, että vaakakupissa alkoi olla paljon vähemmän hyviä kuin huonoja asioita, Kauppi kommentoi eroa Me Naisille vuonna 2013.

Nykyään hän elää avoliitossa Apulannan rumpalin Sipe Santapukin kanssa.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.