Cecilia. Kuvat: Liv
Eveliina.
Maya.

Mallikoulu-ohjelman seuraavassa jaksossa tytöt kriiseilevät hiuksistaan.

Mallikoulu-ohjelman toisessa jaksossa kymmenen mallikokelasta pääsee ensimmäistä kertaa kuvauksiin. Ennen sitä heidät passitetaan kuitenkin kampaajalle. Hiustenleikkuu osoittautuu tytöille vaikeaksi. Osa pelkää, että heidän hiuksensa leikataan liian lyhyiksi.

– Tää tukanleikkaaminen on äärimmäisen kummallinen asia, kun kaikki nuoret aina tarttuu siihen, tuomari Anne Kukkohovi ihmettelee jaksossa.

Erityisen neuroottisia hiuksistaan ovat Cecilia, Maya ja Eveliina. Eveliina kertoo kasvattaneensa pitkiä hiuksiaan kaksi vuotta, ja hänelle tulee jopa kyyneleet, kun kampaaja kertoo, että oli ajatellut leikata hiuksia ainakin 40 senttiä. Parturintuolissa Eveliinalle kuitenkin selviää, että kampaaja Taavi Vuokkovaara vain kiusasi häntä ja että hän saa pitää pitkät kutrinsa.

– Hirveen vahvasti tytöillä oli oma mielipide, että mikä niille sopii. Esimerkiksi Cecilialta ei edes otettu paljon pois. Mulla meinas mennä leikkaamisessa hermot, kun sillä oli koko ajan kädet hiuksissa, Taavi ihmettelee jaksossa tyttöjen asenteita.

Samassa jaksossa myös Mayaa jännittää, saako hän pitää pitkät hiuksensa. Leikkauksen jälkeen hän järkyttyy, kun tajuaa hiusten olevan hiukan pidemmät toiselta puolelta. Tuomari ja stylisti Vesa Peräkylä yrittää selittää tytöille, että mallin työhön kuuluu se, että on valmis muuntautumaan ja että asiakkaiden toiveet on vain hyväksyttävä.

– Cecilia on tosi makee tyttö, ja liputin sen puolesta jo alkukarsinnoissa. Mutta että tulee hirveä kitinä, kun vähän leikataan tukkaa pois. Jos jää tollaseen pieneen asiaan roikkumaan, kyllähän se vaikuttaa yleisfiilikseen. Pitäisi arvostaa tätä hienoa mahdollisuutta, että pääsee tekemään tällaisia huippujuttuja. Täällä on ihan huipputiimi, eikä edes moni aloitteleva malli pääse tällaiseen tilanteeseen, Vesa ripittää.

Mallikoulu Avalla sunnuntaisin klo 21.00.

Lue myös:

Mallikoulu-ohjelman tuomari-Vesan rankka menneisyys: kiusaamista, väkivaltaa ja vaikea ero

Mallikoulu-tytöille rajua palautetta: ”Sä oot ihan liian iso”

Mallikoulun juontaja Jenni Dahlman: ”Rinnallani on nyt turvallinen ihminen”

Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä kuultiin 90-luvun hittejä. Mikä oli lempparisi?

Mikko Kuustonen, 56, vitsaili ennen omaa Vain elämää -päiväänsä, että olisi kiva, jos kaikki esitetyt kappaleet olisivat hänen omiaan – hän kun ei ole julkaissut musiikkia kymmeneen vuoteen. Ja olivathan ne.

Illan jaksossa Mikael Gabriel ja Anna Puu saivat kepeillä versioillaan Mikon hyvälle tuulelle. Chisu taas yllätti Mikon laulamalla Kaktusviinaa-kappaleen ilman bändiä. Hectorille Mikko oli kiitollinen, kun tämä oli valinnut Auroran.

Kuuntele kaikki esitykset ja äänestä lemppariasi jutun lopussa!

1. Mikael Gabriel: Abrakadabra 

2781986

2. Chisu: Kaktusviinaa

2781989

3. Anna Puu: Joo mä tuun

2778860

4. Hector: Aurora

2782000

5. Lauri Tähkä: Enkelit lentää sun uniin

2782002

6. Suvi Teräsniska: 11. hetki

2782005

Ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kenen esitys oli sinun suosikkisi Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä?

