Puutöitä, skumppaa ja toveruutta. Ainakin näitä on luvassa Vain elämää -kauden ensimmäisessä jaksossa. Lauri Tähkän seurana ovat Chisu, Hector, Mikael Gabriel, Anna Puu, Mikko Kuustonen ja Suvi Teräsniska. Kuvat: Nelonen
Puutöitä, skumppaa ja toveruutta. Ainakin näitä on luvassa Vain elämää -kauden ensimmäisessä jaksossa. Lauri Tähkän seurana ovat Chisu, Hector, Mikael Gabriel, Anna Puu, Mikko Kuustonen ja Suvi Teräsniska. Kuvat: Nelonen

Lauri Tähkän Vain elämää -päivästä on julkaistu ensimmäinen videoklippi. Lauri käy ensimmäisessä jaksossa läpi vaikeita vaiheitaan.

Pian se alkaa taas! Vain elämää -ohjelman viides kausi alkaa tänä perjantaina Lauri Tähkän päivällä. Ohjelmaa esittävä Nelonen on julkaissut ensimmäisen videopätkän Laurin päivästä ja kertonut muutamia asioita, mitä jaksossa selviää.

Lauri ja räppäri Mikael Gabriel kertoivat jo kuvausten jälkeen, että he löysivät toisistaan sydänystävät. Myös videolla Mikael Gabriel puhuu kauniisti Laurista.

”Ymmärrän ne taistelut, mitä se on käynyt läpi.”

– Lauri on aika himmee. Siitä huokuu, että se on samanlainen tyyppi kuin minä. Se on herkkä ja kovalla sydämellä vetävä. Jotenkin tajuan sitä jätkää ja ymmärrän ne taistelut, mitä se on käynyt läpi, kun itsellä on ollut vähän samantyyppisiä juttuja, Mikael Gabriel kertoo.

2738570

Käy läpi vaikeita elämänvaiheitaan

Laurin päivänä pääosassa on tietysti musiikki, mutta Laurin on kerrottu käyvän jaksossa avoimesti läpi myös menneisyyttään Elonkerjuun ajoista ja vaikeista elämänvaiheista tähän päivään saakka.

Vuonna 2011 ja 2012 Lauri oli usein otsikoissa hänen ja Elonkerjuu-yhtyeen muiden jäsenten jäätäviin väleihin liittyen. Lauri tuli tunnetuksi bändin keulakuvana, mutta jätti bändin sähköpostiviestillä vuonna 2011 ja aloitti soolouransa. 

Lauri ei tuntenut muita kauden artisteja etukäteen, mutta videon perusteella hän löysi yhteisen sävelen muidenkin kuin Mikael Gabrielin kanssa.

– Ne tunnemyrskyt, mitä on ollut tän päivän aikana... Tuntee sellaisen hyväksynnän – että kuuluu johonkin joukkoon. Sehän on tosi tärkeetä.

Lauri kertoi Me Naisten haastattelussa kesällä, että teki pitkään surutyötä avioeronsa jälkeen. Hän jäi tuolloin kahden tyttärensä yksinhuoltajaksi.

Lue koko juttu täältä: Lauri Tähkä: ”Päätin, että selviän tästä”

Vain elämää alkaa Nelosella 16. syyskuuta kello 20.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Vain elämää jaksojärjestys:

Lauri Tähkän päivä 16.9.

Chisun päivä 23.9.

Mikael Gabrielin päivä 30.9.

Hectorin päivä 7.10.

Suvi Teräsniskan päivä 14.10.

Mikko Kuustosen päivä 21.10.

Anna Puun päivä 28.10

Encore-päivä 4.11.

Kaikki biisit -jakso 11.11.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.