Tony Dunderfelt, Jason Lepojärvi ja Elina Tanskanen ottavat Ensitreffit alttarilla -ohjelman ohjaukseensa. Kuva: Ava
Tony Dunderfelt, Jason Lepojärvi ja Elina Tanskanen ottavat Ensitreffit alttarilla -ohjelman ohjaukseensa. Kuva: Ava

Suositun Ensitreffit alttarilla -ohjelman tulevalla kaudella nähdään kaksi tunnettua parisuhdeasiantuntijaa ja yksi yllätysnimi.

Suosittu Ensitreffit alttarilla -ohjelma saa ensi kaudeksi uudet asiantuntijat. Psykologi Mikael Saarisen, pastori Kari Kanasen ja psykoterapeutti Maaret Kallion tilalle ruutuun astuvat psykologi, kirjailija Tony Dunderfelt, erityistason seksuaaliterapeutti, logoterapeutti Elina Tanskanen ja teologian tohtori, rakkaustutkija Jason Lepojärvi.

Tony Dunderfelt on parisuhteiden asiantuntija, joka nähtiin viimeksi televisiossa Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa, jossa hän ohjasi julkisuudesta tuttuja pariskuntia. Dunderfelt on puhunut erityisesti miehen ja naisen välisestä vetovoimasta.

– Ehkä tämän ohjelman kautta kansakunnalle voisi viimein valjeta, mistä siinä on kysymys, kun mies ei puhu ja nainen ihmettelee, miksi se ei puhu! Tony sanoo Ava-kanavan tiedotteessa.

Lue täältä: Mitä Tony Dunderfelt sanoo rakkauden mysteeristä?

Elina Tanskanen on vastaanottonsa ohella kirjoittanut parisuhdeaiheisia kolumneja Helsingin Sanomiin, ja hän on ollut asiantuntijana myös reality-ohjelmassa Noora menee naimisiin. Tanskanen on itse löytänyt puolisonsa kavereiden järjestämien sokkotreffien avulla.

”En usko, että kenellekään on olemassa sitä oikeaa.”

– Olen siis tavallaan todiste siitä, että joskus toiset ihmiset voivat tietää paremmin, Tanskanen kertoo tiedotteessa.

Elina Tanskanen on myös kirjoittanut Me Naisiin useita artikkeleita tai ollut niissä asiantuntijana. Löydät artikkelit täältä.

Jason Lepojärvi on Oxfordin yliopiston tutkija ja teologi. Hän on pohtinut rakkauden olemusta syvällisesti erityisesti teologian näkökulmasta.

– En usko, että kenellekään on olemassa sitä oikeaa. Me olemme kaikki niitä vääriä. Me olemme kaikki haavoitettuja, haavoittavia, keskeneräisiä, ja me kaikki myös muutumme. Rakkauden haaste on oppia rakastamaan sitä henkilöä, jonka kanssa satumme olemaan naimisissa, Lepojärvi sanoo.

Ensitreffit alttarilla -realityn kolmas tuotantokausi esitetään syksyllä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00