Illan Vain elämää -jakson ensiapuharjoitukset toivat Anna Puun mieleen järkyttävän muiston.

Illalla nähtävässä Vain elämää -jaksossa vietetään Mikko Kuustosen päivää. Tähdet muun muassa treenaavat ensiaputaitoja pareittain.

Homman aloittavat Anna Puu ja Lauri Tähkä, jotka alkavat ripeästi auttaa uhreja lavastetuissa onnettomuustilanteissa. Kokemus tuo Annalle mieleen järkyttävän muiston.

– En ole koskaan joutunut elvyttämään, mutta yksi mies on kerran tavallaan kuollut mun syliin. En voinut tehdä siinä tapauksessa mitään, Anna sanoo.

– Se jaksoi sinnitellä niin kauan, kun ne ambulanssimiehet tulivat siihen viereen.

Anna kertoo, että mies kuoli avun saavuttua paikalle.

Katso video ensiapuharjoituksesta:

Anna ja Lauri ovat tyytyväisiä siihen, miten suoriutuivat harjoituksesta.

– Luulen, että meillä oli aika hyvä kokonaisvisio siitä, mitä pitää tehdä, Anna sanoo.

– Maalaisjärki pysyi, eikä ruvettu hyperventiloimaan, Lauri toteaa.

Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.
Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.00.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa näyttävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ranskalainen menestyselokuva yhdistää koskettavaa draamaa ja komediallisia aineksia.

IS TV-LEHTI: Olivier Nakachen ja Eric Toledanon yhdessä ohjaama ja käsikirjoittama ranskalaiselokuva oli valtava menestys kotimaassaan. Leffan pääosassa ovat valtavassa linnassa asuva miljonääri ja sosiaaliturvan varassa elelevä nuori mies.

Kaikin puolin epätodennäköinen pari tapaa mielenkiintoisella tavalla. Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri saa uuden ympärivuorokautisen avustajan vankilasta juuri vapautuneesta, pilveä pössyttelevästä mustasta nuorukaisesta.

Taiteita arvostava Philippe ja hetkessä elävä rääväsuinen Driss ottavat aluksi mittaa toisistaan, mutta heidän välilleen kehkeytyy syvä ystävyys. Uskomatonta mutta totta: todellisiin henkilöihin perustuva viehättävä tarina on vietävän hyvin kirjoitettu ja vielä aivan hulvattoman hyvin näytelty.

Miljonäärinä nähdään Francois Cluzet, tuttu kasvo lukemattomista ranskalaiselokuvista. Hän tekee vähäeleisesti herkullisen roolin.

Drissiä näyttelevä, roolissaan uskottava Omar Sy on kuitenkin koko keitoksen sielu. Aivan mahtavasti sanaileva katujen kasvatti laukoo hetken mielijohteesta osuvan koomisia lauseita. Sy voitti roolistaan vuoden parhaan näyttelijän César-palkinnon eli Ranskan Oscarin.

Koskemattomat, Teema pe klo 21.00

Varo biisipaljastusta! Anna Puu esittää perjantain Vain elämää -jaksossa 1990-luvun hitin.

Vain elämää -ohjelmassa nähdään perjantaina Mikko Kuustosen päivä. Anna Puu on valinnut Mikon biiseistä esitettäväkseen vuonna 1992 julkaistun hitin Joo mä tuun.

Mikko kertoo jaksossa, että biisi syntyi, kun hänen elämänsä täyttyi musiikista ja keikkailusta. Kappaleen alkuperäinen versio on syntynyt krapulan tapaisessa olotilassa, ja siinä on synkkiäkin sävyjä.

– Kappale on on the road -henkinen. Kun menee sellaiseen ihmeelliseen kiertueromantiikkaan, ja elämä on juhlista toisiin menemistä, Mikko kertoo jaksossa.

Annan versio sen sijaan on täysin toisenlainen: kepeä ja huoleton.

– Tiedättekö sen tunteen, kun humalassa tulee hirveästi asiaa? Tää biisi kertoo siitä, Anna kertoo ennen esitystään.

Kuuntele Annan esitys ennakkoon!

2778860

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.00. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.