Jani Sievisellä on viisi lasta liitoista Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) ja Mari Samuelsenin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen
Jani Sievisellä on viisi lasta liitoista Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) ja Mari Samuelsenin kanssa. Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen

Jani Sievinen kertoo Mertaranta ja legendat -jaksossa, ettei ole halunnut lähteä riitelemään kolmen pienen tytön huoltajuudesta. Janin kolme nuorinta lasta asuvat äitinsä Mari Samuelsenin kanssa Norjassa.

Entinen huippu-uimari Jani Sievinen, 41, kertoo Mertaranta ja legendat -jaksossa, että huippu-urheilun huonot hetket eivät ole mitään verrattuna henkilökohtaisen elämän kriiseihin.

Viimeisin kova paikka Janille on ollut ero hänen kolmen nuorimman lapsen äidistä, Mari Samuelsenista, 31. Pari erosi vuonna 2014 vain muutama kuukausi kuopuksen syntymän jälkeen. Tämän jälkeen Mari ja tytöt muuttivat Norjaan, eikä Jani voi osallistua tyttöjen, Felician, Millan ja Alman, arkeen muuten kuin Skypen välityksellä.

”Se on mulle henkireikä, että kuitenkin näkee heitä.”

– Olemme Skypessä pari kolme kertaa viikossa yhteydessä. Se on mulle henkireikä, että kuitenkin näkee heitä. Lisäksi 10–12 viikkoa vuodessa he vierailevat mun luona Suomessa. Tämä on sellaista ikävää, joka säilyy koko ajan – ja on koko ajan mielessä, Jarni kertoo jaksossa.

”Onhan yksi vaihtoehto lähteä riitelemään, mutta kenen etu se on?”

Janin mukaan etäisyys ei ole mitään helppoa, mutta hän antaa ymmärtää jaksossa, että muita vaihtoehtoja ei ole ollut.

– Onhan yksi vaihtoehto lähteä riitelemään, mutta kenen etu se on? Yleensä on niin – ja myös tässä tapauksessa – että lasten on parempi olla äitinsä kanssa, Jani perustelee päätöstä.

Antero Mertaranta kysyy jaksossa ex-hiihtäjä Marja-Liisa Kirvesniemeltä, mitä hän ajattelee Janin Skype-isyydestä. Marja-Liisa yrittää kannustaa Jania, että tytöt ovat ikuisesti hänen lapsiaan, vaikka aikuisten välit olisivat kuinka tulehtuneita tahansa.

Kolmen tytön lisäksi Janilla on kaksi poikaa liitosta Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) kanssa: Aleksanteri, 18, ja Aaron,15. Janin ja Susannan liitto päättyi eroon vuonna 2006.

Illan jaksossa Jani kertoo, että oli aivan hukassa uransa lopettamisen jälkeen, mutta nyt olo on tasapainoisempi kuin vuosiin. Nykyään hän seurustelee Marian kanssa, mutta on pitänyt aikaisempaa matalampaa profiilia suhteesta.

– Olen onnellisesti parisuhteessa. Tässä suhteessa varmaa on se, että yhteisiä lapsia ei tulla hankkimaan. Lapsikatraan yhteenlaskettu pääluku on nimittäin jo seitsemän, Jani Sievinen kertoi tammikuussa Ilta-Sanomille Urheilugaalassa.

 

Congrats son @aaronjuhani today 15yrs😆

A photo posted by jani sievinen (@janisievinen) on

Jani on julkaissut Instagramissaan useita kuvia lapsistaan.

 

 

Onnea Aleksanteri! Tänään 19v. Happy birthday son! 🎁🎂🎈

A photo posted by jani sievinen (@janisievinen) on

Alla olevassa kuvassa on Janin ja hänen lapsiensa lisäksi nykyinen Maria-kumppani lapsineen.

 

Huippupäivä Lintsillä. Viimeksi jengi koossa jouluna. Täysillä koko päivä. Ukko on paras laite. Kiitos kaikille😁

A photo posted by jani sievinen (@janisievinen) on

Mertaranta ja legendat TV5:lla keskiviikkoisin kello 21.00.

 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.