Surffiope Paul-Louis opettaa Hannahille muutakin kuin laudan päällä makoilua – eli rakkautta ja positiivista ajattelua. Kuva: Hbo Nordic
Surffiope Paul-Louis opettaa Hannahille muutakin kuin laudan päällä makoilua – eli rakkautta ja positiivista ajattelua. Kuva: Hbo Nordic

Maanantai on nyt viikon odotetuin televisiopäivä Lena Dunhamin faneille.

Girls-sarjan finaalikaudesta maksullisella HBO Nordicilla tullee show, josta puhutaan enemmän kuin mistään sarjojen päätöskausista koskaan. Kuudes kausi käynnistyi maanantaina räjähtävällä latauksella.

Sarjassa seurataan edelleen Jessan (Jemima Kirke), Adamin (Adam Driver), Marnien (Allison Williams), Shoshannan (Zosia Mamet) ja muiden tuttujen elämää, mutta kauden ensimmäisen jakson keskiössä ovat odotetusti päähenkilö Hannahin (Lena Dunham) seikkailut.

Avausjaksossa Hannah joutuu epämukavuusalueelleen, kun kirjoitustyö vie hänet rikkaiden naisten surffausleirille Hamptoneihin. Pikkuhiljaa Hannah kuitenkin rentoutuu, ja pian hän hengailee rannalla kuin vanha tekijä. Mukaan liittyy myös uusi mies, surffausta opettava Paul-Louis (Riz Ahmed).

Iltajuhlissa mies räppää ja tanssii paljon, kuin ammattilainen. Juttu pyörähtää romantiikan puolelle ja seksiäkin on paljon. Paul-Louis hurmaa Hannahin täysin – mutta kukapa ei lämpenisi tälle hurmurille?

Pitkästä aikaa: täysin rentoutunut ja elämästä nauttiva Hannah surffimiehensä Paul-Louisin kainalossa. Kuva: Hbo Nordic
Pitkästä aikaa: täysin rentoutunut ja elämästä nauttiva Hannah surffimiehensä Paul-Louisin kainalossa. Kuva: Hbo Nordic

Riz Ahmed, 34, on moniosaaja, joka on tehnyt rap-musiikkia ja näytellyt viimeiset kymmenen vuotta. Hän on julkaissut musiikkia sekä Isossa-Britanniassa että Yhdysvalloissa, mutta rikosdraamasarja The Night of puski miehen uran lentoon.

Brittiläinen Ahmed näytteli myös uusimmassa Star Warsissa, Rogue One -elokuvassa.

Spekulaatiot Girls-comebackista käyvät jo kuumana ja nähtäväksi jää, teekö Ahmed vielä paluun seuraavissa jaksoissa.

Riz Ahmedin roolihahmo saa rantavihaajatkin surffimoodiin. Kuva: Hbo Nordic
Riz Ahmedin roolihahmo saa rantavihaajatkin surffimoodiin. Kuva: Hbo Nordic

Lue myös: Normaalivartaloiset naiset televisiossa – mitä Hannah lopulta opetti meille?

Kerro meille!

Katsoitko sinä jo Girls-sarjan uuden jakson All I ever wanted? Mitä mieltä olet jaksosta? Kerro mielipiteesi ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Girls, kausi 6, HBO Nordicilla maanantaisin, alkaen 13. helmikuuta 2017.

Kysely

Oletko katsonut Girls-sarjaa?

Kyllä
Kyllä
56.2%
En
En
43.7%
Ääniä yhteensä: 16

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.