Edellisillä tuotantokausilla orjia vapauttanut Daenerys (Emilia Clarke) on tällä kertaa saanut köydet omiin käsiinsä. Kuva: HBO Nordic
Edellisillä tuotantokausilla orjia vapauttanut Daenerys (Emilia Clarke) on tällä kertaa saanut köydet omiin käsiinsä. Kuva: HBO Nordic

Jos olet odottanut uuden tuotantokauden alkua malttamattomana, tämän jälkeen olet vielä malttamattomampi.

Game of Thronesin faneille hyviä uutisia: pitkä odotus on pian ohi. Sarjan kuudes tuotantokausi alkaa HBO:lla 25.4.

HBO on jo aiemmin julkaissut pieniä maistiaisia tulevasta kaudesta. Nyt julkaistusta trailerista saa kunnolla esimakua siitä, mitä on luvassa.

Esimerkiksi Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) lupaa edellisellä kaudella kovia kokeneelle (ja katkeruuttaan kasvattaneelle) sisarelleen Cerseille (Lena Headey), että he "saavat takaisin kaiken sen, mitä heiltä on viety, ja enemmänkin".

Etenkin Jon Snown (Kit Harington) kohtaloa on arvuuteltu suuresti. Viides kausi nimittäin päättyi fanien kauhistukseksi siihen, kun Jon – yksi sarjan keskeisimmistä ja pidetyimmistä hahmoista – lynkattiin Mustanlinnan pihalle. Heti uuden trailerin alussa nähdäänkin lumessa makaavan Jonin ruumis ja kuullaan jonkun toteavan: hän on mennyttä.

Tiedossa kuitenkin on, että Haringtonilla on sopimus seitsemänteen kauteen asti, ja hän esiintyy myös kuudennen tuotantokauden mainoskuvassa, joten hyvästejä Jon Snow'lle tuskin tarvitsee vielä jättää.

Trailerilla nähdään myös, kuinka tulen jumalaa palvellut Melisandre (Carice van Houten) horjuu uskossaan, siepatun Daenerys Targaryenin (Emilia Clarke) kuninkaallinen tyyli on vaihtunut takkuiseen tukkaan ja tomuiseen pukuun, turkiksiin pukeutunutta Sansa Starkia (Sophie Turner) muistutetaan siitä, että hän on nyt mukana suuressa ja pelottavassa pelissä – ja kaiken lisäksi ykköskaudella rampautunut ja viime tuotantokauden sivussa ollut Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright, joka muuten on kasvanut melkoisesti) seisoo omilla jaloillaan.

Muuten meno näyttää juuri siltä, mitä Game of Thronesilta jo osaakin odottaa. Luvassa on taisteluja, intohimoa, suuria tunteita ja upeita kuvia.

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.