Enää reilu viikko ja kolme sukupolvea Gilmoren naisia, Emily (Kelly Bishop), Lorelai (Lauren Graham) ja Rory (Alexis Bledel), palaavat ruutuun! Kuvat: Netflix
Enää reilu viikko ja kolme sukupolvea Gilmoren naisia, Emily (Kelly Bishop), Lorelai (Lauren Graham) ja Rory (Alexis Bledel), palaavat ruutuun! Kuvat: Netflix

2000-luvun alun hittisarjan paluujaksot julkaistaan 25. marraskuuta.

Gilmoren tytöt -hittisarjan paluu lähestyy! A Year in the Life -minisarja ilmestyy Netflixiin 25. marraskuuta ja sisältää neljä 90 minuutin jaksoa, joista jokainen keskittyy yhteen vuodenaikaan.

Koska emme malta vain odottaa aloillamme, tässä uusia asioita paluujaksoista:

1. Hahmoissa on luvassa yllätyksiä

TV Line -sivusto sai nähdä paluujaksot etukäteen ja ihastui näkemäänsä. Tiedämme jo, että moni sarjan suosikkihahmo on mukana jaksoissa. TV Line kertoo kuitenkin, että kaikkia vierailevia tähtiä ei ole vielä paljastettu ja että hauskoja cameo-rooleja on luvassa.

Aikoinaan hittisarjassa nähtiin monia julkkiksia, kuten poliitikko Madeleine Albright. Entinen Yhdysvaltain ulkoministeri onkin sarjan kova fani ja twiittasi vuosi sitten toivovansa, että huhut sarjan paluusta pitävät paikkansa.

Ketäköhän tähtiä paluujaksoihin on saatu mukaan?

2. Paluujaksot kannattaa katsoa moneen kertaan

TV Linen mukaan juoni on sen verran monimutkainen, että paluujaksot kestävät useamman katselukerran. Muuten monia mainioita vitsejä voi mennä ohitse.

Arvion kirjoittanut Michael Aussiello pitää syksyjaksoa onnistuneimpana osana – ja täydellisenä loppuna paluujaksoille ja koko sarjalle.

Lorelai ja Rory hakevat molemmat paluujaksoissa uutta suuntaa elämälleen.
Lorelai ja Rory hakevat molemmat paluujaksoissa uutta suuntaa elämälleen.

3. Lorelain ja Emilyn terapiasessiot naurattavat

Lorelain (Lauren Graham) ja Emilyn (Kelly Bishop) passiivis-aggressiviset sessiot terapeutin vastaanotolla ovat loistokomediaa, TV Line kertoo. Kaksikon kompleksinen äiti-tytärsuhde onkin yksi sarjan parhaita puolia.

4. Dean, Logan ja Jess ovat edelleen komeita

Jos haluat tiirailla, miltä Gilmoren tyttöjen näyttelijäkaarti näyttää nyt, katso Entertainment Weeklyn tuore kuvasarja. Monia faneja kiinnostanee varsinkin Roryn eksien Deanin (Jared Padalecki), Jessin (Milo Ventimiglia) ja Loganin (Matt Czuchry) näyttelijöiden ulkonäkö.

Kenet sinä toivot Roryn valitsevan? Äänestä suosikkiasi! Äänestystämme johtaa edelleen Logan (mikä on Me Naisten toimituksen Jess-fanikerhon mielestä suuri vääryys).

5. Rory saa ”erityisen lopun” yhden eksänsä kanssa

Logania näyttelevä Matt Czuchry kertoo Entertainment Weeklyn haastattelussa, että paluujaksojen loppu on Loganin ja Roryn osalta ”todella, todella erityinen”. Saa nähdä, mitä mysteerinen lausahdus tarkoittaa!

Jess (Milo Ventimiglia) juttelee paluujaksoista julkaistussa kuvassa enonsa Luken (Scott Patterson) kanssa tämän legendaarisessa dinerissa.
Jess (Milo Ventimiglia) juttelee paluujaksoista julkaistussa kuvassa enonsa Luken (Scott Patterson) kanssa tämän legendaarisessa dinerissa.

6. Rory on muuttohommissa

Trailerin ja kuvauksista tihkuneiden kuvien perusteella työtön Rory miettii, mitä oikein haluaa tehdä elämässään. Alexis Bledel sanoo Glamourille, että aikuistunut Rory on menettänyt hieman idealismiaan.

– Ehkä monet aikuiselämän haasteet ovat kuluttaneet häntä, mutta kaiken väsymyksen alla hänessä on yhä ripaus mahtavaa myönteisyyttä, jonka hän ehkä sai kasvaessaan pikkukaupungissa, kuten myös ahkeraa minä pysyn tähän -asennetta, näyttelijä sanoo.

Gilmoren tyttöjen virallisen Instagram-tilin uusi kuva paljastaa, että Rory on myös muuttamassa. Fanit spekuloivat Instagramissa, onkohan Rory muuttamassa takaisin kotiin – ja ihmettelevät, miten paljon naisella on alusvaatteita.

 

On the move. #GilmoreGirls #AYearintheLife

Kuva, jonka @gilmoregirls julkaisi

7. Musikaali pitää sisällään neljä biisiä

Stars Hollow'n asukkaat tekevät paluujaksoissa musikaalin pikkukapungin historian kunniaksi. TV Linen Aussiello kritisoi, että musikaaliosuus on ”kaksi minuuttia liian pitkä” (muuta kriittistä sanottavaa hän ei paluujaksoista keksikään).

Varietyn mukaan musikaali sisältää neljä kappaletta ja nähdään kolmannessa eli kesäjaksossa. Kappaleet säveltänyt Broadway-konkari Jeanine Tesori kertoo Varietylle toivovansa, että myös Gilmoren tytöistä tehtäisiin musikaali. Kannatetaan!

Miss Patty (Liz Torres) ja Babette (Sally Struthers) hoitavat Stars Hollow -musikaalin roolitusta.
Miss Patty (Liz Torres) ja Babette (Sally Struthers) hoitavat Stars Hollow -musikaalin roolitusta.

Enää reilu viikko, ja kaikki salaisuudet ratkeavat!

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00