Miklu, Lauri ja Suvi yllättivät. Kuvat ja video: Nelonen
Miklu, Lauri ja Suvi yllättivät. Kuvat ja video: Nelonen

Vain elämää -kausi lähestyy loppuaan.

Niin herkkä – ja sopivan kelmi Lauri Tähkä

Mikä mies! Kuva: Warner Music
Mikä mies! Kuva: Warner Music

Ensimmäinen Vain elämää -jakso antoi odottaa kaikkien aikojen parasta kautta. No sitä ei tästä kaudesta tullutkaan, mutta Lauri Tähkän päivä oli Vain elämäätä parhaimmillaan!

Rakastettu ja vihattu artisti sai katsojat sekoamaan. Laurilla oli sydän niin auki, että moni katsoja olisi halunnut olla pyyhkimässä krokotiilinkyyneleitä Laurin sängeltä.

Eniten Lauri hurmasi kuitenkin kädentaidoillaan. Hän osaa rakentaa linnunpönttöjä ja omakotitaloja, mutta kokkaa myös täydellistä tattirisottoa. Ja onpa hän vielä rakastava yksinhuoltajaisäkin.

Valitettavasti Laurin esitykset alkoivat hieman toistaa itseään kauden edetessä, mutta onhan hän nyt lavalla melkoinen peto!

Laurin vilpittömyydestä ei ehkä kannata vetoa lyödä, mutta ehkä se on juuri se, mikä Laurissa kiehtoo. Ja toki Vaietussa rakkaudessa artisti näytti olevan niin auki kuin ihminen olla voi. Katso vaikka!

2773965

Lue myös: Sekositko sinäkin? Tässä analyysi, miksi Lauri Tähkästä tuli niin kuuma

Mikael Gabriel teki cheekit Cheekiäkin isommin

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka lähes jokainen 90-luvun jälkeen syntynyt rakasti MG:tä ennen ohjelmaa, monelle ohjelman kohderyhmään kuuluvalle Miklu oli arvoitus. Mutta Mikael Gabriel teki sen, mitä tuotanto häneltä varmasti odotti. Hän täytti tulokaskiintiön ja teki itsestään koko kansa Miklun. Miklu todellakin teki saman kuin Cheek vuonna 2012, mutta symppispisteitä heruu Miklulle taatusti Cheekiä enemmän – pelkästään jo hänen taustojensa takia.

Tähkän tavoin myös Miklu oli sydän auki. Ja olivathan hänen elämänviisautensa jotenkin söpöjä. Ennen kaikkea Miklu yllätti lähes jokaisessa esityksessään ja sai tehtyä Leri Leskisen avustuksella jokaisesta biisistään omansa. Miklulla oli myös pokkaa: sen osoitti esimerkiksi tarttuminen Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen -klassikkoon.

Lue myös: Mikael Gabriel on pian koko kansan Miklu! Testaa, montako räppärin biisiä tiedät

Mikael Gabrielin Vain elämää -jakso on kenties paras ikinä! 4 syytä

Ihanan tavallinen Suvi

Suvin elämässä ei ole tapahtunut samanlaista draamaa kuin muilla artisteilla, mutta tässä joukossa hän tuntui ihanan tavalliselta. Omana päivänään Suvi myös muistutti meitä elämän perusasioista. Mummot ovat ihania – ja tavallinen, tasapainoinen rakkaus on mahdollista. Miten sympaattista!

Suvi on ollut valtavan suosittu jo vuosia, mutta nyt hän sai taatusti uusia faneja myös Kehä III:sen sisäpuolelta. Jos joku ei vielä tiennyt, Suvi todella on loistava laulaja!

Ensi viikolla Vain elämää -ohjelmassa nähdään encore-päivä, jolloin kuullaan duettoina artistien hittejä, joita ei vielä ole esitetty. Kaikki biisit -päivä nähdään 11. marraskuuta. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.