Samuel (ylärivi vas.), Mikko, Kimmo, Milla (alarivi vas.), Heidi ja Tiina menevät naimisiin illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa. Kuvat: Ava
Samuel (ylärivi vas.), Mikko, Kimmo, Milla (alarivi vas.), Heidi ja Tiina menevät naimisiin illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa. Kuvat: Ava

Ensitreffit alttarilla -kaudella nähdään vain kolmekymppisiä pareja.

Suosittu tosi-tv-ohjelma Ensitreffit alttarilla jatkuu tänään. Ensimmäisessä jaksossa esitellään parit, mutta he eivät vielä tapaa toisiaan eivätkä mene naimisiin. Jaksossa katsojille tulevat tutuiksi myös uudet asiantuntijat: seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen, psykologi Tony Dunderfelt ja Oxfordin yliopiston tutkija ja teologian tohtori Jason Lepojärvi.

MTV julkisti kolmannen kauden sinkut viime viikolla, mutta nyt myös kuvat ovat julkisia. Nämä sinkut menevät ohjelmassa naimisiin.

Milla

27-vuotias Millaa luonnehditaan sosiaaliseksi tyypiksi. Hän matkustelee paljon ja on asunut moneen kertaan ulkomailla. Milla on koulutukseltaan restonomi ja työskentelee lentokentällä.

Milla unelmoi suhteesta, jossa voisi viettää kumppanin kanssa hyvää arkea ja matkustaa yhdessä. Hän ei ole aikaisemmin asunut miehen kanssa tai ollut lähelläkään naimisiinmenoa.

Heidi               

                                                                           

31-vuotiasta Heidiä kuvaillaan taiteelliseksi ja tunteelliseksi. Hän työskentelee englannin ja espanjan opettajana yläasteella ja harrastaa muun muassa grafiikan piirtämistä, valokuvaamista ja salsatanssia. Heidi kertoo, että hänellä ovat sekä itku että nauru herkässä.

Heidi haluaisi löytää puolison, jonka kanssa voi nauraa, jakaa kiinnostavia asioita ja matkustaa. 

Tiina

34-vuotias Tiina on esittelyn mukaan sanavalmis ja nauravainen. Neljä vuotta sitten seikkailunhaluinen Tiina teki yksin maailmanympärimatkan. Hän on koulutukseltaan BBA-tradenomi ja työskentelee pankissa.

Tiina toivoo löytävänsä kumppanin, joka on rehellinen sekä valmis kehittämään itseään ja yhteistä suhdetta. 

Samuel

32-vuotiasta Samuelia kuvataan keskustan sykkeessä viihtyväksi liiketoiminnan kehityspäälliköksi. Hän on opiskellut tuotantotalouden ylemmän korkeakoulututkinnon ja työskennellyt muun muassa konsulttina.

Samuel haluaisi löytää avoimen ja tunneälykkään puolison, jonka kanssa rakentaa tasa-arvoinen suhde ja joka olisi myös paras kaveri.

Mikko

30-vuotiasta Mikkoa kuvataan sosiaaliseksi, iloiseksi ja urheilulliseksi. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskentelee sijoitusasiantuntijana ja varainhoitajana. Mikko asuu rivitalossa pienellä paikkakunnalla kissansa Äijän kanssa.

Mikko haaveilee rakastavasta ja rakastettavasta vaimosta sekä perheestä.

– Toivottavasti voi sitten lapsille ja lapsenlapsille kertoa, miten mummo ja vaari tapas, Mikko pohtii. 

Kimmo

31-vuotias Kimmo luonnehtii itseään positiiviseksi, kiltiksi ja huumorintajuiseksi. Lentokentällä työskentelevä Kimmo harrastaa vapaa-ajallaan liikuntaa, tapaa ystäviä ja lähtee reissuun aina, kun on mahdollisuus.

Kimmo unelmoi ihanasta vaimosta ja lapsista.

Kaikki kolmekymppisiä heteroita

Tony Dunderfelt kertoi aikaisemmin, että tällä kaudella mukana olevia miehiä yhdistää se, että kaikki ovat hyviä kuuntelijoita, mutta he osaavat puhua myös tunteistaan.

– Parit ovat tulleet tositarkoituksella mukaan. Erityisesti voidaan huomioida ”puhuvat miehet”, eli he ovat keskustelevia, kuuntelevia ja tunteistaan puhuvia miehiä. He murtavat lopullisesti myytin suomalaisesta, tuppisuisesta, puhumattomasta miehestä, Dunderfelt sanoi elokuussa.

Katsojat taas ovat etukäteen kiinnittäneet huomiota sinkkujen ikään ja seksuaaliseen suuntautumiseen.Osa katsojista on toivonut sosiaalisessa mediassa, että ohjelmassa voisi vaihteeksi olla mukana yksi nais- tai miespari. Jotkut katsojat ovat puolestaan harmitelleet, että sinkut ovat kolmekymppisiä.

Mitä mieltä sinä olet: Olisitko kaivannut ohjelmaan hieman vanhempia pareja? Entä nais- tai miesparia? Kerro kommenttikentässä!

Ensitreffit alttarilla jatkuu Avalla ti 6. syyskuuta kello 21.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.