Sykkeessä riittää tiukkoja paikkoja. Kuvassa Iiris (Iina Kuustonen) ja Holopainen (Jarkko Niemi). Kuva: Yle Kuvapalvelu
Sykkeessä riittää tiukkoja paikkoja. Kuvassa Iiris (Iina Kuustonen) ja Holopainen (Jarkko Niemi). Kuva: Yle Kuvapalvelu

Sykkeen neljäs kausi ilmestyi Areenaan viikko sitten, mutta moni on jo katsonut koko kauden. Kysyimme Syke-faneilta, miksi sarja on niin koukuttava.

1. Loistavat roolivalinnat

”Iiris on suosikkihahmoni, mutta Jarkko Niemen roolisuoritus Holopaisena on ylivertaisin.”

”Näyttelijät ja hoitoala saavat katsomaan aina uudelleen ja uudelleen.”

”Olen lukenut, että moni näyttelijä perehtyi lääketieteeseen ja sairaalamaailmaan todella tarkasti. Se kyllä näkyy. Iina Kuustonen Iiriksenä on huikea.”

”Aikaisemmilla kausilla Jani Volanen oli kusipää-Paulina aivan uskomattoman hyvä.”

”Holopainen on niin mahtava, etten kestä!”

”Näyttelijät ovat tosi luontevia!”

2. Sairaalamaailman ongelmia käsitellään realistisesti

”Sarja on oodi hoitoalelle. Jospa oikeassa maailmassa arvostus hoitoalaa kohtaan nousisi sarjan ansiosta.”

”Kun on itse alalla, niin nämä koukuttavat helposti. Hyviä näyttelijöitä ja hyvin kirjoitettua sarjaa katselee mielellään.”

”Monesti suomalaiset sarjat ovat yliampuvia, mutta Syke ei ole.”

”Odotan, että Iiris ja Max tajuaisivat, että he olisivat täydellinen pari.”

3. Uskottavat hahmot

”Hahmot ovat kiinnostavia ja todellisen tuntuisia. Dialogi on luontevaa, hauskaa ja koskettavaa. Kaikki kömpelyys ja epäaidot replat uupuvat.”

”Sarjassa on sopiva yhdistelmä uskottavuutta ja dramaattisuutta. Harmi vain, että ihana ja loistava Max (Antti Luusuaniemi) on ollut yllättävän pienessä roolissa tällä kaudella! Itseäni ei myöskään Lenitan (Lena Meriläinen) ahdistelusyytekuvio ole oikein jaksanut kiinnostaa, vaikka kai silläkin oli tarkoituksensa.”

”Ylilääkäri Marjut Blomin (Jaana Pesonen) hahmo on mainio. Niin tiukkis, mutta viime tingassa aina hyvien puolella. Hänellä saisi olla isompikin rooli.”

4. Koskettavat aiheet

”Aiheet ovat sellaisia, joita tapahtuu oikeassakin elämässä. Uusimmalta kaudelta jäi mieleen, kun Marleena menetti vauvan leikkauksessa ja se, kun hän varasti huumeita sairaalan lääkekaapista.”

”Jarkon putoamista hissikuiluun en unohda koskaan.”

”Tykkään katsoa sarjaa, koska sarjan henkilöt ovat niin sympaattisia, ja sarjan jokainen jakso herättää suuria tunteita ja ajatuksia. Parasta ovat jännittävät tapaturmat ja se kun sarjassa kerrotaan laajasti myös hoitajien ja lääkäreiden elämästä.”

”Tältä kaudelta jäi mieleen, kun Marleena menetti lapsensa, ja jakson lopussa soi Niin kaunis on maa.”

”Holopainen ja Noora saavat minut hyvälle tuulelle joka kerta, kun he avaavat suunsa.”

5. Kiinnostavat ihmissuhdekuviot

”En ole katsonut vielä neljättä kautta, mutta odotan, että Iiris ja Max tajuaisivat, että he olisivat täydellinen pari.”

”Holopainen ja Noora (Niina Koponen) saavat minut hyvälle tuulelle joka kerta, kun he avaavat suunsa.”

”Täydellinen sarja maratonkatseluun.”

6. Koukuttava juoni ja ajankohtaisuus

”Huomaan pidättäväni hengitystä vähän väliä. Uudella kaudella on ollut tosi dramaattisia kohtaloita. Olin todella yllättynyt, että se nuori mies todella hyppäsi sieltä katolta. Olin varma, että hän selviää.”

”Juoni kulkee sujuvasti jaksosta ja toiseen, hahmoille tapahtuu niin paljon ja kiinnostavia asioita, että on aina pakko saada tietää, mikä käänne seuraavassa jaksossa odottaa. Täydellinen sarja maratonkatseluun.”

”Sykkeessä on sopivassa määrin sairaalantapahtumia, mutta myös henkilökunnan omia elämäntarinoita. Siinä tuodaan esille ajankohtaisia asioita ja herätellään ajatuksia niistä. Katsoja pääsee ajattelemaan asioita eri näkökulmista. Samastuminen on myös yksi koukuttava tekijä.”

”Sarjassa on todella hyvä käsikirjoitus ja hienoja kuvakulmia.

”Olen katsonut pari jaksoa neljättä kautta, ja pelkään koko ajan, että Marleena retkahtaa.”

”Juoni joka ei ole mitään älytöntä saippuaa, mitä tulee joka tuutista nykyään.”

”Sarjassa tapahtuu koko ajan.”

”Suomalainen draama koskettaa ihan eri tavalla kuin ulkomaalainen.”

7. Suomalaisuus

”Rakastan suomalaista draamaa, ja Syke on mielestäni toteutettu harvinaisen hyvin.”

”Suomalainen draama koskettaa ihan eri tavalla kuin ulkomaalainen.”

”En muista, että tv:stä olisi tullut vuosiin näin laadukasta, suomalaista draamaa.”

Syke-sarjan 4. kausi TV2:lla keskiviikkoisin kello 21.00. Koko kausi Yle Areenassa.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.