Anna ja Kim ovat olleet yhdessä 15 ja naimisissa 10 vuotta. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Anna ja Kim ovat olleet yhdessä 15 ja naimisissa 10 vuotta. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Vantaalainen Kim ihastui Annaan välittömästi, kun näki tämän kävelevän kadulla. Kim kertoo hänen ja Annan rakkaustarinan Suomi Love -kauden viimeisessä jaksossa.

Kolmannen Suomi Love -kauden viimeinen jakso nähdään tänään lauantaina. Jaksossa kuullaan vantaalaisen Kimin ja Annan rakkaustarina. Kaikki sai alkunsa vuonna 2002, kun Kim näki Helsingin Kalliossa kahden naisen kävelevän häntä kohti ja päätti jututtaa naisia.

– Annalla oli huppu päässä, joten kurkistin hieman hupun alle. Ihastuin välittömästi Annan silmiin. Ja kun sain monalisamaisen vienon hymyn, olin myyty, Kim kertoo jaksossa.

”Sanoin, että ihan sama, mennään vaikka Heseen.”

Kim sai Annan puhelinnumeron, ja pian kaksikko sopikin treffit. Ensitreffit olivat kuitenkin katastrofaaliset.

– Tuntui, ettei mikään sopinut Annalle. Kaikissa ravintoloissa oili joko liikaa porukkaa tai sitten ravintolat olivat liian pieniä. Itsellänikin alkoi siinä vähän kiristää. Sanoin, että ihan sama, mennään vaikka lähellä olevaan Heseen. Aika nopeesti siinä vaan söimme ja menimme molemmat koteihimme.

Epäonnistuneista ensitreffeistä huolimatta Kim ei halunnut luovuttaa. Hän osti kaksi lippua Zen Cafén keikalle ja marssi Annan kotiovelle.

– Ihme kyllä Anna oli kotona. Ja vielä suurempi ihme oli, että hän päästi minut sisään.

Kim kertoi Annalle, että tällä olisi kaksi lippua keikalle, mutta kukaan ei ole lähdössä mukaan. Anna ei ymmärtänyt vihjettä, ja Kim lähti jälleen pettyneenä kotiinsa.

”Hän on täydellinen nainen minulle.”

Vierailun jälkeen ystävä sai kuitenkin Annan tajuamaan, että Kim oli nimenomaan yrittänyt houkutella Annaa mukaan keikalle. Lopulta Anna soitti Kimille, ja kaksikko päätyi yhdessä keikalle. Treffit sujuivat paremmin kuin ensitreffit, ja Zen Cafén Todella kaunis -kappaleesta tuli parin yhteinen biisi. Naimisiin pari meni lopulta vuonna 2006, ja häissä Kim lauloi Annalle kyseisen kappaleen.

Suomi Love -jaksossa Kim yllättää Annan tietenkin samassa Hesburgerissa, jossa he aikoinaan kävivät ensitreffeillä. Parin yhteisen biisin esittää Johanna Iivanainen.

– Nyt tulee 10 vuotta täyteen avioliitossa. Rakastan Annaa edelleen, hän on täydellinen nainen minulle.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15. Jaksossa esiintyvät Pete Parkkonen, Laura Voutilainen, Mikael Saari, Sir Elwood Duo, Santa Cruz, Reino Nordin ja Pietarin Spektaakkeli. Suomi Love -päätöskonsertti suorana TV1:llä la 18.2. kello 21.15.

 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.