Lena Meriläisen ja Olli Tolan romanssi alkoi 1980-luvulla salasuhteena työpaikalla. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Kuvapalvelu
Lena Meriläisen ja Olli Tolan romanssi alkoi 1980-luvulla salasuhteena työpaikalla. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Kuvapalvelu

Vaikka myrskyjä riittää, moni asia on Lenan ja Ollin suhteessa paremmin kuin koskaan ennen.

Näyttelijä Lena Meriläinen, 61, ja televisiotuottaja Olli Tola, 64, ratkovat parisuhteensa pulmia Elämä pelissä -ohjelmassa. Tiistain jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin parisuhdeleirillä Virossa on teemana intohimo.

– Pidän seksistä sen kaikissa ilmenemismuodoissa. Se jollain tavalla heijastaa sitä, mitä olet, Olli kommentoi päivän aihetta.

Ollin mielestä seksikkäintä Lenassa on ulkonäkö ja matala ääni. Lena taas pitää Ollin kujeilevasta hymystä.

Itsevarmassa iässä

Vaikka Lena ja Olli ovat kertoneet aiemmin ohjelmassa kaipaavansa lisää intohimoa, tietyt asiat ovat muuttuneet parempaan suuntaan. Lenalla on esimerkiksi nyt parempi itsetunto.

– Tällä hetkellä vanhuus on armeliasta. Tykkään kehostani enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kroppani ei ole parantunut, mutta tykkään kokonaisuudesta, hän sanoo.

”Vanhemmiten on tullut hellyyttä paljon enemmän mukaan.”

Lena kertoo myös, että läheisyys on lisääntynyt parin suhteessa.

– Olin nuorempana sellainen, että ota kiinni ja sitten ollaan vaan ja hoidetaan hommat. Vanhemmiten on tullut hellyyttä paljon enemmän mukaan. Sen verran, mitä Olli ja minä, kaksi tällaista tunnevammaista ihmistä, osataan.

Olli toteaa muille ohjelman miehille, että hänen lapsuudessaan ei pahemmin kosketeltu.

Pitkäaikaisen parin suhdetta on hiertänyt muun muassa se, että Olli on huomattavasti sosiaalisempi kuin Lena. Kuva: Sanna Häkkinen / Yle kuvapalvelu
Pitkäaikaisen parin suhdetta on hiertänyt muun muassa se, että Olli on huomattavasti sosiaalisempi kuin Lena. Kuva: Sanna Häkkinen / Yle kuvapalvelu

Vaikeuksistaan huolimatta Lena ja Olli ovat tunteneet vetoa toisiaan kohtaan. Lena muistaa, miten kaikki sanoivat, että rakastuminen kestää muutaman vuoden, kunnes tunteet laimenevat ja koittaa arki. Hän ihmetteli suhteen kestettyä viisi tai kuusi vuotta sitä, että oli edelleen rakastunut mieheensä.

– Meidän välillä on kyllä ollut kipinää, koska mikään muukaan ei tätä järjetöntä liittoa selitä, Olli taas sanoo, kun Tony Dunderfelt on luennoinut pareille kipinän merkityksestä.

Elämä pelissä tiistaina 23. helmikuuta TV1:llä kello 20.00.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.