Eva Wahlströmillä ja Teemu Selänteellä on eri näkemys siitä, voivatko naiset pärjätä urheilussa. Kuva: Nelonen
Eva Wahlströmillä ja Teemu Selänteellä on eri näkemys siitä, voivatko naiset pärjätä urheilussa. Kuva: Nelonen

Teemu Selänteen sovinistiset vitsit ovat ihmetyttäneet pitkin Supertähdet-kautta, ja viimeisessä jaksossa Eva Wahlström avaa suunsa asiasta.

Kun Supertähdet-ohjelman toinen kausi alkoi, kävi nopeasti selväksi, että ex-jääkiekkoilija Teemu Selänteellä on jokseenkin konservatiiviset käsitykset sukupuolirooleista. Jo kauden alkupuolella hän muun muassa tytötteli ohjelmassa mukana olleita nyrkkeilijä Eva Wahlströmiä ja golfaaja Minea Blomqvistia, huumorin varjolla toki.

Evalle väheksyvä suhtautuminen ei ollut uutta, ja tuntui siksi erityisen ikävältä.

– Se tapa, miten Teemu alkupäivinä toi asian esille, meni ihon alle. Olen naisnyrkkeilijänä kohdannut niin paljon paskaa ja käynyt läpi tosi ikäviä juttuja, koska on ollut pakko todistaa paikkansa, Eva sanoo viimeisessä jaksossa.

”Mun mielestä vaan miehillä ja naisilla pitää olla vähän eri asioita.”

Hän ja Minea suhtautuivat sovinistiseen läppään ihailtavalla kärsivällisyydellä. 

– Meillä oli koko ajan pientä, positiivista vääntöä, koska Teemu oli kuin isoveli, joka kiusaa pikkusiskoa. Teemu tökki juuri sellaisissa asioissa, jotka ärsyttävät minua, Eva kertoi ohjelman alkaessa.

– Teemu on sillä tavalla vähän sovinisti, että sen mielestä naiset eivät voi pärjätä urheilussa. 

”En ole sovinisti”

Sunnuntaina esitettävässä jaksossa Eva vastaa suorasanaisesti, kun Teemu kysyy, onko Evan käsitys jostakusta mukanaolijasta muuttunut.

– En tiennyt, että sä olet tuollainen sovinisti.

Teemun mielestä sovinisti on ”ihan väärä sana” kuvaamaan häntä.

– En mä oo sovinisti! Mun mielestä vaan miehillä ja naisilla pitää olla vähän eri asioita, hän toteaa.

Hänen mielestään sukupuoleen liittyvä leikkimielistä kiusanteko on ”sopan keittämistä”. Lausunto saa Evan mietteliääksi. Hän kertoo kameralle kuulevansa Teemun sanoissa samaa kuin väheksynnässä, jota on aiemmin kohdannut siksi, että on naisnyrkkeilijä.

Minea taas kertoo ottaneensa Teemun puheet enemmänkin vitseinä.

Käsitykset muuttuvat

Viimeisessä jaksossa Teemu toteaa, että kaikista osallistujista hänen käsityksensä juuri Evasta on muuttunut kaikkein eniten.

– Olet yllättävän rohkea, niin kuin naiseksi, Teemu heittää.

Eva puolestaan uskoo, että Teemun ajatukset sukupuolirooleista ovat hitaasti muuttumassa. 

– Nyt hän sanoo, että vain leikkii, eikä ole oikeasti mikään sovinisti. Tässä on ehkä ääni vähän muuttunut kellossa, ja hyvä niin.

Supertähdet-kauden viimeinen jakso näytetään sunnuntaina kello 20.00 Nelosella.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00