Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai (Lauren Graham) palasivat perjantaina ruutuun Netflixin neliosaisessa minisarjassa. Kuvat: Netflix
Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai (Lauren Graham) palasivat perjantaina ruutuun Netflixin neliosaisessa minisarjassa. Kuvat: Netflix

A Year in the Life -minisarja ei ole herättänyt ainoastaan ihastuksen huokauksia.

Viime perjantaina koitti hetki, jota 2000-luvun alun hittisarjan Gilmoren tyttöjen fanit olivat odottaneet hartaasti. Netflixin julkaisema, neliosainen A Year in the Life -minisarja on kuitenkin saanut ristiriitaisen vastaanoton.

Kahvinhuuruista nostalgiaa ja tutun tykittävää dialogia paluujaksoissa piisaa, mutta osa juonenkäänteistä on herättänyt jopa närkästystä. Poimimme asioita, jotka ovat saaneet katsojat kuhisemaan.

Varoitus: seuraa juonipaljastuksia! Jos siis et ole vielä ahminut kaikkia paluujaksoja ja haluat yllättyä ruudun äärellä, lopeta lukeminen tähän paikkaan.

Lorelain ja Roryn tyyli ihastuttaa myös paluujaksoissa.
Lorelain ja Roryn tyyli ihastuttaa myös paluujaksoissa.

Miksi Rory ja Lorelai ilkeilevät uima-altaalla?

Kesäjaksossa äiti ja tytär päivittelevät uima-altaalla miesten isoa kokoa, ja myöhemmin Rory (Alexis Bledel) kutsuu yhtä miestä vahingossa lihavaksi päin naamaa.

Glamourin jutussa Christopher Rosa kertoo pettyneensä loukkaaviin heittoihin, koska ylipainoisena kammoaa rannalle tai altaalle menoa.

”Rory ja Lorelai muuttuivat juuri pahimmaksi painajaisekseni.”

”Rory ja Lorelai muuttuivat juuri äiti ja tytär -suosikkikaksikostani pahimmaksi painajaiseksi, jonka voin kuvitella uima-altaalla”, hän kirjoittaa.

Toki piikittely kuuluu olennaisesti hahmoihin, mutta pitikö sen kohteeksi valita juuri ihmisten vartalot? Kehopositiivisuuden trendi on tainnut valitettavasti mennä ohi käsikirjoittajilta.

Musikaali on ylipitkä

Tästä moni on yhtä mieltä: Stars Hollow -musikaaliosio jatkuu kesäjaksossa turhauttavan kauan. Olisiko ajan voinut käyttää tarinankerrontaan?

Lorelai sai ansaitsemansa lopun

Hittisarjan fanit ovat olleet onnellisia siitä, että Lorelai (Lauren Graham) ja Luke (Scott Patterson) päätyvät viimein naimisiin.

Kyllähän nämä kaksi vain kuuluvat yhteen!
Kyllähän nämä kaksi vain kuuluvat yhteen!

Emily elää täysillä

Lorelain äiti Emily (Kelly Bishop) etsii itseään pitkäaikaisen kumppaninsa Richardin kuoleman jälkeen. Fanien iloksi hän löytää mielenrauhan ja aloittaa uudenlaisen elämänvaiheen menemällä töihin museoon ja ostamalla talon merenrannalta.

Lorelain ja Emilyn terapiakohtaukset ovat loistavaa viihdettä.
Lorelain ja Emilyn terapiakohtaukset ovat loistavaa viihdettä.

Roryn harhailu on realistista

Moni on ollut pettynyt siihen, ettei ennen superkunnianhimoinen Rory ole vielä saavuttanut urallaan suuria. Olisihan se kieltämättä mahtavaa, että hahmo olisi kolmekymppisenä vaikka menestynyt toimittaja, mutta oikeassakin elämässä journalisteillla on Yhdysvalloissa aika surkea työtilanne. Roryn kohtalo on muutenkin realistinen: moni ei hänen iässään vieläkään tiedä, mitä haluaa tehdä, eikä elämä yleensä ole vain toisiaan seuraavia tähtihetkiä.

