Toisella kaudelle suhteensa testiin laittavat Elina ja Juho, Noora ja Lauri, Ida ja Roope sekä Satu ja Mika. Kuva: Nelonen
Toisella kaudelle suhteensa testiin laittavat Elina ja Juho, Noora ja Lauri, Ida ja Roope sekä Satu ja Mika. Kuva: Nelonen

Temptation Island Suomi -sarjan toisella tuotantokaudella kamerat seuraavat pariskuntia vuorokauden ympäri.

Temptation Island Suomi -sarjan uudella kaudella on tekijöiden mukaan luvassa hurjaa kyytiä heti alusta asti.

– Toisella kaudella rajoja koetellaan ensimmäisestä jaksosta lähtien. Homma lipsuu lähes kaikilla pareilla kuin huonosti voideltu suksi. Ykköskausi nosti riman tosi korkealle, ja rehellisesti sanoen pelkäsin, että onnistummeko enää pääsemään samaan. Pelko osoittautui nopeasti turhaksi, sillä nyt on tarjolla kaikkien aikojen kausi, ohjelman juontaja Sami Kuronen sanoo ohjelman tiedotteessa.

Tällä kertaa kamerat seuraavat tapahtumia kaikkialla ja kaiken aikaa.

He ovat ohjelmaan osallistuvat parit

SATU PENTIKÄINEN JA MIKA VIERIKKO, TAMPERE

Kolme ja puoli vuotta sitten netissä tavannut pari on kärsinyt arkielämässään Sadun mustasukkaisuudesta. Kirjapainoalalla työskentelevä Mika, 39, houkutteli rakennusalallla työskentelevän Sadun, 32, mukaan ohjelmaan hieman kepulikonstein. Pariskunta on laatinut selkeät, mutta melko vapaat säännöt siitä, mitä saarella saa tehdä. Houkutuksen käydessä kovaksi saa käydä jopa iholle.

Erityistä: Mika vietää normaalielämässä runsaasti aikaa naispuolisten tuttaviensa seurassa, mikä tekee usein Sadun mustasukkaiseksi.

NOORA PURSIAINEN JA LAURI AHOLA, LAHTI

Puhelinmyyjänä työskentelevä Noora, 20, tapasi Laurin, 20, puolitoista vuotta sitten juhlissa. Ensimmäinen yhteinen kostea ilta muuttui kahdeksi kosteaksi viikoksi.

Erityistä: Noora on alkanaut kaivata biletystä vakaampaa elämää. Kysymys on, onko nykyinen kumppani se, jonka kanssa kannattaa ottaa seuraava askel.

ELINA VEPSÄLÄINEN JA JUHO VUORELA, IMATRA

Samassa paperitehtaassa työskennelleet Elina, 26, ja Juho, 29, ovat olleet yhdessä kolme vuotta. Omakotitalossa asuva pari kihlautui heti kolmen kuukauden seurustelun jälkeen. Tiiviisti yhtä pitänyt pari on ollut pisimmillään toisistaan erossa vain viikon.

Erityistä: Pari haaveilee jo häistä ja perheestä, mutta haluaa katsoa, herääkö Juhossa yllättäviä tunteita kolmen viikon eron aikana.

IDA MYLLYNIEMI JA ROOPE KAHLOS, VAASA

Teini-ikäisenä seurustelun aloittanut pari on ollut yhdessä jo kolme vuotta. Lähihoitajana työskentelevä Roope, 19, on rikkonut Idan, 20, luottamuksen aiemmilla sähläilyillään. Kaksikko onkin sopinut tiukoista säännöistä: toisten kanssa nukkuminen ja suuteleminen ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Erityistä: Idan mukaan heidän suhteessaan on luottamuspulaa puolin ja toisin. Mutta Roope myöntää, että ohjelmaan osallistuminen on hänelle suurempi testi.

Häitä ja eroja

Viime vuonna ohjelmasta syntyi todellinen ilmiö.

Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen menivät naimisiin puoli vuotta ohjelman kuvausten jälkeen. Nyt kaksikolla on Livillä oma ohjelma Ritan ja Akin rakkausdieetit. Sen lisäksi heidän Ritan ja Akin lemmenkoulu -videobloginsa ilmestyy Me Naisten sivuilla.

Ohjelman aikana neljästä parista erosi yksi, kun Jasminan ja Simon välit kylmenivät heti kuvausten alussa.

Temptation Island Suomi 23.3. alkaen keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella klo 21.00

Kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa, Rintamäkeläiset sai murskavoiton. Nyt odotus palkitaan.

IS TV-LEHTI: Rintamäkeläisten ensimmäinen jakso nähtiin vuonna 1972. Silloin TV2 marssitti ruutuun kaksi pientilallisperhettä, Rintamäet ja Honkoset, joiden elämää seurattiin maaseudun murrosaikana.

Kansa ihastui arkirealistiseen sarjaan, ja vuonna 1975 sitä seurasi 900 000 katsojaa. Sarjan perään on haikailtu myöhemminkin. Rintamäkeläiset sai murskavoiton, kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa. Silloin sarjasta nähtiin joulujakso vuodelta 1973.

Sotajuttuja ja pikku riitoja

Rintamäkeläiset loi Reino Lahtinen, joka oli aiemmin käsikirjoittanut toista suosittua tv-sarjaa eli Heikkiä ja Kaijaa. Rintamäkeläisten pääosiin valittiin Heikistä ja Kaijasta tutut näyttelijät Veijo Pasanen, Sirkka Lehto, Eila Roine ja Antti Haljala.

