Sirpa Selänne ja Maria Veitola tapasivat Kalifornian auringon alla. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Instagram
Sirpa Selänne ja Maria Veitola tapasivat Kalifornian auringon alla. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Instagram

Sirpa Selänteen tapaaminen oli ainutlaatuinen, ajatuksia herättävä kokemus toimittaja Maria Veitolalle.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelman uusimmassa jaksossa vierailtiin Sirpa ja Teemu Selänteen luona Kaliforniassa.

Samaan aikaan, keskiviikkoiltana, Maria Veitola avautui Kalifornian-tunnelmistaan Instagram-tilillään ja julkaisi yhteiskuvan Sirpan kanssa.

– Mä niin rakastan mun työtä ja sitä, että pääsen tapaamaan sellaisia ihmisiä ja näkemään sellaisia mestoja joita en ilman työtäni välttis muuten ikinä tapaisi ja näkisi. Sirpa Selänteen tapasin elämäni ekaa kertaa viime keväänä Kaliforniassa. Mahtava nainen!

Veitola kommentoi myös ajatuksiaan, joita hän kävi läpi Sirpa Selänteen tapaamisen aikana.

– Meidän elämät on tyystin erilaisia, meillä ei oikeasti oo kauheasti mitään yhteistä ja me ollaan eri mieltä monista asioista, mutta silti meillä oli todella kivaa yhdessä. Toivon että katsojille välittyy myös se ajatus ja kokemus, joka mut melkein aina Yökylässä-kuvauksissa yllättää: voi hyvin viihtyä ihmisen kanssa, pitää hänestä, luottaa häneen ja kunnioittaa häntä vaikka oltais ihan eri maata.

”Meillä ei oikeasti oo kauheasti mitään yhteistä ja me ollaan eri mieltä monista asioista, mutta silti meillä oli todella kivaa yhdessä.”

Sirpa Selänne esitti ohjelmassa vahvoja mielipiteitä naisen asemasta ja sukupuolirooleista. Hän sanoi muun muassa, että naisen on pakko jäädä hoitamaan lasta kotiin ja että se on äidin vaisto.

– Jos haluat olla työelämässä, niin älä tee lapsia. Paina duunia niska limassa ja bisnestapaamisissa. Who cares! Jos teet lapsia, niin ole äiti, Sirpa Selänne sanoi.

Kommentit herättivät kiivaita kannanottoja keskustelupalstoilla ja somessa, ja moni on niistä pöyristynyt ja närkästynyt.

Vierailija

Maria Veitola paljastaa tuntemuksiaan Sirpa Selänteestä: ”Meillä ei ole kauheasti yhteistä – mutta meillä oli todella kivaa yhdessä”......

Jos olisi yhtä paljon rahaa kuin Selänteillä niin monessa perheessä toinen jäisi varmaan kotiin hoitamaan lapsia, mutta tälläinen tilanne on harvoilla. Työn/uran ja perhe-elämän yhdistäminen on mahdollista. Sirpan ajatukset ovat vanhanaikaisia.
Lue kommentti
1

Maria Veitola paljastaa tuntemuksiaan Sirpa Selänteestä: ”Meillä ei ole kauheasti yhteistä – mutta meillä oli todella kivaa yhdessä”......

Olin itse 11 vuotta kotona, kun lapseni olivat pieniä. Niistä päivistä en yhtäkään antaisi pois. Eläkkeeni on nyt pienempi menetettyäni nuo työvuodet, mutta lapsistani tuli ahkeria aikuisia. Minulle tuo oli mahdollista ja helppo ratkaisu, silla mieheni matkusteli paljon työnsä puolesta.
Lue kommentti

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.