Kuka unohtaa erota?

Rory ei meinaa muistaa erota poikaystävästään Paulista ja hoitaa lopulta homman tekstiviestillä. Tällainenko Rory on? Moni fani on ilmaissut syystä pettymyksensä suosikkihahmoonsa.

Roryn pommi turhauttaa

Ennen paluujaksoja fanit epäilivät vihjeiden perusteella, että joko Lorelai tai Rory odottaa lasta. Veikkailut osuivat oikeaan, sillä paluujaksojen etukäteen hypetettyissä viimeisissä sanoissa Rory pamauttaa äidilleen, että on raskaana.

Kuinka hermoja riipivä lopetus! Mitä sitten seuraa? Nyt fanit spekuloivat luonnollisesti kiivaasti, kuka lapsen isä on. Onko se Roryn eksä Logan (Matt Czuchry), joka asuu Lontoossa ja on kihloissa toisen kanssa? Jos niin, aikooko Rory kertoa Loganille asiasta? Kasvattaako hän lapsen yksin? Niin paljon polttavia kysymyksiä!

Lisäksi faneja ärsyttää, etteivät he vieläkään tiedä, kenen kanssa Rory päätyy yhteen. Voisiko Roryn valittu kuitenkin olla Jess (Milo Ventimiglia)?

Rory ja Logan ovat molemmat varattuja, mutta päätyvät silti salasuhteeseen.
Rory ja Logan ovat molemmat varattuja, mutta päätyvät silti salasuhteeseen.

Voisiko tarina vielä jatkua?

Netflix ei ole vielä tilannut jatkoa Gilmoren tytöille, mutta minisarjan mystinen lopetus ja monet avoimet kysymykset kieltämättä jättävät oven auki paluuta varten. Sarjan luoja Amy Sherman-Palladino ei ole varsinaisesti sanonut asiasta juuta eikä jaata.

– Meillä oli erityinen matka mielessämme, ja toteutimme sen. Meille tämä oli teos, jonka halusimme tehdä, hän muotoili hiljattain Hollywood Reporterin haastattelussa.

Sherman-Palladino ei ollut mukana tekemässä sarjan viimeistä seitsemättä tuotantokautta, joten paluujaksot antoivat hänelle mahdollisuuden päättää tarinan uudelleen, omalla tavallaan.

– Meidän täytyy nyt peitellä tämä. Ja sitten, mitä tapahtuu, tapahtuu, Sherman-Palladino jatkaa mysteerisesti.

”Me emme koskaan sano ei koskaan.”

Sherman-Palladinon puoliso Daniel Palladino on myös ollut mukana ohjaamassa ja käsikirjoittamassa paluujaksoja.

– Me emme koskaan sano ei koskaan, hän sanoo, kun Entertainment Weekly utelee jatkosta.

Lukea esittävä Scott Patterson suhtautuu Hollywood Reporterin jutussa Sherman-Palladinoa avoimemmin mahdolliseen jatkoon.

– Olisi hauskaa tehdä tämä joka vuosi. Tai ehkä kahden vuoden välein, kolmen kuukauden rupeama, neljä kappaletta lisää. Se oli helppoa ja hauskaa. Se oli palkitsevaa, ja ihmiset saivat jonkinlaisen päätöksen, jos tämä nyt päättyy, Patterson sanoo.

Iso haaste olisi tietenkin saada kaikkien tekijöiden aikataulut natsaamaan yhteen. Mutta eivätköhän nyt ilmestyneet paluujaksotkin anna faneille ruotimisen aihetta melko pitkäksi aikaa.

Mitä mieltä sinä olit paluujaksoista? Haluaisitko vielä jatkoa? Kerro kommenteissa!

Kysely

Oliko Gilmoren tyttöjen paluu mielestäsi onnistunut?

Kyllä.
Kyllä.
50.6%
Ei.
Ei.
49.3%
Ääniä yhteensä: 146
Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00