Sari ja Antti löytävät heti yhteisen sävelen. Kuva: Ava
Sari ja Antti löytävät heti yhteisen sävelen. Kuva: Ava

Ensitreffit alttarilla -parit menevät naimisiin illan jaksossa. Yhden parin välillä kipinöi heti alusta alkaen. Se saa heidät miettimään, onko heidän tarinansa kirjoitettu tähtiin.

Ensitreffit alttarilla -parit näkevät illan jaksossa toisensa ensimmäistä kertaa, kun he menevät naimisiin Helsingin Suomenlinnassa. Toisensa saavat asiantuntijoiden valitsemat parit: Sari, 34, ja Antti, 35, Mari, 34, ja Jouni, 35, sekä Tanja, 30, ja Roni, 27.

Alttarilla Sari yllättyy täysin eikä tahdo uskoa, että hänen tulevan kumppaninsa nimi on Antti. Sari oli etukäteen ajatellut, että Antti-nimisen miehen kanssa voi tulla ongelmia.

Alttarilla Sari ja Antti löytävät kuitenkin heti yhteisen sävelen, ja Sari pyytää, saako hän ottaa Anttia kädestä. Heti häiden jälkeen molemmat myöntävät, että tunsivat jotain erityistä heti ensinäkemältä.

– En tiedä, oliko tämä rakkautta ensisilmäyksellä, mutta siinä oli jotenkin tosi lämmin tunne ja tietynlainen kosketus toiseen ihmiseen. Ja nimenomaan se tunne, mitä mä oon koko ajan tuntenut – se että me ollaan nyt yhdessä. Antti tuntuu tutulta, ja on tosi kotoisa ja leppoisa olo hänen kanssaan, Sari miettii jaksossa vihkimisen jälkeen.

Myös Antti tuntee samoin.

– Kävi aika hyvin. Onhan hän (Sari) aivan uskomattoman mukava, kaunis ja hieno nainen. Onnekas minä! Kyllä meidän välillä on kipinöintiä. Sen huomasi jo ihan ensimmäisen kerran kun tavattiin, Antti sanoo jaksossa.

Liikutuksen kyyneleitä

Ohjelman asiantuntija, pappi Kari Kanala kertoo, että hän uskoo rakkauteen ensisilmäyksellä – tai siihen, että joskus niinkin voi käydä.

– Se tuntuu niin kuin olisi aina tuntenut tuon ihmisen. Niin kuin olisi aina etsinyt häntä. Se on aika häikäisevä tunne, eikä siitä tunteesta ole hetkeen paluuta, Kari miettii ohjelmassa.

Hääjuhlissa Sari ja Antti näyttävät siltä, kuin olisivat tunteneet pidempäänkin. He ovat lähekkäin, pussailevat ja tuoksuttelevat toisiaan. Herkän oloinen Antti ei peittele tunteitaan ja puhkeaa kyyneliin Mysteriet-biisin aikaan. Sari puolestaan liikuttuu Antin hääpuheesta.

– Onkohan tämä kirjotettu tähtiin? Vähän siltä tuntui, kun ensimmäisen kerran nähtiin, Antti miettii hääpuheessaan.

Häiden jälkeen parit viettävät hääyön helsinkiläisessä hotellissa. Siellä Sari kertoo Antille, että häntä pelottaa se, että he molemmat ovat tunneihmisiä.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla klo 21.00

Ruudussa nähdään nyt kolmas kausi, joka jää viimeiseksi.

Walesilainen rikosdraamasarja Syrjäinen maa (Hinterland/Y Gwyll, 2014–2017) jatkuu kolmannella ja viimeiseksi jäävällä tuotantokaudella. Kausi sisältää neljä itsenäistä puolitoistatuntista jaksoa.

Syrjäiselle maalaisseudulle menneisyyttään paennut Tom Mathias (Richard Harrington) on uusien jaksojen alussa joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Tuhotyötä tutkivat kollegat. Mathias puolestaan selvittää paikallisen pastorin murhaa.

Sarjaa on kuvailtu kauniiksi ja synkäksi. Kauneus sarjaan tulee Walesin länsirannikolla sijaitsevan Aberystwythin ja sen lähiseudun maisemista. Murhamysteerien synkkyyttä korostetaan niin runsaasti, että lopputulos on epäaito. Teennäisyyttä tehostavat liikaa käytetyt hidastukset, päähenkilöiden tapa puhua kuiskaten sekä uhkaava musiikki.

Kauden aikana palataan myös vuosikymmenien takaisiin tapahtumiin.

Ed Talfanin ja Ed Thomasin luomasta sarjasta on kuvattu kaksi kieliversiota, kymriksi ja englanniksi. Suomessa nähdään englanninkielinen versio.

Syrjäinen maa TV1:llä la 19.8. kello 21.15
 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.