Sarjan henkilöt istuvat tyypillisesti kahvipöydässä ja keskustelevat milloin mistäkin. Keskusteluista syntyy usein riidanpoikanen.

Antti Rintamäki ja Veikko Honkonen ovat sotaveteraaneja, joten usein esillä on toinen maailmansota. Antin ja Veikon sotajutut perustuvat pitkälti käsikirjoittaja Reino Lahtisen omiin sotakokemuksiin.

Välillä puhutaan tietysti ihmissuhteista ja lipsahdetaan reilusti juoruilun puolelle. Tässä kunnostautuu erityisesti Helmi Honkonen. Helmiä näytellyt Eila Roine kertoi muutama vuosi sitten Studio55:lle nauttineensa roolistaan.

– Sain olla niin peruskateellinen, suomalainen ämmä kuin ikinä vaan. Ja minullahan oli paljon esikuvia, ja useat esikuvista sanoivat, ettei tuollaista ihmistä voi ollakaan. En maininnut, että esikuvani puhuu juuri, Roine sanoi nauraen.

Särmikkään sanailun lisäksi kansaan vetosi sarjan ajankuva. 1970-luvulla elettiin rakennemuutosta, jolloin perinteinen elinkeino maanviljely oli vaakalaudalla. Honkoset myyvätkin tilansa ja muuttavat rivitaloon kirkolle.

Politiikkaa ruudun täydeltä

Lisäksi vuosikymmenen puoluepolitisoitunut ajan henki näkyy vahvasti Rintamäkeläisissä. Antti on vennamolainen, Veikko demari ja sivuhenkilöissä on kommunisteja, kokoomuslaisia sekä kepulaisia. Poliittiset näkökannat leimahtavat yhteisiä asioita hoidettaessa, kuten meijerikysymysten äärellä.

Yhteiskunnallisista näkökulmista huolimatta sarjasta ei puutu komediallisia elementtejä. Ne nivotaan arkisiin asioihin: kun Honkoset ovat lähdössä juhliin, Veikon haisevista sukista ja likaisesta aluspaidasta saadaan aikaan kunnon suukopu.

Rintamäkeläiset, 10.8. alkaen Yle Areena

 

 

 

Vierailija

Tänään tv:ssä: Muistatko vielä Rintamäen Antin? Suomalaisten suosikkisarja palaa ruutuun

Kiva kun pakkoverorahojani suunnataan oikein ja saan katsella mustavalkoista nostalgiaa loppumattomana virtana, sellaista jonka olisi voinut sinne areenaan tunkea ihan ilman kyselyjäkin. Olisihan se vallan kauheaa jos joutuisi katsomaan vaikka jotain hittisarjoja kuten vaikka Game of thronesia jne ja pysyisi ehkä aavistuksen ajan hermolla... Noh, tärkeintähän on kuitenkin, että ne lukuisat pikkuiset herrat/rouvat saavat elää mukavaa yltäkylläistä elämäänsä ylellä onnellisena elämänsä loppuun...
Lue kommentti
Tämä kuva Dianasta otettiin Intiassa vuonna 1992, neljä kuukautta ennen Andrew Mortonin kohukirjan julkaisua. Kuva: Sanoma arkisto

Kaksikymmentä vuotta sitten kuollut prinsessa Diana tulee telkkarin kautta lähelle.

 

IS TV-LEHTI: Walesin prinsessa Dianan elämänvaiheita kertaava Diana: Omin sanoin (Diana: In Her Own Words, 2017) on puhutteleva ja henkilökohtainen dokumentti. 31. elokuuta 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa menehtynyt Diana tulee lähelle katsojaa, sillä ääninauhalla kuullaan hänen puhettaan ja mukana on paljon Spencerien ja Iso-Britannian kuningasperheen valokuvia ja kotifilmejä.

Kirjan lähde oli prinsessa itse.

Kensingtonin palatsissa käytiin 1991 keskustelu, jossa prinsessa kertoi elämästään ystävälleen James Colthurstille. Nauhat annettiin hovia seuranneelle journalisti Andrew Mortonille, joka kirjoitti kirjan Diana: Her True Story – in Her Own Words. Dianan kuoleman jälkeen paljastettiin kirjan lähteen olevan prinsessa itse.

Bulimiaa ja pettämistä

Pysäyttävä dokumentti on lähestymistavassaan rehellinen: tarina kerrotaan täysin Dianan näkökulmasta. Ääninauhalla ja arkistofilmeissä käydään läpi Dianan ensikohtaamista prinssi Charlesin kanssa, suhteen etenemistä kihlauksen kautta häihin ja kahden prinssin syntymään, avioeroon ja uuteen suhteeseen, joka päättyi pariisilaiseen tunneliin.

Itsensä yksin jätetyksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä.

Dokumentin alakuloisuus syntyy Dianan särkyneestä äänestä – äänitysten aikaan itsensä yksin jätetyksi ja median jahtaamaksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä. Hän puhuu paljon sekä bulimiasta että Camilla Parker Bowlesista, joka Dianan mukaan oli mukana kuvioissa alusta alkaen.

Nauhalla Diana toteaa olleensa niin uhrilammas ja median lelu kuin 90-luvun Marilyn ja hovin syntipukki.

Diana: Omin sanoin, National Geographic ke klo 21.00