Ensitreffit-jaksossa Jussi ja Olli joutuvat jättämään kotikaupunkinsa. Yhden parin muutto viivästyy.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa kolme vasta-avioitunutta paria muuttaa yhteen. Olli muuttaa Jyväskylästä Helsinkiin, mutta ei kuitenkaan Miian luo. Pari muuttaa täysin uuteen asuntoon, koska Miian oma koti on liian pieni ja hänellä on kämppis. Molemmat ovat innoissaan uudesta asunnosta, jossa on paljon mukavuuksia.

– Toivon, että yhteenmuutto selkiyttää omia ajatuksia, Olli miettii jaksossa.

Aiemmassa jaksossa Olli kertoi, ettei ole varma, onko kiinnostunut Miiasta. Tämä sai Miian perääntymään, koska hän itse tiesi jo häämatkalla olevansa ihastunut.

Illan jaksossa Miia sanoo pelkäävänsä, että nopea tahti pilaa suhteen. Hän kuitenkin yrittää ymmärtää Ollia, ettei tämän ajatuksenkulku ole yhtä nopeaa kuin hänellä itsellään.

– Se pelottaa, että miten tässä käy. Käykö mulle taas samalla lailla, että päädyn löysään hirteen, Miia miettii.

Esa puolestaan joutuu pettymään, kun Violan muutto hänen luokseen viivästyy.

– Täytyy myöntää, että olen vähän pettynyt, ettei muutto vielä toteutunutkaan, koska Viola on ollut kipeänä. Toisaalta erossa olo on ollut hyvä, koska olen huomannut, että mulla on ollut häntä ikävä. Haluaisin uskoa, että myös hänellä on ollut mua ikävä, Esa kertoo jaksossa.

Kun Viola pääsee vihdoin muuttamaan Esan luo, parin kemiat tuntuvat menevän hyvin yksiin. Molemmat kertovat, että heistä tuntuu kuin he olisivat aina tunteneet toisensa.Viola muuttaa koiransa kanssa Esan luo.

Raha-asiat epäilyttävät

Jussi muuttaa Mäntsälästä Pian luo Helsinkiin. Jussia jännittää muuttaa toisen kotiin, mutta hän on tyytyväinen, että Pia vastaa niitä asioita, joita hän ennen ohjelmaa kertoi toivovansa kumppaniltaan.

– Mätsi on ollut ilmeisen hyvä. Pia on tosi iloinen, hän nauraa paljon ja tajuaa mun joitain juttuja. Se tuntuu hyvältä, sillä epäilen aina ihmisiä, jotka eivät naura mun jutuille, Jussi kertoo jaksossa.

Pia sanoo olevansa otettu siitä, miten paljon Jussi huomioi häntä. Hän pitää myös siitä, että Jussilla on omistavat otteet, kun he liikkuvat yhdessä kaupungilla.

Yhteisellä kauppareissulla Jussia alkaa kuitenkin epäilyttää raha-asiat, kun hän huomaa joutuneensa jälleen kerran maksumieheksi.Jussi ja Pia.

Jaksossa kaikki parit käyvät myös psykologi Kari Kiianmaan vastaanotolla puhumassa tunteistaan ja siitä, mitä ajattelevat toisistaan. Pariskunnat asuvat yhdessä viisi viikkoa, minkä jälkeen he päättävät, jatkavatko yhdessä vai hakevatko avioeroa.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin kello 21.00.

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla -parit: Ei seksiä hääyönä!

Ensitreffit alttarilla -jaksossa yllätyskäänne: ”Taasko mulle käy näin?”

Ensitreffit alttarilla: Yksi pari innostuu kiihkeisiin suudelmiin jo ensitapaamisellaan

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.