Oletko kaivannut tätä veljesparia? Kuva: handout
Oletko kaivannut tätä veljesparia? Kuva: handout

Sarjan paluujaksot nähdään myös Suomessa heti huhtikuussa.

Pako-sarjan vuonna 2009 ilmestyneen neljännen kauden piti jäädä viimeiseksi. Fanien iloksi sarja kuitenkin jatkuu tänä keväänä uusin jaksoin!

Sarjaa voi katsoa Suomessa huhtikuun alusta alkaen Ruutu-palvelusta vain parin päivän viiveellä Yhdysvalloista. Myöhemmin se näytetään myös Liv-kanavalla.

Nämä asiat tiedämme uusista jaksoista jo nyt: 

1. Michael Scofield on elossa.

Tämä kävi selväksi jo uuden kauden ensimmäisestä trailerista: edellisellä kaudella kuollut Michael Scofield (Wentworth Miller) onkin elossa.

Sarjan uusimman trailerin mukaan hänen paluunsa on valtava yllätys muille hahmoille.

2. Seitsemän vuotta on kulunut.

Uudet jaksot sijoittuvat aikaan seitsemän vuotta edellisen kauden jälkeen.

3. Roolit ovat vaihtuneet.

Sarjan ensimmäisellä kaudella Michael auttoi veljeään Lincoln Burrowsia (Dominic Purcell) pakenemaan vankilasta. Nyt tilanne on päinvastainen: Michael on vangittu, ja Lincoln vannoo vapauttavansa hänet.

4. Tämä on viimeinen pako.

 

The code is cracked. The final break begins April 4. #PrisonBreak

Kuva, jonka Prison Break (@prisonbreak) julkaisi

– Koodi on rikottu. Viimeinen pako alkaa huhtikuun 4. päivä, sarjan Instagramissa vihjaillaan.

Sarjassa on tosin nähty jo tähän mennessä niin monta pakoa, ettei tähän tiedonmuruseen ole välttämättä luottaminen.

5. Suosikkihahmot ovat mukana.

Michaelin ja Lincolnin lisäksi sarjassa ovat yhä mukana ainakin Sara (Sarah Wayne Callies), Sucre (Amaury Nolasco), T-Bag (Robert Knepper) ja C-Note (Rockmond Dunbar).

6. Pakeneminen on tiimityötä.

– Kaikki alkuperäisen Paon hahmot, joita rakastit, ovat merkittävässä roolissa auttamassa Michaelia pakenemaan, sarjan vastaava tuottaja Dawn Olmstead on kertonut.

Sarjan virallisella Instagram-tilillä kerrotaan, että pako vaatii tiimityötä.

 

Breaking out requires teamwork. #PrisonBreak

Kuva, jonka Prison Break (@prisonbreak) julkaisi

7. Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat Jemeniin.

8. Michael on työskennellyt terroristijärjestölle.

Dominic Purcell kertoi Deadline-sivustolle, että valekuolemansa jälkeen Michael päätyi työskentelemään terroristijärjestölle.

– Lopulta hän ei enää pystynyt tekemään sitä, joten he heittivät Michaelin vankilaan Jemeniin, jotta hän muuttaisi mielensä. Hän ei muuttanut mieltään, joten hän jäi sinne.

9. Kausi on hullu, siisti ja intensiivinen.

Purcell kertoi Deadlinelle, että fanit tulevat olemaan aivan ällistyneitä uudesta kaudesta.

– Uusi kausi on todella mukaansatempaava ja intensiivinen trilleri. Kyseessä on epätavallinen, epätavallinen sarja. Olen nähnyt uudesta kaudesta osia, ja se näyttää Meduusan verkko- ja American sniper -elokuvien yhdistelmältä. Kausi on hullu. Se on todella, todella siisti.

10. Michaelilla on uusia tatuointeja.

Fanit bongasivat jo sarjan ensimmäisestä trailerista, että Michaelilla on kehossaan uutta mustetta.

 

We're getting you out. #PrisonBreak

Kuva, jonka Prison Break (@prisonbreak) julkaisi

Myös Instagramissa uudet tatuoinnit näkyvät selkeästi. Sarjan tekijätkin ovat twiitanneet asiasta.

– Michael poisti ne kaikki neljännellä kaudella, mutta jos katsot trailerin tarkkaan, saatat nähdä jotain mielenkiintoista, he kertoivat.

Wentworth Millerin mukaan uudet tatuoinnit eivät kuitenkaan ole samanlaisia kuin aiemmat.

– Tatuoinnit ovat nyt eri tavalla käytännöllisiä. Ne eivät ole samalla tavalla karttoja. Ne palvelevat hyvin tiettyä tarkoitusta, hän kertoi Entertainment Weeklylle.

11. Luvassa on herkkiä jälleennäkemisiä…

Kauden ensimmäinen traileri paljastaa, että kyyneleet virtaavat, kun Michael ja Lincoln pääsevät halaamaan toisiaan vuosien jälkeen.

12. …mutta historian taakka on painava.

Michaelin rakkaalla Saralla on uusi kumppani, Jacob (Mark Feuerstein). Saran näyttelijä Sarah Wayne Callies kommentoi Michaelin ja Saran suhdetta Access Hollywoodille näin:

– Seitsemässä vuodessa ehtii tapahtua paljon ja taustalla on runsaasti historiaa. Siihen historiaan kuuluu paljon kipua ja menetystä ja ennen kaikkea lapsi.

 

What does the future hold for Sara and Michael? Only time will tell. #PrisonBreak

Kuva, jonka Prison Break (@prisonbreak) julkaisi

– Mitä tulevaisuus tuo tullessaan Saralle ja Michaelille? Aika näyttää, sarjan Instagram-tilillä kerrotaan. 

13. Kaudella on yhdeksän jaksoa.

Ja huhuja seuraavasta kaudesta on jo liikkeellä!

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00