Jari Isometsä on tyytyväinen elämäänsä. Vanha dopingkäry ei paina häntä enää yhtään. Kuva: Sanoma-arkisto/Marko Sorsa
Jari Isometsä on tyytyväinen elämäänsä. Vanha dopingkäry ei paina häntä enää yhtään. Kuva: Sanoma-arkisto/Marko Sorsa

Jari Isometsä kertoo illan Mertaranta ja legendat -jaksossa viidentoista vuoden takaisista tapahtumista.

Entinen hiihtäjä Jari Isometsä, 47, muistelee illan Mertaranta ja legendat -jaksossa dopingkäryä, johon hänen uransa loppui vuonna 2001. Isometsä oli Suomen joukkueesta ensimmäinen, joka jäi kiinni kielletyn Hemohesin käytöstä Lahden MM-kisoissa.

Isometsä myöntää ohjelmassa, että Lahden tapahtumiin liittyy salainen saunasopimus. Sillä yritettiin varmistaa, ettei kukaan muu saisi tietää kielletyn menetelmän käytöstä. Isometsä ilmoitti toimineensa yksin ja otti kaikki syyt niskoilleen. Korvaukseksi hänelle luvattiin miljoona markkaa.

– Kyllä se paperi on olemassa, mutta korvausta ei ole. Mutta en mä ole mitään rahoja vailla, elämä jatkuu, Isometsä kertoo illan jaksossa.

Käry oli Isometsälle uran kovin paikka, mutta hän ei jäänyt voivottelemaan sitä pitkäksi aikaa. Illan jaksossa hän kertoo lähteneensä kotiseudullaan hiihtoladulle jo pari päivää kiinnijäämisen jälkeen. Isometsän mukaan ihmiset ihmettelivät, että tämä uskaltautui kohun aikoihin ladulle, mutta häntä itseään muiden katseet eivät häirinneet.

Elämä jatkui heti skandaalin jälkeen

Lopulta Lahden kisoissa kärysi myös monia muita suomalaishiihtäjiä, kuten Mika Myllylä ja Harri Kirvesniemi. Isometsä arvelee, että juuri hänen toivottiin alun perin ottavan syyt niskoilleen, koska oli joukosta ehkä henkisesti vahvin. Kun muutkin jäivät kiinni, taakka ja häpeä jakautuivat useamman harteille.

– Kyllä olisin sen (häpeän) kestänytkin. Ei sellaista sadetta tule. Hartiat vähän kastuu, mutta kyllä ne siitä kuivahtaakin, Isometsä kuvailee suhtautumistaan dopingkäryyn.

Isometsä sanoo päässeensä nopeasti eteenpäin dopingskandaalista, koska perhe ja läheiset ovat hänelle paljon tärkeämpiä asioita kuin urheilu.

Nykyään Isometsän elämä on tasapainossa: sekä koti- että työasiat ovat hyvin. Hän työskentelee ekovillaa valmistavan yrityksen aluepäällikkönä.
 
Mertaranta ja legendat TV5:lla ke klo 21.00

kiitos tuo juna meni jo..

Jari Isometsä Lahden dopingkäryn miljoonasopimuksesta: ”En ole mitään rahoja vailla”

Eiköhän tuo aihe ole jo käsitelyt tehtyä ei saa tekemättömäksi!Varmaan jokainen hiihtäjä on ristiinaulittu miljoonaan kertaan ..ihme jumputusta eiköhän tämän aiheen voisi jättää jo omaan arvoonsa ja mennä etipäin..tuo on vain hiihtoa katsokaa peiliin missä maailma makaa pitääkö junnata paikoillaan ..hankkikaa elämä ja päivittäkää tietonne! Tästä jutusta luulisi hitaan hämäläsenkin saavan jo tarpeeksi mutta ei moitetta riittää .juu ei kiitos antakaa jo olla kaikki puhtaan omantunnnon omaavatkin...
Lue kommentti
rape

Jari Isometsä Lahden dopingkäryn miljoonasopimuksesta: ”En ole mitään rahoja vailla”

Tuo on minusta juuri Jari Isometsän suuri ongelma. Koska ei välitä mistään, niin se mahdollistaa mitkä tahansa keinot, jotka edistävät omaa etua. Kyseisen herran vuoksi lopetin 90-luvulla hiihtourheilun seuraamisen. Nyt näyttää hallitukseen pesineen samanlaisia tyyppejä. Sanonta "don't trust smiling people" pitää edelleenkin hyvin paikkaansa.
Lue kommentti
Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00