Saara Aalto pääsi jatkoon upealla tulkinnalla Sian Alive-kappaleesta. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Saara Aalto pääsi jatkoon upealla tulkinnalla Sian Alive-kappaleesta. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Saara Aalto pääsi tuomariäänillä jatkoon laulukilpailussa, mutta ketä vastaan hän oikein kilpailee?

Laulaja Saara Aalto, 29, keräsi upealla esityksellään ylistystä Britannian X Factor -laulukilpailun ensimmäisessä livelähetyksessä lauantaina ja selvitti tiensä jatkoon sunnuntai-iltana näytetyssä tuloslähetyksessä – täpärästi.

Saara oli vaarassa pudota, sillä hän oli kahden vähiten yleisöääniä saaneen kilpailijan joukossa. Lopulta tuomarit kuitenkin lähettivät liki yksimielisesti kotiin poikaduo Bratavion.

Ketkä niitä ääniä sitten haalivat? Esittelemme viisi Saaran kovinta haastajaa.

Matt Terry

Vedonlyöntitilastojen kärjessä on poikien joukkueessa kilpaileva 23-vuotias Matt Terry. Entinen tarjoilija kertoi koe-esiintymisessä tulleensa hiljattain tyttöystävänsä jättämäksi. Sekä tuomarit että katsojat ihastuivat nuoreen mieheen jo kättelyssä, mutta lisäksi Matt on osoittanut, että laulaminen ja esiintyminenkin sujuvat.

5 After Midnight

Miestrio tuo kilpailuun mukanaan laulua, tanssia ja hyvää meininkiä – bändinä he ovat parempia kuin kukaan olisi soolona. Ensimmäisessä livelähetyksessä he esittivät Justin Timberlaken hyväntuulisen kappaleen Can't Stop The Feeling ja saivat yleisöltä ja tuomareilta raikuvat aplodit.

Emily Middlemas

18-vuotias Emily osallistui X Factoriin ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten, mutta oli silloin vielä liian nuori ja kokematon kilpailemaan voitosta.

Nyt kokemusta on enemmän, mutta Emilystä tekee mielenkiintoisen myös se, että kisassa on mukana myös hänen poikaystävänsä Ryan Lawrie, 20. Pari tapasi ohjelman koe-esiintymisissä ja vahvisti suhteensa Twitterissä syyskuun lopulla.

Gifty Louise

20-vuotias ghanalaissyntyinen Gifty Louise menetti äänensä kesken viime vuoden X Factorin bootcampin. Tänä vuonna ääni on kantanut finaaliin asti, mutta riittääkö se voittoon? Tähän mennessä ainakin näyttäisi siltä, että nainen kilpailee kärkisijoista.

Samantha Lavery

Upeaääninen 17-vuotias pääsi kisassa eteenpäin villillä kortilla kuten Saarakin. Hänen ensimmäinen live-esiintymisensä keräsi tuomareilta hehkutusta. Verrattuna Saaraan Sam on kokematon esiintyjä, mutta juuri se voi tehdä hänestä kiinnostavan. Kuinka paljon enemmän hän vielä saa itsestään irti kisan aikana?

Honey G

35-vuotias räppäri on kisan värikkäin hahmo – ja nainen, jonka Jaajo Linnonmaakin totesi muistuttavan ulkoisesti huomattavan paljon itseään.

Daily Mail hehkutti Honey G:n esitystä livelähetyksen parhaaksi. Tuomari Simon Cowell ei ollut aluksi varma siitä, onko nainen tosissaan, mutta päätyi kuitenkin rakastamaan esitystä. Tässä saattaa olla kisan todellinen yllättäjä.

Miten kisa etenee?

Kilpailun voittaja saadaan selville vasta joulun alla. Livelähetykset nähdään Britanniassa lauantaisin, ja sunnuntain tuloslähetyksessä putoaa aina yksi kilpailija, kunnes finaalissa jäljellä on kolme laulajaa. Pudotusuhan alle joutuvat kaksi vähiten yleisöääniä saanutta kilpailijaa. He saavat esittää tuomaristolle vielä yhden laulun, minkä jälkeen kukin neljästä tuomarista tekee päätöksensä siitä, kenet haluaa lähettää kotiin.

Sub ja MTV Katsomo esittävät ohjelman meneillään olevan tuotantokauden jaksot pienellä, noin viikon viiveellä. Esimerkiksi MTV Katsomossa julkaistiin eilen Tuomareiden talot, osa 2 -jakso, jossa Saara valittiin mukaan livelähetyksiin.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.