Vain elämää -jaksossa Lauri Tähkä kertoo, että hän sai kurjaa palautetta kaksi kolme vuotta sen jälkeen, kun lähti Elonkerjuu-bändistä. Kuva: Nelonen
Vain elämää -jaksossa Lauri Tähkä kertoo, että hän sai kurjaa palautetta kaksi kolme vuotta sen jälkeen, kun lähti Elonkerjuu-bändistä. Kuva: Nelonen

Lauri Tähkä jätti Elonkerjuu-bändin sähköpostiviestillä vuonna 2011. Lauri sai petturin leiman, mutta vaikeni asiasta vuosiksi. Nyt hän kertoo lähtönsä syistä Vain elämää -ohjelmassa.

Anna Puun esittämä kappale saa Lauri Tähkän muistelemaan Elonkerjuu-bändin loppuaikoja perjantaina esitettävässä Vain elämää -jaksossa. 

Lauri lähti Elonkerjuusta vuonna 2011, mistä syntyi melkoinen kohu. Asiaa puitiin julkisesti pitkään, ja muut Elonkerjuun jäsenet pitivät lähtöä raukkamaisena. He olivat tyrmistyneitä siitä, että Lauri ilmoitti lähdöstään sähköpostiviestillä. 

”Mä en enää jaksanut.”

Perjantain Vain elämää -jaksossa Lauri kertoo lähtönsä syistä. Eräs vuonna 2009 julkaistu biisi saa Laurin muistelemaan kyseisestä aikaa. Laurin mukaan hänestä tuntui jo tuolloin, että albumi olisi kyseisen ryhmän kanssa viimeinen.

– En oikeasti muista hirveästi siitä ajasta. Voin aika huonosti Elonkerjuun loppuvaiheessa. Mä en enää jaksanut. Syvällä sydämessäni tiesin, että nyt mä oon kaikkeni antanut, Lauri kertoo.

Lauri Tähkä ja Elonkerjuu vuonna 2009. Vasemmalta oikealla Antero Naali, Johanna Koivu, Lauri Tähkä, Lenni Paarma ja Simo Ralli. Kuva: levy-yhtiö
Lauri Tähkä ja Elonkerjuu vuonna 2009. Vasemmalta oikealla Antero Naali, Johanna Koivu, Lauri Tähkä, Lenni Paarma ja Simo Ralli. Kuva: levy-yhtiö

”Pelastin itseni”

Elonkerjuun viulisti Johanna Koivu harmitteli Me Naisten jutussa vuonna 2011, että tapa, jolla Lauri lopetti yhteistyön lopetti, oli vastoin pohjalaista suoraselkäisyyttä.

Vain elämää -jaksossa Suvi Teräsniska kysyy Laurilta, oliko tämän vaikea ilmoittaa päätöksestään muille jäsenille.

– Ei se niin hirveän vaikeaa ollut. Rupesin olemaan niin loppu – ei pulla enää maistu, mä en enää itke enkä tunne oikein mitään. Tajusin, että mä en oo oikein se tyyppi, joka heiluu nahkahousussa ja uhoo.

”Jos olisin jatkanut, olisin ihan varmasti alkoholisoitunut – koska siitä oli jo oireita.”

Laurin mukaan hän on ihminen, jolle kaiken pitää tuntua – lavalle noustessaan hän haluaa tuntea, että koko maailma räjähtää. Sellaista hän ei enää Elonkerjuun kanssa tuntenut.

– Ajattelin, että nyt pitää lähteä, vaikka tästä päätöksestä moni ei tykkää. Pelastin myös itseni siinä. Jos olisin jatkanut, ja oltais tehty 20 vuotta eteenpäin, olisin ihan varmasti alkoholisoitunut – koska siitä oli jo oireita.

Keikoilla heiteltiin kananmunia Laurin päälle

Chisu kertoo jaksossa saaneensa kuvan, että Lauri on petturi, ja ihmetteli tuolloin itsekin miehen tapaa jättää yhtyeensä. 

Lauri myöntää, että hän oli ”se paha jäbä”. Ja sai myös kuulla siitä – ja tuntea.

– Kyllähän se oli tosi rajua. Siitä tuli kaksi kolme vuotta paskaa niskaan. Jengi heitteli keikoilla kananmunilla.

Laurilla oli tuolloin työhuone Turun keskustassa, ja hänellä oli tapana käydä läheisellä Teboililla kahvilla.

–  Ne Teboilin mammat sanoi, että ooks sä noin paha jätkä, kun oli lööppejä joka aamu. Kommentteja tuli koko ajan.

Laurin mukaan hänen veljensä kannusti tätä pitämään pään kylmänä. Veli neuvoi, ettei Laurin kannata kommentoida asiaa.

Nykyisistä väleistään Elonkerjuun jäseniin Lauri vaikenee yhä.

– Sanotaan näin, että siinä on vähän sama kuin että jos te rupeaisitte ex-puolisoista avautumaan tässä pöydän ääressä. Pitää kunnioittaa niitä ihmisiä, vaikka tilanne mikä tahansa. Nyt on uudet kuviot ja uudet ”puolisot”. 

Näin Johanna Koivu kertoi Laurin lähdöstä vuonna 2011: "En enää tunnistanut sitä ihmistä, jonka olin oppinut tuntemaan”

Vain elämää alkaa Lauri Tähkän päivällä Nelosella pe 16.9. kello 20.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00