Blake Lively, Ed Westwick, Leighton Meester ja Chace Crawford tähdittivät suosittua Gossip Girl -sarjaa. Kuva: MVPhotos
Blake Lively, Ed Westwick, Leighton Meester ja Chace Crawford tähdittivät suosittua Gossip Girl -sarjaa. Kuva: MVPhotos

Muun muassa näyttelijä Blake Lively on sitä mieltä, että Gossip Girlin uudelleen lämmittäminen olisi hauskaa. Miltä hittisarja näyttäisikään Snapchat-aikana?

Gilmoren tyttöjen tuleva paluu on saanut monet haikailemaan muidenkin takavuosien hittisarjojen perään. Yksi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suosituimmista sarjoista oli Gossip Girl, jota tehtiin kuusi tuotantokautta. Kiitos Netflixin, selkään puukottamista, hiuspantoja ja indiemusiikkia pursuava teinisarja on saanut myös uusia faneja.

Gossip Girlin ensimmäisestä jaksosta tulee syyskuussa kuluneeksi yhdeksän vuotta, ja sarja päättyi vuonna 2012. Nyt fanit ovat innoissaan, sillä monet tekijöistä ovat sanoneet, ettei ajatus sen paluusta ole mahdoton.

Sarjan vastaavat tuottajat Josh Schwartz ja Stephanie Savage kertoivat E! Newsille aiemmin kesällä, etteivät ole perehtyneet asiaan.

– Ehkä, en tiedä. Emme ole juuri ajatelleet sitä, Schwartz sanoi.

Jo tästä vaiheessa fanit innostuivat. Ehkä ei ole ei!

Schwartz pohti, että internet on muuttunut paljon. Hänestä – ja meistä – olisi kiinnostavaa nähdä, miltä Gossip Girl näyttäisi Snapchatin, Instagramin ja muiden sarjan jälkeen ilmaantuneiden sosiaalisen median sovellusten aikana.

– Maailmasta on tullut Gossip Girl.

”Nykyään jokainen on Gossip Girl.”

Kun Cecily von Ziegesar kirjoitti kirjasarjan, johon tv-sarja perustuu, puhelimissa ei vielä edes ollut kameroita, Schwartz lisäsi.

– Ja nykyään kirjaimellisesti jokainen on Gossip Girl.

Carter Baizenia sarjassa esittävä Sebastian Stan kertoo E! Newsille olevansa innostunut asiasta ja paljastaa, ettei ole ainoa.

– Tekisin sen, miksi en? hän sanoo.

Stanin mukaan myös Vanessaa esittävä Jessica Szohr ja Naten näyttelijä Chace Crawford ovat kiinnostuneita.

”Meillä oli niin mahtavaa yhdessä, kun teimme sarjaa, joten nauttisimme kaikki siitä varmasti.”

Pian myös sarjassa Serenaa näytellyt Blake Lively kommentoi asiaa.

– En tiedä, se olisi hauskaa. Meillä oli niin mahtavaa yhdessä, kun teimme sarjaa, joten nauttisimme kaikki siitä varmasti, Lively sanoo E! Newsin tuoreessa haastattelussa.

Sarjan ihaninta pahista (joka kylläkin muuttuu hyvikseksi) Chuckia esittävältä Ed Westwickiltä kysyttiin viime vuonna tv-ohjelmassa, voisiko Gossip Girl palata. Westwick ei ollut varma, mutta hehkutti kollegoitaan sanoi, että heillä oli todella hauskaa noina vuosina. Hän kuitenkin veikkasi, ettei paluu ole kovin todennäköinen.

Kun Gossip Girl alkoi, monet näyttelijöistä olivat melko tuntemattomia. Sittemmin heistä on tullut isoja nimiä, joten kaikkien aikataulujen sovittaminen yhteen ei varmastikaan olisi helppoa.

Me toivomme, että Ed on väärässä, ja pidämme sormia ristissä. Toivoa on! XOXO.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kysely

Haluaisitko, että Gossip Girl palaa?

Kyllä.
Kyllä.
89.5%
En.
En.
10.4%
Ääniä yhteensä: 48

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.